Přežití a soběstačnost - prostor pro názor.

Maximus

Příspěvek#1 » stř 12. led 2011, 21:22

Dočasný prostor pro vyjádření názoru. Patrik

Važení kolegové, navrhuji přejít na http://www.rozpad.cz
Žádám jenom, nechť ti kteří chtějí proklamovat pouze (!) své politické názory nebo urážet někoho pro barvu pleti či jeho názory, ať tam raději nechodí, protože nikdo na to není zvědavý. Počítám s jistou "politickou tolerancí", ale i ta musí mít své meze.

Díky Bobře za to, že jste nám umožnili použít toto forum jako "přechodné bydliště". Myslím si ale, že asi by zde docházelo i nadále k výše zmiňovaným incidentům a na jejich řešení máme dosti rozdílný názor.

Obecně mezi střelci je pochopitelně dost vysoké zastoupení lidí, které mají podobné smýšlení jako já, Kolapsník, Pufik, Mrak, marish a mnozí další, takže jsme se na takovýchto forech nakonec docela sešli, bohužel zatím jenom virtuálně. Je pravděpodobné, že asi už nastal ten správný čas přejít na specializovné forum, takže ještě jednou dík a ahoj.

alibaba

Příspěvek#2 » stř 12. led 2011, 21:56

Tak at to nekdo zacne na novem foru co ma jen pres 40 lidi :lol: :lol:

muzzleloader

Příspěvek#3 » stř 12. led 2011, 21:58

Chlapaci,to me mrzi jaky to tu vzalo spad,ale ikdyz je toto tema o resenich preziti po urcitych politickych udalostech,tak sem politika nepatri.Reste vybaveni,zpusoby lovu,zbrane,obleceni,obuv,apod...Politiky jsou plne zpravy,tv,internet,proc to resit i tady?Ikdyz preziti,v podobne situaci chapu jinak nez vetsina z vas,tak me tohle tema bavi a je skoda aby jste odsud odesli.Na vedlejsim foru uz by byl konec mnohem driv nez tady,coz svedci o jiste benevolenci admina i modu.

alibaba

Příspěvek#4 » stř 12. led 2011, 22:01

Pardon ted 6 lidi bye bye.... see you....

Maximus

Příspěvek#5 » stř 12. led 2011, 22:20

To alibaba: Myslím si, že zrovna pro toto téma je důležitá spíš kvalita. Přežití kolapsu společnosti je o komunitě a schopnosti společně kooperovat a vzájemně si pomáhat. Z tohoto hlediska jsi alibabo z našeho hlediska jaksi v "postavení mimo hru", ale tvé praktické zkušenosti a pohled z druhé stany jsem považoval za přínosné.

To muzzleloader: Na "vedlejším" foru jsme to dotáhli o zhruba 100 stran dál :evil: .
Souhlasím, že primárním účelem tohoto fora nebylo řešit politiku, ale komplexní pohled s nadhledem není zase na škodu (vím, je to těžké). Ale od toho je mod, aby rozdával banány, když se někdo zjeví na tomto foru a začne jen proklamovat svoje politické názory nebo někoho hloupě urážet.

muzzleloader

Příspěvek#6 » stř 12. led 2011, 22:30

To Maximus:no vidis,ja byl z vedlejsiho fora vyexpedovan po asi deseti prispevcich a to nebyly "zavadne".Ale to je jedno,kazdopadne jsem se koukal na tvuj odkaz,ten rozpad a mrzi me,ze se tu neresi ty veci,ktere tam mate uz nalinkovane ikdyz je vetsina prazdna.Preziti priroda/zastavba,zbrane,obuv,obleceni,strava,atd...

PaF

Příspěvek#7 » stř 12. led 2011, 22:31

Do prcic, co se to tu deje? Den jsem tu nebyl, uz zase mazani, vyhrozovani odchodem... a ani nevim proc. Tohle mne fakt se.e :twisted:

Sorry, zmirnim... At uz se tu objevilo cokoliv, verim, ze to bylo smaznuto s dobrym umyslem. Jinak by nas tu nenechali ani zacit. Ale mazani obecne by stalo zato aspon vysvetlit. Co je na politice spatneho?

A tohle vlakno urcite ma ze vsech nejvetsi priliv realnych odbornych prispevku ze vsech na tomto foru. Dejte nam aspon jeste 100 stran :D

kralik

Příspěvek#8 » stř 12. led 2011, 22:41

maxime
proc zdrhat? je zde snad nejaky problem?

marish

Příspěvek#9 » stř 12. led 2011, 22:47

Obecná politika do tohoto tématu patří, ale je problém se potom od takové debaty odpoutat a věnovat se praktickým věcem...
Asi tedy není na škodu vznik specializovaného fóra, kde budou zvlášť témata o politice a o ostatních věcech.

Maximus

Příspěvek#10 » stř 12. led 2011, 22:47

To kralik: Jak jsem psal výše, trpím alergií na cenzuru, i když dobře míněnou :twisted:.
Navíc si myslím, že je potřeba dát diskuzi nějaký systém a dosavadní formou se vždy nakupila spousta nesouvisejících informací v jednom "balíku".

Patrik
moderátor

Příspěvek#11 » stř 12. led 2011, 23:07

Maximus píše:Navíc si myslím, že je potřeba dát diskuzi nějaký systém a dosavadní formou se vždy nakupila spousta nesouvisejících informací v jednom "balíku".

Tento styl jste si určili vy, nikdo Vám nebránil založit si vlákno ke konkrétní věci - jak píše Muzzleloader: oděv, strava, zbraně aj.

kralik

Příspěvek#12 » stř 12. led 2011, 23:14

ale maxime... domaci pan ma pravo na sve predstavy... a navic - kdybych tu zacal resit politiku, tak by za chvili nebylo nic KONKRETNIHO ke cteni.
Ta technika preziti je dulezita... ne politka

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#13 » čtv 13. led 2011, 14:49

Člověk si na chvilku odskočí do nemocnice a tady se zas něco rozjede :mrgreen:

Je mi líto, pokud se naše náhledy rozcházejí, ale od začátku jsme dali jasně najevo, že politiku v daném tématu necháme jen ve velmi omezené míře. Z jednoduchého důvodu, že je to ve většině případů právě politika, která vede k nekonečným hádkám, urážkám nebo i nabádání k porušování zákonů apod.
SHTF scénáře a "připravenost na vše" mají ke zbraním podstatou blízko, proto jsme neměli závažné výtky proti založení tohoto vlákna ve své podstatě, která je obsažena v názvu vlákna - "přežití a soběstačnost". A v takové je tu i nadále vítána.

Narážky na cenzuru mě osobně docela urážejí. Kdo volá po svobodě, měli by si uvědomit, že svobodu určit si pravidla má i druhá strana (a zdejší tým moderátorů to nedělá proto, aby si léčil mindráky, ale aby tu udržel pořádek, přehlednost a legálnost obsahu). Nakonec to, že jste si bez problému založili fórum se svými pravidly, které vám vyhovují, a nikdo vám v tom nebrání je nejlepším ukazatelem té svobody, kterou tu oproti letům nedávno minulým máme. Tak si toho važme.

No a závěrem nám všem snad jen můžu popřát, ať tu probíranou teorii nikdy nemusíme použít v praxi ;)

Maximus

Příspěvek#14 » čtv 13. led 2011, 22:01

Marku, omlouvam se, jestli jsem se tě dotknul. Chápu a chci respekovat Vaše pravidla a proto bude lepší, pokud bude na tuto problematiku specializované forum, kde se v rámci jednotlivých sekcí bude řešit konrétní problematika. Asi k politice budeme trochu víc vstřícnější, ale o to přísnější, pokud někdo příjde proklamovat jen své politické názory, aniž by přinesl něco praktického. Rasismus a xenofobie jsou na "blacklistu" hned od začátku.

Ve smazaných příspěvcích se mimo jiné řešila i problematika, kam včas emigeovat, pokud politická střekla namíří směrem k Orwellovu 1984, což je v rámci strategie přežití docela důležitá tématika, tedy aspoň podle některých - proto mé narážky na zbytečnou cenzuru.

Zpět na