Zarytý pravák s amputovanými prsty
- Pepe65
Příspěvek#1 » pon 26. lis 2018, 14:07
Poraďte/podělte se o zkušenost:
můj otec si před lety nešťastnou shodou nepříznivých okolností amputoval při práci s cirkulárkou na pravé ruce tři prsty (o 1,5 článku; krom palce a malíku). Je pravák a nehodlá na tom nic měnit
Nedávno jsem ho vytáhl po dlouhé době na střelnici (zbroják leta letoucí má, ale už skoro nechodí střílet). Moc ho to nebavilo, protože mocí mermo chtěl střílet z jedný ruky (svou CZ 52, pak i mými čízami P01, Shadow). Nakonec se mi podařilo ho (a nebylo to snadné
) přesvědčit, aby vyzkoušel střelbu obouruč. Hned se mu o dost zlepšila nálada, i když ten problém s krátkým prstem na spoušti tam přeci jen je...
Přemýšlím, jakou pistoli/revolver mu pořídit, aby problém se spouštěním byl co nejmenší. Aby na spoušť např. dobře dosáhl (Glock?) Máte nápad? Díkes.
můj otec si před lety nešťastnou shodou nepříznivých okolností amputoval při práci s cirkulárkou na pravé ruce tři prsty (o 1,5 článku; krom palce a malíku). Je pravák a nehodlá na tom nic měnit

Přemýšlím, jakou pistoli/revolver mu pořídit, aby problém se spouštěním byl co nejmenší. Aby na spoušť např. dobře dosáhl (Glock?) Máte nápad? Díkes.
- ravo001
Příspěvek#3 » pon 26. lis 2018, 15:26
Záleží jak je na tom s hybností a citlivostí (z toho bude vycházet bezpečnost). Šel bych cestou co nejmenšího gripu (tenké AL střenky, S-kový hřbet...) a hlavně lehkou bodovou vyladěnou sportovní rovnou spouští. Třeba takový CZ75 TS Orange 
Spoušť bude hodně vzadu s krátkým chodem, s tenkýma střenkama (třeba i custom výroba) by to mohl v ruce udržet...
Obecně se dívat po modelech pistolí "pro ženský" a jejich malý ručičky
Ale je potřeba to všechno vyzkoušet

Spoušť bude hodně vzadu s krátkým chodem, s tenkýma střenkama (třeba i custom výroba) by to mohl v ruce udržet...
Obecně se dívat po modelech pistolí "pro ženský" a jejich malý ručičky
Ale je potřeba to všechno vyzkoušet
- chrobák
Příspěvek#5 » úte 27. lis 2018, 11:14
S výběrem zbraně neporadím, ale pokusil bych se ho přesvědčit na leváka.
Když jsem měl zánět šlach na pravé ruce a ani jsem si zadek neutřel, začal jsem více používat levou a jde to. S myší pracuji stejně dobře, jako s pravou rukou.
Preferuji také střelbu jednou rukou a pokud bych měl zdravotní problém, tak bych se přeškolil.
Myslím, že po několika sušeních levou by si zvykl a po delším tréninku nakonec nastřílí lépe, než pravou s nějakým kompromisem na zbraň a ukazovák.
Zejména pokud půjde o nějaké rekreační střílení.
Když jsem měl zánět šlach na pravé ruce a ani jsem si zadek neutřel, začal jsem více používat levou a jde to. S myší pracuji stejně dobře, jako s pravou rukou.
Preferuji také střelbu jednou rukou a pokud bych měl zdravotní problém, tak bych se přeškolil.
Myslím, že po několika sušeních levou by si zvykl a po delším tréninku nakonec nastřílí lépe, než pravou s nějakým kompromisem na zbraň a ukazovák.
Zejména pokud půjde o nějaké rekreační střílení.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí