Zdravotni prohlidka
- Long
Příspěvek#196 » pon 17. říj 2016, 13:15
No, moje paní doktorka, velice příjemná mladá dáma ve věku kolem 35, mi potvrzení vyplnila bez jakéhokoliv problému - teda vyplnila : dala razítko, jelikož nosím brýle napsala "brýle/čočky nutné", no a tím to zhaslo. Na základě čeho mi bylo potvrzení vydáno, na jak dlouho a dalších věcech jsme se sice domluvili, ale proškrtat a vyplnit jsem si je tam musel sám
.

- danielsem
Příspěvek#197 » úte 13. čer 2017, 10:04
Čeká mě první obnova zbrojáku. Dříve jsem nosil brýle kvůli cca -9 dioptriím na obou očích a ty mi to srážely na cca -0,75 dioptrie. Teď mám rok a půl po laseru cca -1 na pravém a -2 na levém. Při kontrole tam, kde mě operovali, mi doktorka tvrdila, že to je ok a budu mít zbroják bez "brýle nutné". Máte někdo praktickou zkušenost, do kolika dioptrií lze ještě projít kontrolu bez korekce? V zákoně je uveden ten zlomkový zápis, kdy člověk kouká na podsvícenou tabuli, ale to mi moc neřekne. Brýle mě časem asi stejně zase neminou, ale pokud bych nemusel mít zápis "brýle nutné", bylo by to lepší.
- pz
- vgj
- oldlamehand
- oldlamehand
Příspěvek#201 » úte 13. čer 2017, 13:39
pz píše:Počet dioptrií v tomto případě až tak moc neříká. Všechno záleží na vyšetření u doktora, kolik budeš schopen přečíst na té tabulce bez brýlí... Pokud to přečteš a vyjde ti ten zlomek nad limitem, tak si můžeš nechat vystavit zbroják bez té podmínky.
Není důležité, kolik toho přečtete bez brýlí. Požadavky na zrakovou ostrost se týkají ostrosti po korekci, tedy s brýlemi/čočkami.
- Wotikotas
Příspěvek#203 » sob 19. říj 2019, 19:00
Zdravím, měl bych dotaz na Vás ostatní ohledně zdravotní prohlídky pro sk. D. Mám ZP sk. A,B,C,D,E a blíží se mi 5 let od jeho vydání.
Když jsem žádal o vydání současného ZP, tak jsem zároveň rozšiřoval skupiny. Mám na něm uvedeno na zadní straně Datum vydání 20. března 2015. Fyzicky mi byl vydán-předán ale až 20. května 2015, tedy o 2 měsíce později !
Od té doby se změnil zákon, co se týče dodání zdravotní způsobilosti po 5 letech.
Den uplynutí 60 měsíců nemám v ZP vyznačený, evidentně z důvodu, že tento odstavec v roce 2015 neexistoval. Mám tam pouze zmiňované datum vydání 20. března 2015. Datum platnosti je do 21. 5. 2025.
Chápu to správně, že od 20. ledna do 20. března 2020 navštívím lékaře a posléze dodám potvrzení na PČR ? Že mi ten průkaz fyzicky vydali až 2 měsíce potom co ho vyrobili/vytiskli nemám brát v úvahu ? Děkuji
Když jsem žádal o vydání současného ZP, tak jsem zároveň rozšiřoval skupiny. Mám na něm uvedeno na zadní straně Datum vydání 20. března 2015. Fyzicky mi byl vydán-předán ale až 20. května 2015, tedy o 2 měsíce později !
Od té doby se změnil zákon, co se týče dodání zdravotní způsobilosti po 5 letech.
§ 29 odst. (2) Držitel zbrojního průkazu skupiny D je povinen podrobit se lékařské prohlídce u posuzujícího lékaře ve lhůtě 2 měsíců přede dnem uplynutí 60 měsíců ode dne vydání zbrojního průkazu a odevzdat příslušnému útvaru policie tento posudek o zdravotní způsobilosti nejpozději ke dni uplynutí 60 měsíců ode dne vydání zbrojního průkazu. Den uplynutí 60 měsíců ode dne vydání zbrojního průkazu se vyznačuje ve zbrojním průkazu.
Den uplynutí 60 měsíců nemám v ZP vyznačený, evidentně z důvodu, že tento odstavec v roce 2015 neexistoval. Mám tam pouze zmiňované datum vydání 20. března 2015. Datum platnosti je do 21. 5. 2025.
Chápu to správně, že od 20. ledna do 20. března 2020 navštívím lékaře a posléze dodám potvrzení na PČR ? Že mi ten průkaz fyzicky vydali až 2 měsíce potom co ho vyrobili/vytiskli nemám brát v úvahu ? Děkuji
- Wotikotas
Příspěvek#205 » sob 19. říj 2019, 19:18
Už jsem to nestihl připsat, dole v ZZ je Přechodná ustanovení zavedena zákonem č. 229/2016 Sb. Čl. II
Tady je totiž zásadní změna, zda to mám dodat 2 až 0 měsíců před 20. březnem nebo 0 až 2 měsíců potom, podle tohoto přechodného ustanovení. Předpokládám, že nejsem jediný, koho se tohle dotklo.
2. Platnost zbrojního průkazu vydaného přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona skončí dnem, který je v něm uveden. Držitel zbrojního průkazu skupiny D nebo zbrojního průkazu skupiny F, který je dnem nabytí účinnosti tohoto zákona považován za průkaz pro provádění pyrotechnického průzkumu podle zákona č. 119/2002 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, vydaných přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona je povinen podrobit se lékařské prohlídce u posuzujícího lékaře a odevzdat posudek o zdravotní způsobilosti příslušnému útvaru policie do 2 měsíců po uplynutí 5 let od vydání tohoto zbrojního průkazu.
Tady je totiž zásadní změna, zda to mám dodat 2 až 0 měsíců před 20. březnem nebo 0 až 2 měsíců potom, podle tohoto přechodného ustanovení. Předpokládám, že nejsem jediný, koho se tohle dotklo.
- stopper
Příspěvek#208 » úte 22. říj 2019, 14:12
V současnosti platí, že se potvrzení zdravotní způsobilosti předkládá už při podání přihlášky ke ZOZ a ke dni podání nesmí být starší 3 měsíců.
V připravované novele ZoZ to časové omezení nevidím. Projednávalo se to a vypadlo to úmyslně, nebo to bude v nějaké prováděčce?
V připravované novele ZoZ to časové omezení nevidím. Projednávalo se to a vypadlo to úmyslně, nebo to bude v nějaké prováděčce?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí