Opakování praktické zkoušky ZP
- marinakus
Příspěvek#16 » pon 4. zář 2017, 07:57
Dragunov : Tak tam to bohužel neznám. Pokud jedou v rámci kraje, je možnost stejného komisaře prakticky vyloučena. Pokud jedou po jednotlivých okresech, klidně se to stát může. Přesně tak to myslí scorpion. U nich v okrese jsou jako komisaři dva a možnost opakování zkoušky u stejného je tudíž 50/50. U nás v kraji vím celkem bezpečně, že se na stejnou střelnici jako komisař 2x v roce nedostanu.
- Dragunov
Příspěvek#17 » úte 5. zář 2017, 09:59
marinakus: Díky, no znalejší adept na zkoušce říkal, "že tu máme dva a že ten co jsme ho měli je ten "horší"." Z toho usuzuju, že budou pro jednotlivé okresy, takže to bude 50/50.
Mně by i docela vyhovoval ten co jsem ho měl. Že bych si přál trochu modernější zbraně co mají aspoň zvýrazněná mířidla je detail. Nastřílet to musím s čímkoliv. Nenastřílel jsem toho moc, ale pokaždé úplně v pohodě. A na zkoušce tohle :/
Mně by i docela vyhovoval ten co jsem ho měl. Že bych si přál trochu modernější zbraně co mají aspoň zvýrazněná mířidla je detail. Nastřílet to musím s čímkoliv. Nenastřílel jsem toho moc, ale pokaždé úplně v pohodě. A na zkoušce tohle :/
- Střelka
Příspěvek#18 » pon 16. říj 2017, 14:42
marinakus píše:Já bych řekl, že opakování praktické části je právem žadatele a je na policii aby mu oznámila příslušný termín. Zda na stejné střelnici nebo jiné, je zcela její věc. Aby to šlo do jiného okresu jsem ještě nezažil. Přezkušovaný může pouze požádat o jiného komisaře.
Já jsem to na své zkoušce zažila. Policie zmínila, že jeden zkoušený je převedený, protože by jinak nestihl udělat opravu praktické. Takže to asi možné je. Ale určitě to záleží na vstřícnosti PČR.
- svacimir
Příspěvek#20 » úte 17. říj 2017, 10:25
Komisař se určuje centrálně pro každou zkoušku zvlášť. Pokud komisař pozvání odmítne, vybere se ze seznamu další a další a další, dokud některý nekývne. Může být klidně z druhé strany republiky.
Jsou komisaři, kteří sjezdí půlku kraje a jsou u zkoušky každý měsíc.
A pak jsou komisaři, kteří opakovaně odmítají pozvání ke zkoušce, pokud to není na "jejich" střelnici ...
Jsou komisaři, kteří sjezdí půlku kraje a jsou u zkoušky každý měsíc.
A pak jsou komisaři, kteří opakovaně odmítají pozvání ke zkoušce, pokud to není na "jejich" střelnici ...
- marinakus
Příspěvek#21 » úte 17. říj 2017, 14:09
svacimir : Nemůže. Musí být veden příslušným útvarem PČR jako komisař zařaditený ke zkouškám. O mě např. kromě StČ kraje a MVČR ani nikdo z PČR neví, že jsem komisař a proto mě ke zkoušce zařadit ani nemůže. A možná někdo někdy zkoušku odmítne. Já tedy pouze v případě, že bych se potkal s člověkem, který byl u mě na zkoušku připravován. Jinak dnes není ta nabídka zkoušek tak častá a odměna je dnes natolik finančně zajímavá, že asi každý bere vše, co se nabídne.
- svacimir
- marinakus
- svacimir
Příspěvek#24 » pát 20. říj 2017, 09:46
Marinakus: Rozumím. Ovšem místně příslušný útvar PČR musí někde získat seznam komisařů, ze kterého může vybírat a ustanovit komisaře ke konkrétní zkoušce.
Kde tento seznam komisařů místně příslušný útvar PČR získá? Dostane ho od MVČR nebo musí sám komisař zajít na místně příslušný útvar PČR a říct "připište si mě na seznam komisařů a zvěte mě na vaše zkoušky"
Kde tento seznam komisařů místně příslušný útvar PČR získá? Dostane ho od MVČR nebo musí sám komisař zajít na místně příslušný útvar PČR a říct "připište si mě na seznam komisařů a zvěte mě na vaše zkoušky"
- marinakus
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX