Výstřel doma
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
- radimsuchanek
- Kontaktovat uživatele:
- radimsuchanek
Příspěvek#17 » stř 20. úno 2013, 12:14
....jsem rád, že nejsem jediný, který si doma "vystřelil". U mne to byla kulovnice 7x57, poloplášť. Prostřelil jsem nohu postele (kovová trubka, průměr 40mm, síla stěny 1,5mm), potom to šlo do zdi - Porotherm. Ve zdi díra 10cm, ca 5cm hluboko. Roztržená střela propálilo baldachýn a sundala ze zdi obraz.....kurva to jsem se lekl. Od té doby se vybíjí před barákem u hromady písku.
- Nethall
- mlok
- kuba
Příspěvek#25 » čtv 21. úno 2013, 17:42
to je tim ze vetsina lidi kontroluje jenom komoru.. kdyby kontrolovali i sachtu jestli tam neni zasobnik tak by se to nestalo
ja vybijim tak ze vyndam zasobnik stahnu vyhodim naboj, kouku zezhora skrz pistoli, do komory a ranu jistoty davam jeste s prstem v sachte pro zasobnik. a zatim kupodivu dobry
neb, nekolikera kontrola nikdy neuzskodi a vetsina lidi co si vystreli tak si vystreli proto ze si mysleli ze vyndali zasobnik nebo ho vyndaj, kouknou do zbrane, vratej a shodej zaver a daj ranu jistoty
proto ta neustala kontrola zasobnikovy sachty..

ja vybijim tak ze vyndam zasobnik stahnu vyhodim naboj, kouku zezhora skrz pistoli, do komory a ranu jistoty davam jeste s prstem v sachte pro zasobnik. a zatim kupodivu dobry

- otta
Příspěvek#26 » pát 22. úno 2013, 07:00
Zdar přátelé ve zbrani
Dovolte abych i já napsal něco o nechtěném výstřelu.Se zbraněmi jsem ve styku od utlého dětství a to proto že můj otec byl lesník,od mládí mne učil bezpečnému zacházení se zbraní,potom 2 roky na vojně-opět bezpečné zacházení se zbraní.Základ je vždy stejný,při manipulaci se zbraní vždy mířit do bezpečného prostoru a to i když jsme přesvědčeni že je zbraň vybita.Před manipulací vždy zkontrolovat zda je zbraň vybita.Chce to pouze cvičit a cvičit,protože čert nikdy nespí.Přeji všem aby tento nepříjemný zážitek nekontrolovaného výstřelu nikdy nezažily
Dovolte abych i já napsal něco o nechtěném výstřelu.Se zbraněmi jsem ve styku od utlého dětství a to proto že můj otec byl lesník,od mládí mne učil bezpečnému zacházení se zbraní,potom 2 roky na vojně-opět bezpečné zacházení se zbraní.Základ je vždy stejný,při manipulaci se zbraní vždy mířit do bezpečného prostoru a to i když jsme přesvědčeni že je zbraň vybita.Před manipulací vždy zkontrolovat zda je zbraň vybita.Chce to pouze cvičit a cvičit,protože čert nikdy nespí.Přeji všem aby tento nepříjemný zážitek nekontrolovaného výstřelu nikdy nezažily
- VaclavB
Příspěvek#27 » pát 22. úno 2013, 08:51
Naštěstí se mi tohle "prohození činností" stalo v přípravě na zkoušku. Instruktor mě hned na místě "zjebal" s vysvětlením, co dělám špatně a proč. Od tý doby to dělám automaticky a vždycky se mi vybaví ten pocit s tím spojený (když se cítíte jako debil) - takže si na to dávám bacha. A pomáhá to zázračně. Netvrdím, že se mi to v budoucnu nemůže stát, ale ten výcvik s touhle situací hodně pomohl. A proto zájemci o ZP, co to tu pročítáte, nepodceňujte dobré instruktory!
- Carloss
Příspěvek#28 » pát 22. úno 2013, 09:25
Ještě se vrátím k té automatizaci: Jde o to, že v případě, kdy se mysl vědomě zabývá něčím jiným, než danou úlohou, než co tělo vykonává, tak v příapdě nedostatečné automatizace právě snadno dojde k problému. Jelikož řešení dané úlohy vyžaduje jisté soustředění, které je v daný okamžik odváděno jinam.
To samozřejmě platí pouze v jednoduchých úlohách. Například mohu říct, že automatizace při řízení auta má smysl jen do určité hloubky (např. řazení rychlostí - o tom už ani nevím že a jak to dělám, takovou na to mám automatiku). Ovšem automaticky dojet po D1 z Phy do Bna (což se mi taky stalo, že jsem několik km vůbec neuvědomoval, že řídím - díky automatizaci jízdy po té trase) je velký problém, ptz. při nějaké odchylce na trase okamžitě vznikne problém, ptz z automatichého režimu se vypadává dost špatně.
Tedy: Uvedení zbraně do bezpečného stavu má jistý pevně uzavřený celkek a posloupnost úkonů. Zde by automatizace byla vhodná, člověk pak je schopen tento úkon vykonat za nejrůznějším podmíánek, třeba i prakticky ve spánku.
To samozřejmě platí pouze v jednoduchých úlohách. Například mohu říct, že automatizace při řízení auta má smysl jen do určité hloubky (např. řazení rychlostí - o tom už ani nevím že a jak to dělám, takovou na to mám automatiku). Ovšem automaticky dojet po D1 z Phy do Bna (což se mi taky stalo, že jsem několik km vůbec neuvědomoval, že řídím - díky automatizaci jízdy po té trase) je velký problém, ptz. při nějaké odchylce na trase okamžitě vznikne problém, ptz z automatichého režimu se vypadává dost špatně.
Tedy: Uvedení zbraně do bezpečného stavu má jistý pevně uzavřený celkek a posloupnost úkonů. Zde by automatizace byla vhodná, člověk pak je schopen tento úkon vykonat za nejrůznějším podmíánek, třeba i prakticky ve spánku.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí