Vyosení hlavně u opakovací pušky

JZFireworks

Příspěvek#1 » pon 19. srp 2024, 09:32

Ahoj,

Nenašel jsem podobný dotaz, tak zakládám nové téma.
Vlastním Ruger American Ranch .300BLK a mám problém s osou hlaveň X pažbení.
Zkoušel jsem dotáhnout šrouby ale bez výsledku, hlaveň je stále na stejné pozici - více k jedné straně(levé).

Doufám ze se podaří nahrát obrázek, pouze ilustrativní, stažený z YT, nemám to až tak nalepené na pažbě :D
Je tam zhruba 1-1,5mm mezera. Vpravo ale 3-4mm? Je to celkem velký rozdíl.

Má někdo nějaký tip jak vycentrovat hlaveň? Zbrousit lehce plasty kolem hlavně? Pořídit pazbu od Magpul nebo neřešit? :D
Par lidi mi řeklo, že to může dělat bordel co se tyče přesnosti.. tak teď nevím co s tím :D

Díky za tipy

Obrázek
pic kod

vidocqcz

Příspěvek#2 » pon 19. srp 2024, 09:42

Ahoj. Mám to podobně na obdobné malorážce. Nedotýká se a na přesnost na 50m s nejlevnějšími SB HV to nemá vliv. S tím .300 blk také asi nestřílíš mířenku? Podle mě je to v téhle kategorii běžná věc. Prostě levná puška na blbnutí.

JZFireworks

Příspěvek#3 » pon 19. srp 2024, 10:11

Mám ji primárně na 50 metrů no a snazim se o přesnost :D
Nejde mi do hlavy jedna věc.
Stejné náboje ale děje se to, že třeba 2-3 terče po 5 ranach a díry se dotýkají.
Jakmile jedu další terče tak mi to lítá klidně o 5cm nahoru/do stran. Nevím zda je to moje chyba, chyba zbraně nebo střeliva.
Nebo jestli se “prehreje” hlaveň a potom to blbne? :D do teď jsem střílel pouze s AR a tam mi to chodí na flek..

vidocqcz

Příspěvek#4 » pon 19. srp 2024, 10:59

Vyzkoušel bych jiné střelivo.
Ta pažba by se dala obrousit (vykrájet nožem), aby se nikde nedotýkala. Ale je to měkký plast. To se ohne i tím, že to více zmáčkneš. Pak se třeba může opřít o hlaveň a změnit její frekvence. Ale to už se dostáváme do oblasti, které nerozumím a na 50m to spíš bude mít menší vliv, než nekonzistentní střelivo (počítám, že střílíš SB).

JZFireworks

Příspěvek#5 » pon 19. srp 2024, 11:38

Také mě napadlo, lehce upravit ale nedoku*vit to :D
Ano, strilim SB sypačky po 100ks / občas baleni po 20ks, ale taky jsem zkoušel Barnes nebo Hornady. Například u nejdražších Barnes jsem měl nejhorší rozptyl :D

Jen doplním že montážní kroužky mám Leupold QRW2 s optika Vortex Diamondback Tactical 4-16x44

Sud

Příspěvek#6 » pon 19. srp 2024, 13:11

Nesmíš mít ohnutou hlaveň, jinak je to jedno. Dokud mířidla / optika + hlaveň míří jedním směrem (jsou v ose), bude ti to lítat kam má.
Osa pažba + hlaveň nemá na přesnost vliv. Ale může to vypadat divně, když pažba míří doleva a hlaveň doprava :lol:

JZFireworks

Příspěvek#7 » pon 19. srp 2024, 13:38

Doufám ze hlaveň ohnutá není :D :D pohledem vypadá rovně :D

Triplehead

Příspěvek#8 » pon 19. srp 2024, 14:09

Mně vždy stačilo povolit šrouby držící hlaveň a pažbu, držet to ve středu a pomalu dotahovat tak, aby to bylo v podstatě pěkně uprostřed. Ale u mě to bylo po celé délce ve stejně vždálenosti od hrany pažby..

Zpět na