Volby do evropského parlamentu -

ante

Příspěvek#211 » pát 7. čer 2024, 13:36

strasidlo píše:Ante: Politika je manévrovací boj k dosažení cíle. Ten cíl není a snad nikdy nebyl ve prospěch občanů, obyč lidí. Volba menšího zla je obdoba této taktiky, tedy občansky možný pragmatický postoj. Volba srdcem je emoční záležitost a jak jsme jistě někteří doznali, naprosto iracionální. Emoce do politiky rozhodně nepatří a právě proto se na ně u voličů tak cílí. To je laciná X na 50/20, popř. krásná Alpha.

Ne,ne. Volba "menšího zla" je manipulace voličem. Podsouvaj ti to, abys volil něco, na co budeš pak jenom dalších x-let smutně koukat. Jako třeba na prezidentčíka. Ten byl taky prezentovanej jako menší zlo proti nenáviděnýmu Zemanovi a jistě i proto spousta lidí komunistickýho oprtunistu volila. Nebo současná pětikoala. Taky "menší zlo" mnež Babišovo skvadra, co? Věřím že spousta voličů ODS si dneska rve hrůzou vlasy...

Zvolíš "menší zlo" a místo chaota co neumí pořádně česky dostaneš trojskýho koně euroliberální agendy. Děkuju pěkně.

Ne, já si stojím za tím , že máš volit to co chceš aby bylo. Tomu říkám volba srdcem a je to racionálně jediný co se dá (kromě neúčasti) dělat.

EDIT: A fakt že kdokoli vykroužkuje Vondru zvolí zároveň chca nechca Niedermayera je toho podvodu s menším zlem důkazem vpravdě královským.

Sobiho

Příspěvek#212 » pát 7. čer 2024, 14:53

Jenže to co chci volit tam prostě není... tedy konzervativně pravicová strana. Nechci aby tam byla liberální levice, takže musím volit menší zlo, nebo tam nejít a to by byla výhra právě těch co nechci.

CzechJoker

Příspěvek#213 » pát 7. čer 2024, 15:39

Ani devatenáctka?

audis

Příspěvek#214 » pát 7. čer 2024, 17:09

Čím víc lidí bude volit Vondru (Spolu) , tím víc Niederamayerů, Zdechovských a Kolářů eurohujeru se do EP dostane. Vondra nebojuje za zájmy obyvatel.

Sobiho

Příspěvek#215 » pát 7. čer 2024, 17:28

CzechJoker píše:Ani devatenáctka?

Diviše fakt nedávám... a o Svobodných není slyšet, vidět co Mach odešel. Navíc mi dnes spamovali tel. přes infoSMS a tohle obtěžování a nevyžádané služby mne strašně se***. Dřív jsem je sledoval, ale poslední dobou nevím co si o nich mám myslet.

CzechJoker

Příspěvek#216 » pát 7. čer 2024, 17:34

Nikdo není dokonalý.

pedro!

Příspěvek#217 » pát 7. čer 2024, 18:18

Tak mám za sebou volební úzkost (to je podobný jev jako environmentální či klimatická úzkost) ;), mám odvoleno a nevím, koho jsem volil.
Nemohl jsem se rozhodnout mezi hlasem pro uskupení, které se téměř jistě dostane, ale není mi na 100% po chuti a uskupením, které je mi téměř 100% po chuti, ale nejspíš se nedostane.
Vzal jsem si s sebou 2 volební lístky, za plentou je poslepu zamíchal, jeden dal do obálky, druhý zmuchlal a hodil do koše.
Nevím, který byl který. A je po úzkosti.
A byly to moje první volby do EP; žádných předchozích jsem se neúčastnil.
Tak třeba to někomu pomůže se rozhodnout nebo se zbavit úzkosti :)

Piggy

Příspěvek#218 » pát 7. čer 2024, 18:25

V Pardubicích lidský faktor neselhal, lidský faktor právě že zapracoval.

skagerak

Příspěvek#219 » pát 7. čer 2024, 20:09

No mozna to dnes jeste stihnu,
Tak jo koho (ne)volit pokud to zuzim jen na "kverovou problematiku"?

Tzn at tim napr nepomuzu i protizbranovim clenum strany...

Za rady dik

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#220 » pát 7. čer 2024, 20:17

neptej se koho volit, to si musíš přebrat sám. pár stran dozadu tu někdo postoval odpovědi jednotlivých stran k právu držet zbraň. Tady ti každopadně stejně každej poradí toho, koho volí on =D. Já vybíral mezi 9 a 19...

audis

Příspěvek#221 » pát 7. čer 2024, 20:26

Skaredak
Pro zbranovy úhel pohledu můj kandidátka Spd kroužky Ivan David a Majerová.

skagerak

Příspěvek#222 » pát 7. čer 2024, 20:44

RegistrovanyUzivatel píše:. Já vybíral mezi 9 a 19...

Nemam ted cas to moc studivat dobiham (co ktere cislo znamena ale dik)

Sud

Příspěvek#223 » pát 7. čer 2024, 20:54

9-motoristi
19-svobodní

JirkaCV

Příspěvek#224 » sob 8. čer 2024, 08:47

Tradičně jsme vyrazili k volbám skoro celá (malá) rodina a jak jsem zjistil, volili jsme každý jinak. Ono to dost odpovídalo osobním preferencím a potřebám.
Takže vyrovnaný stav vesmíru zůstal zachován. Alespoň u nás.

ante

Příspěvek#225 » sob 8. čer 2024, 09:33

To máte v osádce takovou demogracii, že si každý střílí z kanónu jak se mu zachce???? :D

Zpět na