Parlamentní volby 2017
- zedik
Příspěvek#586 » pát 6. říj 2017, 22:52
ja jim psát nemusím,vím že celé slavné EU bude úplně u zadku,že se nám (nebo třeba maďarsku,slovensku,polsku) něco nelíbí.jak se řeší námitky k nečemu co si odhlasuje nikým nevolená komise jsme viděli u směrnice o zbraních,kde o našich námitkách ani nejednali ne?
očividně to ale nepochopili piráti ..
k SPD,klidně jsem tu přiznal,že jim to hodím.zarážející je,že největší problém s SPD mají hlavně ti co jí nevolí.v pohodě,hlas jim nedáte ale proč pořád máte potřebu ostatní přesvědčovat že je potřeba volit piráty ? nestačí prostě konstatovat,že vy to hodíte jim? jinak jestli znáte Benjamina Kurase (pokud ne doporučuji něco od něj přečíst) - ten taky prohlásil,že bude volit SPD a jeho důvody myslím dost souhlasí s většinou lidí kteří jim to hodí.mimo jiné i píše že vůbec nejde o nějakého Okamuru (i s tím souhlasím, já si nemyslím,že je to spasitel)) takže doporučuji přečíst a zamyslet se nad tím.myslím že Kurase je asi blbost označit za nějakého nácka,xenofoba,rasistu nebo tupého voliče - ten pán je dosti vzdělanej,má s tím osobní letitou zkušenost a má bohužel jednu nepříjemnou vlastnost - a to,že se jeho předpovědi které vyslovil už před lety vcelku do puntíku přesně plní - a někdo možná před léty také říkal,že straší
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/ro ... ava-506781
očividně to ale nepochopili piráti ..
k SPD,klidně jsem tu přiznal,že jim to hodím.zarážející je,že největší problém s SPD mají hlavně ti co jí nevolí.v pohodě,hlas jim nedáte ale proč pořád máte potřebu ostatní přesvědčovat že je potřeba volit piráty ? nestačí prostě konstatovat,že vy to hodíte jim? jinak jestli znáte Benjamina Kurase (pokud ne doporučuji něco od něj přečíst) - ten taky prohlásil,že bude volit SPD a jeho důvody myslím dost souhlasí s většinou lidí kteří jim to hodí.mimo jiné i píše že vůbec nejde o nějakého Okamuru (i s tím souhlasím, já si nemyslím,že je to spasitel)) takže doporučuji přečíst a zamyslet se nad tím.myslím že Kurase je asi blbost označit za nějakého nácka,xenofoba,rasistu nebo tupého voliče - ten pán je dosti vzdělanej,má s tím osobní letitou zkušenost a má bohužel jednu nepříjemnou vlastnost - a to,že se jeho předpovědi které vyslovil už před lety vcelku do puntíku přesně plní - a někdo možná před léty také říkal,že straší
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/ro ... ava-506781
- Golem
Příspěvek#587 » pát 6. říj 2017, 23:17
Sedmej píše:Golem: ale já nepopírám, že tam tohle pronesl, jen bych to dával víc do té souvislosti celé té debaty. jo a něco bylo i přeřeknutí a následně se opravoval, když se to pak takhle přepíše do textu, holt to působí jak, když člověk měl pár pivek.
Ještě jednou: je to přesný přepis, pokud se opravoval, je to tam slovo od slova také.
Sedmej píše:zedik: mě by ti zajímalo, jestli tu všichni co máte furt potřebu na Piráti útočit, jste obdobně kritický i ke stranám které volíte. jestli tam řešíte minulost kandidátů, jestli tam přesně víte, jak si představují, že reálně prosadí svůj program. kdyby jo, tak snad nemáte vůnec koho volit.
Myslím, že nebýt Tebe a jhory, tak by tu Piráty nikdo zas tak moc neřešil. Většina z nás je volit nebude, ale nepotřebujeme si o tom pořád povídat. To Vy jim prokazujete medvědí službu. To neustálé svíjení se, překrucování, přesvědčování že bílé kolečko je ve skutečnosti černý čtvereček, akorát ta banda blbců tady to špatně chápe a nevidí to ve správných souvislostech... Kluci, jako politickovýchovní pracovníci ve zvláštní škole byste možná uspěli (i to "útočit na Piráti" by tam stylově zapadlo
Btw: myslíš, že Tvoje příspěvky jsou příliš chytré a je potřeba je zlidovět malými písmeny na začátcích vět?
- Sedmej
Příspěvek#588 » sob 7. říj 2017, 08:23
zedik: já nikoho nikde nepřesvědčuji, aby volil Piráti.
já se tu jen snažím obhajovat proč je chci volit já a že to není zase všechno tak, jak se tu o nich píše.
Golem: ještě jednou, neprotestuju proti tomu, že to není přesný přepis.
hele nikdo tu nikoho přece nenutí, aby tu stále útočil na Piráti. kdyby se to nedělo, většina mých příspěvků tu není. maximálně bych sem hodil pár odkazů na nějakou předvolební debatu a bylo by. jo a já na rozdíl od některých nikomu nenadávám do blbců a podobně.
za malé písmenka na začátku vět se omlouvám, je to pro mě pohodlnější a už jsem si na to nějak zvykl.
Golem: ještě jednou, neprotestuju proti tomu, že to není přesný přepis.
- jhora
Příspěvek#590 » sob 7. říj 2017, 12:24
Golem: Já sice nesouhlasím s tím, co tam řekl, ale jeho názor mi smysl dává a v kontextu toho, že šlo o TV debatu mi to nepřijde jako po deseti pivech. Dává mi to smysl, ale nesouhlasím s ním, protože je to příliš idealistické. To mi ovšem nebrání je volit, nerozhoduju se podle jednoho tématu.
zedik: Však já to taky umenšil a už se moc nezapojuju. Sami piráti na svoje příznivce naléhají, aby se nezapojovali do debat s tvrdým jádrem příznivců SPD, že to fakt smysl nemá. Prostě si jedou klasickou mantru "nojo, jenže tohle není pravda, protože <doplň další útok>". Prostě Okamura je bůh a všichni co ho nevolí jsou idioti, nerozuměj tomu a jsou to <doplň náhodnou nálepku>. Fakta selektujou podle toho, aby jim to konvenovalo a když to nejde, tak je ohnou a přiřadí jim nějaký význam, na který jde útočit.
Ale je tu i pár lidí, se kterýma se sice neshodnu, ale mají zajímavou argumentaci a diskuse s nima mi něco přinesla. A tak se tu a tam zapojím a beru to hlavně jako trénink odolnosti vůči demagogii a budování osobní odolnosti - aby mě tolik netrápilo, jak snadno se lidi nechají zblbnout a pak z téhož ovlivňují druhé (a nejlépe ty z nás, kteří se problematice věnují dlouhá léta, mají osobní zkušenost a nejsou to jen hospodští a internetoví kecálisti) a bez zardění sahají klidně k urážkám (fakt si nedovedu představit, že bych napsal "zmr. Okamura nebo zmr. Babiš" - a přitom na ně mám názor velmi vyhraněný. To je prostě nízký, to se prostě dělat nemá).
Fakt mě to dost trápí, ale nemělo by - tak tady s váma všema trénuju odolnost a tu a tam mám kliku vedu s někým podnětnou debatu nebo zachytím zajímavej odkaz na rozhovor či analýzu
Stejně už teď v téhle debatě zůstávají jen ti, co už jsou ohledně voleb rozhodnutí, protože to tu je docela žumpa, ze které se dá akorát vyčíst, že Piráti nemají rádi Okamuru a Okamurovci za to nenávidí Piráty. To nikomu v rozhodování nepomůže.
K zamyšlení vám sem ještě dám něco, co mi řekl před pár dny kolega - nejtěžší je zapnout kritické myšlení k vlastním výrokům. Vůči výrokům druhých lidí je to snadné, to dělá automatika, ale vůči sobě samému je to těžké. Umět sám sebe zarazit a ještě v duchu podrobit svůj vlastní výrok zničující kritice, jako kdyby byly role v diskusi naopak, to vyžaduje trénink a cílené úsilí.
zedik: Však já to taky umenšil a už se moc nezapojuju. Sami piráti na svoje příznivce naléhají, aby se nezapojovali do debat s tvrdým jádrem příznivců SPD, že to fakt smysl nemá. Prostě si jedou klasickou mantru "nojo, jenže tohle není pravda, protože <doplň další útok>". Prostě Okamura je bůh a všichni co ho nevolí jsou idioti, nerozuměj tomu a jsou to <doplň náhodnou nálepku>. Fakta selektujou podle toho, aby jim to konvenovalo a když to nejde, tak je ohnou a přiřadí jim nějaký význam, na který jde útočit.
Ale je tu i pár lidí, se kterýma se sice neshodnu, ale mají zajímavou argumentaci a diskuse s nima mi něco přinesla. A tak se tu a tam zapojím a beru to hlavně jako trénink odolnosti vůči demagogii a budování osobní odolnosti - aby mě tolik netrápilo, jak snadno se lidi nechají zblbnout a pak z téhož ovlivňují druhé (a nejlépe ty z nás, kteří se problematice věnují dlouhá léta, mají osobní zkušenost a nejsou to jen hospodští a internetoví kecálisti) a bez zardění sahají klidně k urážkám (fakt si nedovedu představit, že bych napsal "zmr. Okamura nebo zmr. Babiš" - a přitom na ně mám názor velmi vyhraněný. To je prostě nízký, to se prostě dělat nemá).
Fakt mě to dost trápí, ale nemělo by - tak tady s váma všema trénuju odolnost a tu a tam mám kliku vedu s někým podnětnou debatu nebo zachytím zajímavej odkaz na rozhovor či analýzu
K zamyšlení vám sem ještě dám něco, co mi řekl před pár dny kolega - nejtěžší je zapnout kritické myšlení k vlastním výrokům. Vůči výrokům druhých lidí je to snadné, to dělá automatika, ale vůči sobě samému je to těžké. Umět sám sebe zarazit a ještě v duchu podrobit svůj vlastní výrok zničující kritice, jako kdyby byly role v diskusi naopak, to vyžaduje trénink a cílené úsilí.
- jhora
Příspěvek#592 » sob 7. říj 2017, 12:52
Taky myslím. Mě to nedělá problém pokud je diskuse podnětná a můj oponent používá dobré argumenty. To mě automaticky nutí dobře promyslet ty svoje a předem v nich hledat díry - samozřejmě nechci, aby mě "dostal" na tom, že jsem u té argumentace nepřemýšlel
Ale není to lehké a málokdo dělá aspoň tohle. Čest výjimkám 
- zedik
Příspěvek#593 » sob 7. říj 2017, 13:53
jhora: já tě chápu,jen poukazuju na chybu v předpokladu . tou myslím,že SPD lidi volí kvůli Okamurovi.jak jsem psal výše u příspěvku s Kurasem moje důvody proč SPD vcelku souhlasí s těmi jeho.stejně jako obavy,když vidím jak se jeho předpovědi plní . a o tady Okamuru vůbec nejde
- Golem
Příspěvek#595 » sob 7. říj 2017, 15:01
jhora píše:golem: Ano, na to, že se vyjadřuju nesrozumitelně jsem narazil už mnohokrát, bohužel mi nebyl dán dar vyjádřit se stručně i jasně zároveň. V osobní debatě je to snazší, v online diskusích se mi to (zcela očividně) daří špatně.
jhora píše:K zamyšlení vám sem ještě dám něco, co mi řekl před pár dny kolega - nejtěžší je zapnout kritické myšlení k vlastním výrokům. Vůči výrokům druhých lidí je to snadné, to dělá automatika, ale vůči sobě samému je to těžké. Umět sám sebe zarazit a ještě v duchu podrobit svůj vlastní výrok zničující kritice, jako kdyby byly role v diskusi naopak, to vyžaduje trénink a cílené úsilí.......... Mě to nedělá problém pokud je diskuse podnětná a můj oponent používá dobré argumenty. To mě automaticky nutí dobře promyslet ty svoje a předem v nich hledat díry - samozřejmě nechci, aby mě "dostal" na tom, že jsem u té argumentace nepřemýšlelAle není to lehké a málokdo dělá aspoň tohle.
jhora píše:Nicméně zpřesnění, když si nerozumíme, to dávám konzistentní. Od začátku tvrdím to samé, výklad neměním
Hmm... tak teď už jenom přijít na to, co bylo dřív. Byla diskuze nepodnětná a proto Ti dělá problém zapnout kritické myšlení k vlastním výrokům, nebo Ti dělá problém zapnout kritické myšlení k vlastním výrokům a diskuze je nepodnětná, protože je plná Tvých výroků?
-
SansLogique - Příspěvky: 1007
- SansLogique
Příspěvek#596 » sob 7. říj 2017, 15:04
Moje důvody proč SPD rozhodně není žádnej obdiv k Okamurovi, ale prostě ten, že z nikoho jinýho nejsou ti ostatní kašpaři tak na prášky. Všichni ostatní politici a mediální sračkomety se z něj můžou zvencnout, a to je pro mě dostatečná kvalifikace.
Vlak, jehož koleje jsou nataženy, stejně pojede dál, výměna strojvedoucího nemá žádnej podstatnej význam, ale čím víc písku do soukolí se podaří nasypat, tím líp.
Vlak, jehož koleje jsou nataženy, stejně pojede dál, výměna strojvedoucího nemá žádnej podstatnej význam, ale čím víc písku do soukolí se podaří nasypat, tím líp.
- jhora
Příspěvek#597 » sob 7. říj 2017, 15:15
Golem: Kriticky jsem přistoupil ke všemu, co jsem tu napsal a dokonce jsem to často několikrát přepsal a ještě si dohledával materiály. Ale pak mi došlo, že když to pak stejně většina ostatních překroutí, vytrhá z kontextu, řekne že to není pravda nebo rovnou nepohodlné argumenty ignoruje, tak to nemá valného smyslu. Člověka zamilovaného do svého názoru nejde přesvědčit logikou Takže už to beru spíš jako trénink
Post Scriptum: Zkus aplikovat kritické myšlení na svůj vlastní poslední výrok. Možná budeš překvapený, jaké to bude zajímavé a třeba si pročteš mé starší příspěvky, možná dokonceš dojdeš i k závěru, že mi možná křivdíš. Asi se to nestane, ale to víš, mi Piráti jsme idealisti 
Pravda má jednu výhodu, že ať se tu zhádáme sebevíc, tak pravda zůstane pravdou a nakonec se ukáže. Ať se nám to bude líbit bude nebo ne, tak nakonec všichni uvidíme, jak je to doopravdy. Už za 14 dní budou volby, pak se to začne rychle rýsovat. A já samozřejmě budu bedlivě sledovat, jestli Piráti dodržují své sliby nebo ne.
Pravda má jednu výhodu, že ať se tu zhádáme sebevíc, tak pravda zůstane pravdou a nakonec se ukáže. Ať se nám to bude líbit bude nebo ne, tak nakonec všichni uvidíme, jak je to doopravdy. Už za 14 dní budou volby, pak se to začne rychle rýsovat. A já samozřejmě budu bedlivě sledovat, jestli Piráti dodržují své sliby nebo ne.
- Golem
Příspěvek#598 » sob 7. říj 2017, 17:26
jhora:
- Znáš to o té křivé hubě a svádění na zrcadlo?
- O výrazném logickém nedostatku v tom mém vlastním posledním výroku vím od začátku, ale skoro určitě to není to, co bys chtěl slyšet, takže si to nechám na jindy.
- Pokud výrok "mi Piráti jsme idealisti" překroutím na "my Piráti jsme idealisti", tak v tom nejste sami, to byli ze svého pohledu i horší strany
- Znáš to o té křivé hubě a svádění na zrcadlo?
- O výrazném logickém nedostatku v tom mém vlastním posledním výroku vím od začátku, ale skoro určitě to není to, co bys chtěl slyšet, takže si to nechám na jindy.
- Pokud výrok "mi Piráti jsme idealisti" překroutím na "my Piráti jsme idealisti", tak v tom nejste sami, to byli ze svého pohledu i horší strany
- wigum
Příspěvek#599 » sob 7. říj 2017, 18:34
Golem píše:Přepsal jsem Bartošův ničím nepřerušovaný projev. Nic víc, nic míň. Koneckonců, byl tam odkaz na videozáznam, každý si to může ověřit.
Vysvětlování je marný. Neb tady máš klasický obrázek voliče Pirátů. Nechápu jak člověk z naší komunity může hodit hlas a navíc obhajovat někoho takového jako je ta banda eurohujerů a vítačů, co nemá naproto jasno ani ve svém programu a navzájem si odporují.
Mimochodem jsem viděl účastníky jech předvolební akce. Vesměs hulící anarchirti s flaškou piva v ruce.
- Slezman
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX