"Moderní" postoje k (sebe) obraně

Erix

Příspěvek#1 » stř 5. lis 2025, 17:54

Zdar, tak opět slovo dalo slovo a narazili jsme při setkání na střelnici na téma "moderní" postoje k (sebe)obraně. ;)

Abych nastínil o co hlavně jde. Jedná se co přístup při jakémkoliv napadení či útoku. Dneska je bohužel moderní po vzoru EU (Bruselu) razit Sluničkářský princip, který snad pamatuje Hippies. :roll: Prostě sama, aktivní obrana je opět forma násilí, a ta je lépe tzv. "držet" a neodporovat, doufat v přežití a pak se kdyžtak soudit. :o V Kanadě už to lidem radí i policie. :evil:

V ČR je to taky takové nahnuté. Na jedné straně musíte být patrioti, kdyžtak budete povoláni, ale mít střelné zbraně to je špatně a o při případném použití ani nemluvě. Co vy na to? Líbí se vám postoj vnitra, vlády nebo i Hradu?

kolombo

Příspěvek#2 » stř 5. lis 2025, 18:21

Slyším o tom poprvé od Tebe. Takže jsi průkopník toho stylu nebo jak to je?

Dentista Žurovský

Příspěvek#3 » stř 5. lis 2025, 19:46

Co to tu meleš ?? To je pokus o tapetování fóra, nebo co ?

paza

Příspěvek#4 » stř 5. lis 2025, 19:53

Já bych řekl, že postoje k sebeobraně jsou jasně dané platnou legislativou a řešit to stylem "jedna paní povídala" v tlachání na střelnici je zcela k ničemu.
Nakonec je na každém, jak případnou krizovou situaci vyřeší, stejně si to nakonec odskáče sám a nadšené názory jak co řešit jsou k ničemu, rozhodne Policie a soud...
Takže se mi to jeví jako téma k ničemu...

Erix

Příspěvek#5 » stř 5. lis 2025, 20:03

Tak jasně, zákon stanovuje a jisté věci umožňuje. Ale co to co si někteří z vlády myslí, jako že obrana netřeba, policie a armáda vše zajistí, nebo že zbraně jsou fuj a na či je mít?

Asi jste přátelé zaspali dobu, ale koukněte se kolem - např. Německo, Anglie, nebo i ta Kanada. Nejdříve po dělají bezpečnost, pak mají strach že se budeme bránit (se zbraní) a zítra fakt asi budou holit hlavy. Kdo chce a je naladěn, pochopí, kdo ne tak má svoji pravdu nebo už ho systém "pohltil".

Nakonec to dopadne tak, že až někdo z nosičů bude potřeba, tak si řekne - jde o mě, ne! Jde o rodinurodinu, ne! Jde o něco státního nebo veřejného, možná jo, ale máme držet(neplodit další násilí) a ne bránit se, tak to nevidím a jdu dál.

Ono nakonec veškeré tréninky, kurzy, náklady na střelbu tak to příjdou v niveč, protože stát neví, co vlastně "chce".
Naposledy upravil(a) Erix dne stř 5. lis 2025, 20:09, celkem upraveno 1 x.

paza

Příspěvek#6 » stř 5. lis 2025, 20:09

Nakonec to stejně dopadne tak, že pokud někdo bude jednat mimo rámec zákonných možností, tak skončí v lochu a bude to.
Ale tím končím v diskusi, je to ztráta času a plevelení fóra...

Erix

Příspěvek#7 » stř 5. lis 2025, 20:16

Pravda, akorát že posoudit dané tak, jak se bude "státu" hodit je možné různě. Ona je to ve skutečnosti velice ošemetná věc, která vezme vítr z plachet i letitému nosiči zbraně, který může zjistit že ač má prostředek, možnost jeho použití už jaksi hodně kulhá.

JirkaCV

Příspěvek#8 » stř 5. lis 2025, 20:49

No, nevím. Zatím státu věřím a nemám důvod k opaku. A je fuk, jestli ho řídí Franta nebo Pepa a co žvaní v médiích. Od roku 89 žijeme v nejsvobodnějším prostoru za posledních 1000 let.
Za mě dobrý.

DVII

Příspěvek#9 » stř 5. lis 2025, 21:40

Spíš v devadesátých letech jsme žili...

dan

Příspěvek#10 » stř 5. lis 2025, 22:46

Erix píše:Líbí se vám postoj vnitra, vlády nebo i Hradu?
Moje moznosti jsou omezene. Musis se ptat spravne (konkretne). Program je ukoncen.

JirkaCV

Příspěvek#11 » stř 5. lis 2025, 22:56

Devadesátky byly extra free, ale zase jsem se necítil moc bezpečně. Nejenom fyzicky.

Zpět na