Opakování praktické zkoušky ZP

marinakus

Příspěvek#16 » pon 4. zář 2017, 07:57

Dragunov : Tak tam to bohužel neznám. Pokud jedou v rámci kraje, je možnost stejného komisaře prakticky vyloučena. Pokud jedou po jednotlivých okresech, klidně se to stát může. Přesně tak to myslí scorpion. U nich v okrese jsou jako komisaři dva a možnost opakování zkoušky u stejného je tudíž 50/50. U nás v kraji vím celkem bezpečně, že se na stejnou střelnici jako komisař 2x v roce nedostanu.

Dragunov

Příspěvek#17 » úte 5. zář 2017, 09:59

marinakus: Díky, no znalejší adept na zkoušce říkal, "že tu máme dva a že ten co jsme ho měli je ten "horší"." Z toho usuzuju, že budou pro jednotlivé okresy, takže to bude 50/50.
Mně by i docela vyhovoval ten co jsem ho měl. Že bych si přál trochu modernější zbraně co mají aspoň zvýrazněná mířidla je detail. Nastřílet to musím s čímkoliv. Nenastřílel jsem toho moc, ale pokaždé úplně v pohodě. A na zkoušce tohle :/

Střelka

Příspěvek#18 » pon 16. říj 2017, 14:42

marinakus píše:Já bych řekl, že opakování praktické části je právem žadatele a je na policii aby mu oznámila příslušný termín. Zda na stejné střelnici nebo jiné, je zcela její věc. Aby to šlo do jiného okresu jsem ještě nezažil. Přezkušovaný může pouze požádat o jiného komisaře.

Já jsem to na své zkoušce zažila. Policie zmínila, že jeden zkoušený je převedený, protože by jinak nestihl udělat opravu praktické. Takže to asi možné je. Ale určitě to záleží na vstřícnosti PČR.

marinakus

Příspěvek#19 » pon 16. říj 2017, 15:15

Střelka : Ano máš pravdu. Blbě jsem to naspal. Myslel jsem jiný kraj. To asi opravdu nepřipadá v úvahu.

svacimir

Příspěvek#20 » úte 17. říj 2017, 10:25

Komisař se určuje centrálně pro každou zkoušku zvlášť. Pokud komisař pozvání odmítne, vybere se ze seznamu další a další a další, dokud některý nekývne. Může být klidně z druhé strany republiky.

Jsou komisaři, kteří sjezdí půlku kraje a jsou u zkoušky každý měsíc.
A pak jsou komisaři, kteří opakovaně odmítají pozvání ke zkoušce, pokud to není na "jejich" střelnici ...

marinakus

Příspěvek#21 » úte 17. říj 2017, 14:09

svacimir : Nemůže. Musí být veden příslušným útvarem PČR jako komisař zařaditený ke zkouškám. O mě např. kromě StČ kraje a MVČR ani nikdo z PČR neví, že jsem komisař a proto mě ke zkoušce zařadit ani nemůže. A možná někdo někdy zkoušku odmítne. Já tedy pouze v případě, že bych se potkal s člověkem, který byl u mě na zkoušku připravován. Jinak dnes není ta nabídka zkoušek tak častá a odměna je dnes natolik finančně zajímavá, že asi každý bere vše, co se nabídne.

svacimir

Příspěvek#22 » stř 18. říj 2017, 14:32

Marinakus: Díky za upřesnění. Měl jsem za to, že komisaře jmenuje a deleguje MVČR.
Aby na okrese na zkoušky nechodil stále jeden a ten samý "spřátelený" komisař a dostalo se i na ostatní ...

marinakus

Příspěvek#23 » stř 18. říj 2017, 16:44

svacimir : Je to tady už mockrát a je to i součástí testových otázek. Komisaře ustanoví ke zkoušce místně příslušný útvar PČR. Někde je to kraj, jinde okres, podle toho, jak je to kde nastaveno. MVČR komisaře pouze jmenuje, případně odvolává.

svacimir

Příspěvek#24 » pát 20. říj 2017, 09:46

Marinakus: Rozumím. Ovšem místně příslušný útvar PČR musí někde získat seznam komisařů, ze kterého může vybírat a ustanovit komisaře ke konkrétní zkoušce.

Kde tento seznam komisařů místně příslušný útvar PČR získá? Dostane ho od MVČR nebo musí sám komisař zajít na místně příslušný útvar PČR a říct "připište si mě na seznam komisařů a zvěte mě na vaše zkoušky"

marinakus

Příspěvek#25 » pát 20. říj 2017, 10:54

svacimir : Obě cesty jsou možné. Jak je to v současnosti nevím. Já jsem si musel požádat o zařazení ve svém kraji příslušný útvar PČR. Možná je to v jiném kraji jinak.
EDIT : Jsme už totálně mimo téma.

Zpět na