Zbrojní průkaz a životopis

LukynZ

Příspěvek#1 » pon 20. led 2025, 14:54

Jen taková zvídavá otázka. Píšete někdo do životopisu střelbu jako koníček? :) Případě zbrojní průkaz jako jednu z věcí, kterou jste dosáhli?

skagerak

Příspěvek#2 » pon 20. led 2025, 14:57

Takle otazka nedava asi uplne smysl.

Asi hodne zalezi na ucelu (a adresatu) zivotopisu.

LukynZ

Příspěvek#3 » pon 20. led 2025, 15:02

No v životopisu je/býva položka koníčky. Případně jaká školení/průkazy vlastníte. Tak mě zajímá, jestli to tam někdo píše. Třeba adresát životopisu je taky majitel ZP a může to být sympatické plus, nebo to může být naprostý opak a může to být klidně i stopka :)
Je to prostě koníček, nebo ne? :)

Sobiho

Příspěvek#4 » pon 20. led 2025, 15:10

Já to tam mám mezi koníčky, respektive v širším CV. Za mne je to určitá odbornost, ale já jsem technik, takže je to relativně pochopitelné... Ale záleží kam chceš CV poslat, pokud by jsi chtěl dělat třeba v Amnesty International, tak tam bych to nepsal. :D

vvitty

Příspěvek#5 » pon 20. led 2025, 15:14

Pokud firma kam bych CV posilal neni zamerena odpovidajicim smerem tak bych to tam nepsal.
A zejmena ne pokud je to nejaky zahranicni korporat kam teprve prichazeji ruzne DEI a jine cipovyny zpoza more.

paza

Příspěvek#6 » pon 20. led 2025, 15:19

Já tedy to, že mám zbroják a zbraně, striktně tajím. Je to moje osobní věc a zcela soukromá věc a nikdy člověk neví, kdo by se to stylem "jedna paní povídala" dozvěděl a stačí aby nějaký si nějaký človíček, nemající rád zbraně nebo prostě kvůli něčemu mě, dal tu práci a oznámil mě jako "podivného" a může to vést na policejní zásah a zabavení zbraní a těžké obhajování se...
Striktně jsem zarazil i jakékoli zmínky o zbraních i v přítomnosti vnoučat, ta ve školce a škole rozkecají kdeco, slýcháme, co kdo ve školce povídal, co kdo z rodičů spolužáků doma má a co dělá, myslím si, že není důvod, zejména v současné společenské psychóze, cokoliv o zbraních říkat...

Haluziak

Příspěvek#7 » pon 20. led 2025, 15:22

Hlásím se od SBS? Tak to tam asi napíšu. Hlásím se jako učitel do mateřské školky? Tam asi ne. Je to situační.
Já třeba když jsem se hlásil o nějakou práci, kde je důležité vycházet v týmu/vést tým, tak jsem tam uváděl že dlouhodobě hraji airsoft, kde vystupuji na pozici zástupce velitele. Kámoš psal, že je kapitánem hokejového týmu...

Lonestar

Příspěvek#8 » pon 20. led 2025, 15:27

Já to v životopise uvádím jak mezi školení/průkazy, tak mezi koníčky - aspoň trochu znalému člověku to řekne, že jsem netrestaná, spolehlivá a bezúhonná osoba...
Ale možná do vysvětluje, proč mi na ty životopisy většinou neodpovídají :lol:

Sobiho

Příspěvek#9 » pon 20. led 2025, 15:32

No třeba by to ve světle aktuálních událostí ve školství byla výhoda! :D Jen pro odlehčení, na druhou stranu, i to ZP Tě naučí něčemu, je to koníček. Já mám v rozšířeném CV jednu stránku, kde mám právě koníčky a u nich stručně co mi to dalo. Mám tam Hasiče, záchranářství a střelectví a výpis i kurzů jako ČPP-NPP a TECC. Ale jak už psali kolegové nahoře, záleží kam a proč. Já to mám normálně, ale v kontextu dalších činností v IZS, včetně kurzů "bojové/taktické" medicíny protože ty se mohou hodit. Prostě nezní to tak surově, kdyby to bylo osamotě. CV profesně dvě strany, třetí je mimo HPP, tedy vedlejší činnost a koníčky.

Blacky

Příspěvek#10 » pon 20. led 2025, 15:41

Jen potvrzuji výše zmíněné. Záleží kam se hláásím. Podle toho "vypíchnu" co se m izdá být ku prospěchu a nezmíním, co není potřeba. Obvykle uvádím mezi koníčky střelecký sport. :)

vgj

Příspěvek#11 » pon 20. led 2025, 15:53

V životopise to mám mezi ostatními koníčky. Členství v LEXu pak mezi ostatními kluby/sdruženími.

Nemyslím, že by to vytvořilo nějaký limit. A pokud to v minulosti něco z nabídek profiltrovalo, tím lépe... Mezi hoplofoby by se mi nežilo asi lehce.

DVII

Příspěvek#12 » pon 20. led 2025, 16:36

LukynZ píše:No v životopisu je/býva položka koníčky.

Do CV co umím profesně a co jsem profesně dělal. Co dělám ve volném čase, po tom každému HR hrubé ho...
Avšak pokud by se můj zájem obracel ke složkám, které mají zbraně v popisu práce, potom to uvedu avšak opět ne jako koníčka, ale jako odbornou znalost

Patton

Příspěvek#13 » pon 20. led 2025, 16:41

Dnes je bezpečnější užívat si koníček v rámci naší komunity a moc to o sobě na veřejnosti nevytrubovat. Histerie společnosti je po UK proti držitelům ZP bezbřehá.

stip

Příspěvek#14 » pon 20. led 2025, 16:42

Já to tam měl, ale já se hlásil do konkurzu na konstruktéra CZUB :) Takže to asi nikoho neohromilo...

Jarda.Jezek

Příspěvek#15 » pon 20. led 2025, 16:45

Členství v organizacích a ostatní funkce nikde neuvádím, ale střelbu v koníčkách ano, stejně tak zbroják vedle řidičáku. Pokud má potenciální zaměstnavatel se zbraněmi problém, ať si radši rovnou zaměstná někoho jiného a nezdržuje mě od střílení.

Před dětmi a vnoučaty bych zbraně netajil. Mě ke střelbě v podstatě přivedli rodiče a prarodiče, v jejich případě to bylo stejně tak. Sám ke střelbě vedu nejen své potomky, ale i širší okolí, pokud má zájem. K tomu ten zájem se lehce snažím v okolí i pěstovat. Důvody jsou dva:

(1) Nechci aby střelectví vymřelo, ale aby vzkvétalo a rozrůstalo se. Jen masovým zájmem bude možné dlouhodbě držet legalizaci.

(2) Nechci, aby když moje děti někde objeví zbraň, nevěděly, co s ní. Naopak chci, aby když jiná děcka objeví nebo přinesou zbraň, právě moje děti mu ji uměly vzít a bezpečně znefunkčnit, aby ani nikomu jinému se náhodou nic nestalo.

Zpět na