Kolimátory a pod.
- jaryn
- Béďa
Příspěvek#77 » pát 8. pro 2017, 19:04
Ohledně Eotechu: měl jsem model 518 tzn. na tuzkovky, ovládání z boku, krátká rychlomontaz. Ohledně životnosti nemůžu moc hodnotit, podle mě se ten rozdíl možná tak projeví v Afghanistanu. Zvětšovák Vortex, kvalitou to není Eotech, ale za 1/3 ceny funguje suprově. Nakonec jsem ale skončil u variable. Vortex Razor. FOV, kvalita obrazu zpracování je dle mě super. Je pravda že za podobné peníze se dá sehnat i lovecký Swaro Z6i kde kvalitou obrazu asi nic lepšího není a FOV bude větší než u Eotechu.
Hlavní výhoda variablu je pochopitelně při střelbě na větší vzdálenost (na 300m je to hodně znát v přímém srovnání)a pro mě dioptrické korekce.
Hlavní výhoda variablu je pochopitelně při střelbě na větší vzdálenost (na 300m je to hodně znát v přímém srovnání)a pro mě dioptrické korekce.
-
Věčný začátečník - Příspěvky: 69
- Věčný začátečník
- Béďa
Příspěvek#79 » sob 16. pro 2017, 19:04
Holosun má v poslední době docela dobrou pověst. Osobní zkušenost s ním ale nemám.
Ono taky záleží, na jakou vzdálenost chceš střílet, dle mě největší výhodou EOTEChu je způsob zobrazení a záměrný obrazec, kdy středová tečka má 1 MOA a pokud použiju zvětšovák má být zvětšený obrazec rovněž ve velikosti 1 MOA u ostatních systémů zobrazení dochází výraznému zvětšení obrazce ve zvětšováku, nezkoušel jsem, uvádí to EOTECH na svých stránkách. Tudíž pokud střílím na 50-100m tak tuto otázku nemá cenu řešit, pokud se dostanu občas na 300m může to být důležitý parametr. Stejně tak je důležité na co to chci. Solidní AR-15 má přeci jen jinou přesnost než AK-47 nebo kosa, což bych vzal rovněž do úvahy.
Ono taky záleží, na jakou vzdálenost chceš střílet, dle mě největší výhodou EOTEChu je způsob zobrazení a záměrný obrazec, kdy středová tečka má 1 MOA a pokud použiju zvětšovák má být zvětšený obrazec rovněž ve velikosti 1 MOA u ostatních systémů zobrazení dochází výraznému zvětšení obrazce ve zvětšováku, nezkoušel jsem, uvádí to EOTECH na svých stránkách. Tudíž pokud střílím na 50-100m tak tuto otázku nemá cenu řešit, pokud se dostanu občas na 300m může to být důležitý parametr. Stejně tak je důležité na co to chci. Solidní AR-15 má přeci jen jinou přesnost než AK-47 nebo kosa, což bych vzal rovněž do úvahy.
- morho
Příspěvek#80 » ned 17. pro 2017, 12:20
Mě na Eotechu vadilo to plápolání, i při nízkým jasu, možná bych si zvykl, nevím. Rozhodnul jsem se mezi EO a HS510C teda hlavně podle toho, jak se mi tím kouká. Raději bych 1 MOA tečku, 2 ale beru jako kompromis. Když se podívám na detail zpracování, to silikonový těsnení kolem skla nebo co to je trochu vypadá jako by ho ručně patlali štětcem. A škoda, že nemá montážní základnu kompatibilní s něčím běžným jako třeba Aimpoint aby si člověk mohl vyměnit montáž třeba za vyšší aby nemusel použít riser nebo pro nižší pevný usazení na boční AK montáži. Jinak spokojenost, mám ho od jara, a plánuju si koupi ještě jeden, jen čekám až bude na trhu 507C, třeba mi bude stačit tahle menší verze. Odolnost - nepochybuju že Eotech je odolnější, ale na youtube je nějaký torture test toho Holosunu, a co jsem viděl mi stačí 

- Georg
-
kubass_hk9 - Příspěvky: 458
- kubass_hk9
Příspěvek#87 » sob 2. čer 2018, 12:26
Možná trošku blbý dotaz, ale nějak se mi to nedaří vypozorovat - na PDW jesm koupil Egotech XPS a snažím se přijít na optimální vzdálenost od oka tj. kde ho přichytit na rail. Jinak neřeším oční reliéf, čitelnost obrazce vnímám stejně z obou mezních poloh. Prostě ta svoboda volby v rozmezí cca šesti slotů je ubíjející:-D Celkově mi příjde, že to má vliv jen na FOV, ale nějak nejsem schopen přijít na to, co mi sedí líp
- Heki
Příspěvek#89 » sob 2. čer 2018, 18:38
Mám na Galilovi SPARC II a funguje dobře. Myslím si, že poměr cena/výkon je u tohodle kousku solidní. Chystám se ještě na magnifier od stejné značky a pak to bude ještě lepčí.
PS: Teď nedávno byla v Krnově předváděčka všemožných kvérů, tak jsem zkusil Bushmaster ACR, který měl na sobě Holosun (bohužel už si nevzpomenu jaký) a taky jsem prubnul slušnou M4ku od DD a ta měla vortex spitfire. Musím říct, že ten Holosun byl lepší. Ale je to o prachách. Mi třeba toho sparca dovezl kámoš z ameriky a takhle vyšel na 4 tisíce a za tyhle prachy nebylo co řešit. Navíc na to moje izraelské kopyto a levé ruce...
PS: Teď nedávno byla v Krnově předváděčka všemožných kvérů, tak jsem zkusil Bushmaster ACR, který měl na sobě Holosun (bohužel už si nevzpomenu jaký) a taky jsem prubnul slušnou M4ku od DD a ta měla vortex spitfire. Musím říct, že ten Holosun byl lepší. Ale je to o prachách. Mi třeba toho sparca dovezl kámoš z ameriky a takhle vyšel na 4 tisíce a za tyhle prachy nebylo co řešit. Navíc na to moje izraelské kopyto a levé ruce...
- Serz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX