Zázraky přírody střelba v bazénu

Style

Příspěvek#1 » sob 3. zář 2016, 20:54

Kdo neviděl tak v archivu ČT tady http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... y-prirody/
Pokus samozřejmý zajímavý ale IMHO se spoustou bezpečnostních rizik.
Hodně mě překvapil pokus se střelbou v bazénu. Lze takový pokus vůbec zařídit legálně? Tedy získat povolení ke střelbě v plaveckém bazénu? Podle mého osobního názoru bych předpokládal že nikoliv. Nebo se prostě na všechno vykašlali a šli si prostě vystřelit a ještě to odvysílat....

Edit: je to zhruba od 63 minuty

tomblaha

Příspěvek#2 » sob 3. zář 2016, 23:24

Je to síla, některý scény :(

mobil-man

Příspěvek#3 » ned 4. zář 2016, 00:52

Já bych stejně tak do televize neukazoval, že mám v krátké JHPčka (cca po 57 minutě) :-D

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » ned 4. zář 2016, 01:57

59:20. No budeme si myslet, že pán je z ozbrojených složek a zrovna slouží :D

Style

Příspěvek#5 » ned 4. zář 2016, 05:41

ano ty jhp mě taky zaujali :D

tomblaha

Příspěvek#6 » ned 4. zář 2016, 09:20

Jo to jo ale hlavně zásada č. 1! Nikdy na nikoho nemiř!!!! Stále přemýšlím jestli to byla fotomontáž (setřihané video) nebo realita.

Style

Příspěvek#7 » ned 4. zář 2016, 09:26

No sice lze předpokládat že si několikrát vyzkoušeli kam střela doletí a z tohoto pohledu to asi nebylo až tak nebezpěčné. Snad kromě možnosti že by zbraň vynořil nad hladinu. Ale pořád mě překvapuje střelba v bazénu, to je přece jasné porušení ZOZ. Nebo jim balistik schválil bazén jako dočasnou střelnici ? Pokud to jde.

JardaB

Příspěvek#8 » ned 4. zář 2016, 09:41

Spis je otazka, jestli pri akci v bazenu meli ostre nabito, o tom pochybuju a podle me to bude ruzne namixovany a v bazenu jen delali divadlo.
Me teda prekvapilo uplne nejvic, ze se pri pokusu pod vodou neroztrhla hlaven.

mobil-man

Příspěvek#9 » ned 4. zář 2016, 10:16

Tak videa střelby pod vodou jsou na YouTube dostupná a hlaveň se netrha... Ani u pušek či pistolí. Ale z jednoho záběru se mi zdá, že stal mimo osu střelby (zpomalený záběr, kde je vidět břicho moderátora). Jinak ale zajímavé. :-D

JardaB

Příspěvek#10 » ned 4. zář 2016, 10:45

No taky me napadlo, ze kolem musely byt nainstalovane kamery a to tam taky nejak nevidim... Rekl bych, ze ostra akce probehla nekde uplne jinde. Mozna by bylo zajimave poslat do TV dotaz ;-)

tomblaha

Příspěvek#11 » ned 4. zář 2016, 11:33

S tím vynořením hlavně nad vodu asi to není nerálné, stačí aby ten co střílí podklouznul leknul se a je tu potencionální průšvih. A i kdyby měli nabito slepými stejně (jako čerstvému držiteli ZP) je průšvih na někoho mířit ! Viz ta scéna "na suchu".. Trochu mne uklidňuje že je to točené televizí (takže asi povolení ke střelbě měli) ale stejně.... Také to mohla být "D"čková zbraň + efektové střihy... no ale na první pohled to působilo fakt věrohodně..

LAKIM

Příspěvek#12 » ned 4. zář 2016, 12:12

Zdravím , svého času na GLOCKSHOPU bylo video střelby G 17 v bazénu pod vodou . Myslím že Géčko vykropilo 2 zásobníky za sebou bez jediné zádržky . Bohužel video na stránkách už nefunguje , je tam v galeri jen foto .

coffee
Vedení LOS

Příspěvek#13 » ned 4. zář 2016, 17:31

Sice jsem zmiňované neviděl, ale před časem proběhlo internetem video učitele, který populárním způsobem vysvětluje zákony fyziky. Také střílel ve vodě, dokonce snad AK. Demonstroval to na sobě. Jestli si pamatuju dobře, tak více než 5 m střela uletět nedokázala. Bylo to včetně zpomalených záběrů.

chrobák

Příspěvek#14 » ned 4. zář 2016, 19:26

Viděl jsem a bylo mi z toho docela smutno. Taková koncentrace debility, i kdyby to bylo jen nahrané.

Ivoo

Příspěvek#15 » čtv 8. zář 2016, 00:37

Zajímavý že tam neměl zásobník a pravděpodobně ani žádnou schránku a ani při natažení nebyl vyhozen náboj -jako že by byl už v hlavni - nejspíš šikovně sestříhaný .Kdo by riskoval že ta kulka chytne šmíra odporem vody a vyletí třeba nad hladinou

Zpět na