Požadavky a návrhy k webstránkám - diskuse

Připomínky k hlavní části serveru
MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » sob 2. kvě 2009, 08:30

Možná by nebylo špatné oddělit "střelnice" a "obchody". Takto je to místy nepřehledné a do budoucna, až bude mapka více zaplněna to bude ještě horší. Zatím tam zdaleka nejsou střelnice všechny.
Rozlišení barevnejma tečkama je sice fajn, ale například v Praze nebo Brně je to už teď na mapě jeden dvoubarevnej flek :)

Co třeba přidat i mapku s "puškaři" ?

Loki_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » sob 2. kvě 2009, 11:16

Tak co se tyka pripadneho "dohledavani" tak udaje uvedene jsou dostatecne..
Takže pokud máš navigaci naklepes a jedes.. pripadne doporucuji www.mapy.cz ;-)

Samotne zobrazovani je taky super.. mas sice barevne tecky ale pri najeti na "odkaz" se ti tecka zvyrazni.. Jedno by to ale mozna chtelo.. a to sice rozdelit ty tecky jeste i podle okresu (staci jen uvnitr zalozky nemusi se delat specialni dalsi zalozka :-) Je-li to mozne)

jomekabi

Příspěvek#3 » sob 2. kvě 2009, 12:11

Plne podporuji MiRaSuv navrh.

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » sob 2. kvě 2009, 22:11

Loki_cz: Údaje dostatečné jsou, o tom nemluvím. Pokud ale nevybírám podle seznamu, ale podle mapy, tak už to tak přehledné není.

Když jsem například na hranici kraje, tak hledám střelnici ve svém nejbližším okolí a to dělám podle místa v mapě a ne podle listování všema střelnicema ve svém a okolních krajích.

Iha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » ned 3. kvě 2009, 09:18

Ale to uz asi tak snadna uloha nebude. Jasne, idealni by bylo zadat vychozi mesto a vzdalenost a vypadli by ti strelnice v tvem okoli.

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » ned 3. kvě 2009, 09:41

Iha: To je zbytecne slozite, bylo by potreba naucit mapu pocitat vzdalenosti. Jednodussim resenim by byla moznost ZOOMu v mape.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » ned 3. kvě 2009, 13:41

MiRaS píše:Možná by nebylo špatné oddělit "střelnice" a "obchody". Takto je to místy nepřehledné a do budoucna, až bude mapka více zaplněna to bude ještě horší. Zatím tam zdaleka nejsou střelnice všechny.

Problém je, že někdy je nesnadné to oddělit a např. v Otrokovicích prostě můžete koupit zbraně a munici v GunCenteru. Vyškrtnout ho tak z mapy oddělených střeleckých obchodů prostě není úplně nejpřehlednější pro někoho, kdo to nezná (a kdo to zná, ten tu mapu nepotřebuje).
Plánuju barevně nebo jinak odlišit ty body v levém seznamu, který se otevře při prohlížení mapy, to by to mohlo usnadnit.

MiRaS píše:Co třeba přidat i mapku s "puškaři" ?

O to jsem se už pokoušel, ale bohužel mi nikdo nebyl schopen dodat adresy a kontakty puškařů a já sám dal dohromady asi jen dva nebo tři.

Iha píše:Ale to uz asi tak snadna uloha nebude. Jasne, idealni by bylo zadat vychozi mesto a vzdalenost a vypadli by ti strelnice v tvem okoli.

Tak takový výpočet by se dal udělat na základě polohy GPS (bez započítávání zakřivění Země, na to jsem línej), ale nemyslím si, že by to bylo tak užitečné. Člověk obvykle vybírá podle více požadavků než jen vzdušné vzdálenosti.

MiRaS píše:Iha: To je zbytecne slozite, bylo by potreba naucit mapu pocitat vzdalenosti. Jednodussim resenim by byla moznost ZOOMu v mape.

Ono není tak snadné dát dohromady mapky krajů ve větším, aby zároveň nebyly plné balastu.
Další možností by samozřejmě bylo použít přímo mapu z mapy.cz nebo maps.google.com a nechat to interaktivní. Osobně se mi to řešení ale moc nelíbí...

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » ned 3. kvě 2009, 15:16

Místa kde je zároveň střelnice a obchod bych neodděloval, prostě by byla v obou mapkách. V jedné jako střelnice a ve druhé jako obchod.

Zoomováním v mapce jsem myslel klasický zoom do mapy tak kde chci a ne "vytažení" pouze mapky kraje. Asi by to bylo nejlepší ve flashi. Nevím jak moc složité to je, proto se mi jeví jako jednodušší první řešení oddělení do samostatných stránek s mapou. Použití map z mapy.cz nebo maps.google.com se mi také moc nelíbí.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » ned 3. kvě 2009, 16:04

Flashem nevládnu a nemám ho rád (což je důvodem toho prvního). Je to neuniverzální a ne všude použitelné. Dokážu si opravdu představit jedině zoom na kraj (i Praha je kraj), případně navrch Brno. Ale i tak... Zdá se mi to aktuálně pro ten hrubý přehled víc než dostatečné :|

MiRaS píše:Místa kde je zároveň střelnice a obchod bych neodděloval, prostě by byla v obou mapkách. V jedné jako střelnice a ve druhé jako obchod.

Ono je to často těžké oddělit. Počítá se střelnice, kde vám prodají devítky za šest korun a na zálohu seženou zbraň z nějakého jiného shopu jako obchod? Ta dělicí linie tam není přesná, i proto jsem to nakonec udělal takhle. Původně jsem to taky chtěl dělat zvlášť...

No popřemýšlím nad tím vším...

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » ned 3. kvě 2009, 19:55

OK, jak myslíš. Rozhodně to není věc co by měla mít nějak vysokou prioritu, tak to nech klidně tak jak to je.

U stávajícího modelu bych tedy navrhoval vlevo v menu alespoň již zmiňované oddělení obchod / střelnice / puškař (případně) buďto barevně nebo nějakou ikonkou (barva toho puntíku před názvem).
Zde se ale také dostáváme to Tebou výše zmiňovaného problému oddělení obchodu a střelnice s možností prodeje zbraně střeliva. Oddělil bych to jednoznačně takto:
Obchod - pouze obchod bez střelnice
Střelnice - pouze střelnice nebo střelnice s obchodem (v tom případně dát třeba i puntík napůl jedna a napůl druhá barva)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » pon 4. kvě 2009, 17:18

Tak vzhledem k mému dnešnímu zážitku jsem se rozhodl, že by nebylo od věci mít na mapce vyznačeny i inspektoráty pro zbraně. Což už je ve výsledku docela hodně dat... Takže mě napadlo udělat zaškrtávací seznam a zobrazovat jen ty objekty, které si uživatel zaškrtne.

Iha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » pon 4. kvě 2009, 19:52

Bohuzel problem bude stejny jako kdyz tam dojdes pesky. Ve chvili kdy to budes potrebovat, tak to bude neaktualni, protoze pujdes tam kde jsi zvykly nebo nebude seznam zrovna aktualni. Pokud se nepletu tak by tyhle udaje meli byt na mvcr.cz

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » pon 4. kvě 2009, 20:48

Jenže na stránkách MV je to dost neaktuální... Máš pravdu, že to je asi zbytečné cpát na mapu, jen mě to dnes naštvalo. I kdybych se podíval, tak bych to tam nenašel. Za prvý jsou nové stránky extrémně nepřehledné a za druhé tam tu adresu stejně neupravili... My střelci sami asi budeme ve výsledku pružnější. Aspoň nějaký seznam asi dám dohromady.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » pon 4. kvě 2009, 22:04

Ad prvotní podnět - já jsem schopen udělat "zoom" do kraje, tj. zvětšit mapku kraje. Ale pokud jsi na hraně kraje, tak to tvůj problém stejně neřeší :(

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » pon 4. kvě 2009, 22:09

MarK: To je asi zbytečná práce. Nech to jak to je a časem až bude mapka více zaplněná, tak se uvidí jestli pro zpřehlednění něco potřeba udělat. Přimlouval bych se ale určitě k tomu oddělení (alespoň barevnému) střelnic a ochodů vlevo v seznamu.

Zpět na