Kolimátory a pod.
-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#241 » pát 28. kvě 2021, 01:28
Kvůli očím přemýšlím, že na AR nahradím Aimpointa za EOtech EXPS2-x. Trochu si pohrávám s myšlenkou pořídit model 2-2, ale nedokáži si představit, jestli ta druhá tečka nebude rozptylovat a na blízko zpomalovat... Ne nadarmo se říká, že méně je více. Samozřejmě přeskočmě skutečnost, že při velikosti našich střelnic tu druhou tečku asi nevyužiju. K tomu EXPS2, nevíte, jestli je záměrný obrazec identický s XPS2-300?
-
partykiller - Příspěvky: 71
- partykiller
Příspěvek#242 » pát 30. črc 2021, 07:24
Ahoj, prosím zdejší odborníky o radu k nastřelení kolimátoru.
Na EVu jsem si bez problému pěkně nastřelil kolimátor Vortex Crossfire na 25m, ale úplně nerozumím jak to přesně zvládnout na 50m a víc.
Bez zvětšení už na těch 50m je nástřelný terč pro mě tak mrňavý a blbě viditelný, že si říkám, že si nemůžu být jistý kam přesně rána podle bodu má jít. Brejle silnější asi potřeba taky budou, ale může mi někdo doporučit nějaký postup? Nastřeloval jsem po nastudování postupů z webu a youtubu, takže počítání kalkulace odchylek a nastavování MOA zvládám, ale mám problém s viditelností.
díky
Na EVu jsem si bez problému pěkně nastřelil kolimátor Vortex Crossfire na 25m, ale úplně nerozumím jak to přesně zvládnout na 50m a víc.
Bez zvětšení už na těch 50m je nástřelný terč pro mě tak mrňavý a blbě viditelný, že si říkám, že si nemůžu být jistý kam přesně rána podle bodu má jít. Brejle silnější asi potřeba taky budou, ale může mi někdo doporučit nějaký postup? Nastřeloval jsem po nastudování postupů z webu a youtubu, takže počítání kalkulace odchylek a nastavování MOA zvládám, ale mám problém s viditelností.
díky
-
- kubass_hk9
Příspěvek#248 » pát 1. říj 2021, 23:26
Aimpoint Micro [H,T]-1 na specifické Aimpointí montáži má cca spodní 1/3 cowitness. Je to sice fajn, ale člověk se k tomu musel moc hrbatět.
Momentálně mám EOtech XPS na standardní montáži a to mi sedí. Oblouk chrániče mušky je jen nepatrně vidět a nepřekáží. Nastřeleno na 50m a na 100m to pak letí asi o 25cm níž.
Každopádně pozor aby ti tečka nešla do chrániče mušky - tj vyzkoušet, nebo kombinaci montáž/kolim prolustrovat googlem
Momentálně mám EOtech XPS na standardní montáži a to mi sedí. Oblouk chrániče mušky je jen nepatrně vidět a nepřekáží. Nastřeleno na 50m a na 100m to pak letí asi o 25cm níž.
Každopádně pozor aby ti tečka nešla do chrániče mušky - tj vyzkoušet, nebo kombinaci montáž/kolim prolustrovat googlem
- Sam Jr.
- Sam Jr.
Příspěvek#252 » stř 29. pro 2021, 17:08
Vybírám na zastavu m92 co nejnižší kolimátor - typově micro red dot, mohli byste mě prosím někdo poměřit jak vysoko nad horní hranou railu má sklo (spodní hranu/osu) takovej Vortex Crossfire, Pilad Avis, NPZ PKU-2, Bushnell TRS25, nějakej základní Holosun atd? Nad podobnejma co ustojej 7,62x39 uvažuju. Díky.
- jka
-
CzechPrepper - Příspěvky: 19
- CzechPrepper
Příspěvek#254 » pon 10. led 2022, 09:15
Dobrý den prosím o radu. Hodlám koupit EOTech z druhé ruky a vše vypadá v pořádku (tělo, tlačítka, číselný kód atd), až na to, že při plné svítivosti šipkou nahoru je vidět osnova i zepředu - ze strany cíle - u baterky (hned při zapnutí ne). Ze stránek EOTechu jsem usoudil, že je to chybně a tak jsem psal radši výrobci a odepsali "that would be a genuine EOTECH EXPS HWS optic", tedy originál. Tak je to tedy normální? Neví někdo čím to může být? Je to tedy chyba elektroniky? Děkuji za odpověď.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- kubass_hk9
Příspěvek#255 » pon 10. led 2022, 16:48
tak to mám z BestPatronu asi fake, protože to dělá taky, co funguje cca 4-5 let bez problému.
Asi to bude vycházet z toho jak HWS funguje, když se od toho vzdálíš, tak se bude vše zvětšovat. Samozřejmě se vzdáleností bude klesat i intenzita jasu.
Určitě ti tu dá někdo fundovanou odpověď
EDIT: špatně jsm přečetl tvůj post... Každopádně to dělá úplně stejně
Asi to bude vycházet z toho jak HWS funguje, když se od toho vzdálíš, tak se bude vše zvětšovat. Samozřejmě se vzdáleností bude klesat i intenzita jasu.
Určitě ti tu dá někdo fundovanou odpověď
EDIT: špatně jsm přečetl tvůj post... Každopádně to dělá úplně stejně
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva