Výstřel doma
- Joe
- IvosC
- Bydliště: Isergebirge, Sudeten _______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#63 » pát 1. bře 2013, 19:03
Tady je to uloženo neveřejně:
http://www.youtube.com/watch?v=Iwf-B2IdIMw
http://www.youtube.com/watch?v=1ljtsxDHwh0
http://www.youtube.com/watch?v=Iwf-B2IdIMw
http://www.youtube.com/watch?v=1ljtsxDHwh0
- Mobster
Příspěvek#64 » pon 10. čer 2013, 10:48
NuclearBlast píše:...a je to tady.... Přijdu domu, odkládám pistoli, kontrola, stáhnu závěr, komora prázdná, vyndám zásobník, rána jistoty.......Bácještě teď se mi klepou kolena...chvilková nepozornost, zamyšlenost...prohození naprosto automatickejch operací. Člověk ani neví jak a stojí hluchej v předsíni a nevěřícně čumí do díry ve zdi. Naštěstí se nikomu nic nestalo... Nemůžu přestat myslet na to, jak k takovýmu zkratu dojde....
Zajímalo by mě, co na to sousedi.
- Dragonfly
Příspěvek#66 » pon 10. čer 2013, 18:48
Taky se mi při tréninku povedlo "střelit si"..školácká chyba jako prase..pistole bez zásobníku, špatně prohlídlá komora, rána jistoty a šup už byla ve zdi. Málem jsem si cákla do gatí a doufám, že to bylo naposledy v životě a u zkoušky se nic podobnýho opakovat nebude 

- jamira
Příspěvek#67 » pon 10. čer 2013, 20:44
Sice to sem asi nepatří, ale taková rána jistoty na vojně...
Během mé ZVS (80.léta, Stříbro, VÚ8739-kdo ví,ten ví...)jsem byl účasten několika takových "ran jistoty". Všechny brány jako mimořádka, komise z GŠ letectva z Prahy, naštěstí to neskončilo prokurátorem ani kontráši. Povedlo se to jak záklaďákům ve stráži se Sa vz.58, tak i důstojníkům ve fci dévéťáka s pistolí za opaskem... Na základě těchto mimořádek se pak sloužily stráže bez střeliva... 

- fixfokus
Příspěvek#68 » ned 16. čer 2013, 11:17
Doma jsem si ještě nevystřelil a doufám že ani nikdy nevystřelím. Zato jsem na vojně zažil 2 případy, kdy nám veselo nebylo, i když neměly tragické následky.
Ten první vypadá skoro komicky. Po návratu z celonočního pochodu jsme naskládali kvéry na chodbu a velitel vytáhl z postelí ulejváky, co zůstali na baráku, aby je aspoň namazali konkorem. V jednom SA byl zapomenutý slepý náboj, a rozesaplý mamlas, co to chtěl rozebrat, místo kontroly komory rovnou zmáčknul spoušť. BUUMMMM!!! Navíc měl už sundaný předpažbí, takže píst a pístovou pružinku jsme našli na druhém konci chodby.
Druhý případ byl komický o poznání méně. Opět po návratu z celodenního cvičení v terénu jsme čistili zbraně, včetně pistolí a signálek vojáků z povolání. V jedné signálce byla světlice, navíc byl natažený kohout. V tomto stavu byla zbraň odevzdána do skladu a následně vydána k čištění
Signálka s nataženým kohoutem nejde "zlomit", takže dotyčný čistič prostě zmáčknul spoušť. BUUMMMM!!! V příštím okamžiku do metrové mezery mezi dvěma kluky sedícími přes chodbu dopadla světlice (padáčková) a pokojně dohořela na podlaze ze syntetického mramoru. Tenkrát jsme se všichni, včetně "gum" málem pos*ali, i když se nakonec nikomu nic nestalo.
Nikoho asi nepřekvapí, že oba případy se podařilo úspěšně ututlat...
Ten první vypadá skoro komicky. Po návratu z celonočního pochodu jsme naskládali kvéry na chodbu a velitel vytáhl z postelí ulejváky, co zůstali na baráku, aby je aspoň namazali konkorem. V jednom SA byl zapomenutý slepý náboj, a rozesaplý mamlas, co to chtěl rozebrat, místo kontroly komory rovnou zmáčknul spoušť. BUUMMMM!!! Navíc měl už sundaný předpažbí, takže píst a pístovou pružinku jsme našli na druhém konci chodby.
Druhý případ byl komický o poznání méně. Opět po návratu z celodenního cvičení v terénu jsme čistili zbraně, včetně pistolí a signálek vojáků z povolání. V jedné signálce byla světlice, navíc byl natažený kohout. V tomto stavu byla zbraň odevzdána do skladu a následně vydána k čištění

Nikoho asi nepřekvapí, že oba případy se podařilo úspěšně ututlat...
- kleofash
Příspěvek#69 » pon 24. čer 2013, 10:10
Nám jeden praporčík v rámci odlehčení ukazoval bigoščapku s prostřeleným kšiltem. Když jsme se ptali, jak se tam ta dírka objevila, tak říkal, že někdo na střelbách zvedl SAčko hlavní nahoru a instruktor nad ním zrovna stál obkročmo...
Co je na tom pravdy nevím, ale z prostředí AČR věřím celkem všemu
Co je na tom pravdy nevím, ale z prostředí AČR věřím celkem všemu

-
dr.MENGELE - Příspěvky: 12
- dr.MENGELE
Příspěvek#72 » čtv 4. črc 2013, 23:38
musím priznat že mne sa tiež nedávno podarila rana v bytovke o 23v noci s valthra:)do zárubní čast gulky zostala vo dverach a čast odrazenú som našiel tesne vedla mna ako som sedel.není sa čim chválit spíš pre poučenie:)teraz už viem že kohutik natiahnutý v zadnej polohe je podstatne lahší ako normálne
- KarlosP
Příspěvek#74 » stř 2. črc 2014, 18:36
Tak můžu uklidnit majitele brokovnic, střelit si doma z brokovnice není žádný velký průser.
Jak se mě to povedlo:
Trénoval jsem doma nabíjení brokovnice - pumpy. Ostré náboje (mám jenom 2 sušilky), zajištěná, prst důsledně mimo spoušť . Několikrát jsem jí nabil (7+1) a vybil. Pak jsem vyházel ostré náboje, hodil je zpět do krabičky, zkontroloval komoru, nabil 2 sušilky, jednu do hlavně a druhou do zásobníku a začal trénovat zmáčknutí a natažení. První cvaknutí spouští , ihned natažení , druhé cvaknutí , natažení , třetí stisknutí spouště a prásk, kus Francie na nástěnné mapě na kterou jsem mířil zmizel.
Stalo se to, že mi jeden ostrý náboj zůstal seknutý v zásobníku, zůstal tam tak, že při kontrole komory nebyl vůbec vidět, ale po té, co jsem nabyl sušilky se asi uvolnil a jako třetí se nabil do hlavně.
No, lek jsem se dost, přítelkyně ve vedlejší místnosti taky, ale sousedky klábosící před barákem to vůbec nevzrušilo. V pravém uchu mi trochu píská, budu potřebovat novou mapu a trochu sádry. Jinak, díky tomu že vždy důsledně mířím bezpečným směrem, žádné další škody.
Tímto se hlásím do klubu.

Jak se mě to povedlo:
Trénoval jsem doma nabíjení brokovnice - pumpy. Ostré náboje (mám jenom 2 sušilky), zajištěná, prst důsledně mimo spoušť . Několikrát jsem jí nabil (7+1) a vybil. Pak jsem vyházel ostré náboje, hodil je zpět do krabičky, zkontroloval komoru, nabil 2 sušilky, jednu do hlavně a druhou do zásobníku a začal trénovat zmáčknutí a natažení. První cvaknutí spouští , ihned natažení , druhé cvaknutí , natažení , třetí stisknutí spouště a prásk, kus Francie na nástěnné mapě na kterou jsem mířil zmizel.
Stalo se to, že mi jeden ostrý náboj zůstal seknutý v zásobníku, zůstal tam tak, že při kontrole komory nebyl vůbec vidět, ale po té, co jsem nabyl sušilky se asi uvolnil a jako třetí se nabil do hlavně.
No, lek jsem se dost, přítelkyně ve vedlejší místnosti taky, ale sousedky klábosící před barákem to vůbec nevzrušilo. V pravém uchu mi trochu píská, budu potřebovat novou mapu a trochu sádry. Jinak, díky tomu že vždy důsledně mířím bezpečným směrem, žádné další škody.
Tímto se hlásím do klubu.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX