Derringery - domácí tvorba.

Black Powder a vše co k tomu patří

Patrik
moderátor

Příspěvek#61 » stř 7. dub 2010, 12:46

Zde je výpis normy pro zkoušení BP.
a06_1.jpg

Teoreticky i prakticky hodně, protože než ten prach stihne vyhořet, tak už je střela (pokud nemá nějaku překážku v pohybu) dávno pryč, pouze z hlavně šlehají plameny a po střílení je třeba opatrně před sebou uklidit nespálený prach.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kralik

Příspěvek#62 » stř 7. dub 2010, 16:34

Dik...
toz pridame... jen by me zajimalo proc to zkousej na tak malo...

pavelkrab

Příspěvek#63 » stř 7. dub 2010, 18:09

sichr je sichr , to dá rozum , lepší několikanásobně poddimenzovat- než si vzít na triko problém, teda vtomto případě, jinak- pkud jde o obrácené garde , myslím tím sílu mat. či kvalitu, je lepší předimenzovat

kralik

Příspěvek#64 » stř 7. dub 2010, 18:12

dobra.. takze kolik?

Patrik
moderátor

Příspěvek#65 » stř 7. dub 2010, 18:13

Zkus 1,5 g a postupně zvedej na 2, víc než 2,5 bude asi zbytečné. Pak by jsi měl být už spokojen. Z tak krátké hlavně nikdy nedosáhneš stejného výkonu jako u běžné pistole s hlavní 20cm a víc při stejné dávce prachu. To prostě nemá čas ani prostor udělit té střele potřebnou rychlost. Pavel říkal, že teď dělá i model s delší hlavní, v nejhorším by jsi si objednal delší a mohl je střídat.

kralik

Příspěvek#66 » stř 7. dub 2010, 18:34

Skusim... mne na tom mate jen jedna vec - na me hrani to takhle staci...
ale tohle byla prece zbran salonnich hracu - vcetne te kratke hlavne a vzdalenosti.
No a u mne vysledek s 1.2g vypadal tak na poradnou modrinu... rozhodne ne na likvidaci protihrace.

Patrik
moderátor

Příspěvek#67 » stř 7. dub 2010, 18:47

No tady ten tvister je už extrem, odpočítej pistony, dno a kolik ti zůstane na prach a střelu, sotva se to zažehne tak už je střela venku.

Patrik
moderátor

Příspěvek#68 » stř 7. dub 2010, 19:18

Já osobně bych raději z toho střílel kulí s flastrem, než s ucpávkou, bude to lépe těsnit a energie bude lépe využitá.
Edit: i když ten twistr má vlastně hladké hlavně, že? Tak tam to zas až tak nepomůže.

kralik

Příspěvek#69 » stř 7. dub 2010, 21:53

o ten puvodni twister zase moc velkej nebyl... celkova delka 6" a vaha 450g...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Patrik
moderátor

Příspěvek#70 » stř 7. dub 2010, 22:21

Centimetr sem tam. Tento ale nemá ráži .45 ale jen .36 , to má na to taky vliv.
Tady jde vidět, že ta hlaveň je delší o dost v poměru k ráži.
Obrázek

Patrik
moderátor

Příspěvek#71 » úte 21. zář 2010, 08:48

Pokud by se někdo rozhodnul pustit se do stavby perkusního derringeru tak mám k dispozici hlavňovinu Ardesa v osmihranném provedení ráže .45. Dnový šroub a ostatní komponenty se dají rovněž domluvit. Přířezy na pažby můžu nachystat taky.

muzzleloader

Příspěvek#72 » stř 17. lis 2010, 19:45

Zdravim lidicky,jsem tu novacek,ale s BP zbranemi mam uz nejake zkusenosti.Uz nejakou dobu me doslova fascinuji BP derringery typu koza,cili dvouhlavnove s hlavnemi nad sebou.Nedavno jsem si poridil derringer GG s delsima hlavnema,hlavne kvuli tercove strelbe a na koseni poperu,ale moc me zajimaji treba prace pavlakraba a rad bych ho poprosil,jestli by nemohl zverejnit jeste nejake fotecky a info o svych vytvorech.Uz jsem o tom diskutoval s Patrikem na jinem foru a opravdu me to moc zajima.Na to,ze je to defacto rucni prace,jsou opravdu moc pekne.Diky

A tady je moje (ne moc kapesni) kapesni pistolka :D
http://img191.imageshack.us/img191/9767/pb040361.jpg

matias

Příspěvek#73 » stř 17. lis 2010, 20:21

Derringer od "pavlakraba" mám a je to skutečně zbraň par excellence. Výrobky GG vzhledem k hledí za d. nepovažuji, spíš bych je zařadil k záložním loveckým pistolím ( až na ráži ), používaným v koloniální Indii - 19. stol. Sorry za OT: jak mi nedávno sdělil ing.Pejčoch, firma TOROP, po novém roce by měl dát do prodeje derringery vlastní konstrukce v cal .22, obdoba jeho d. Flobert.

pavelkrab

Příspěvek#74 » stř 17. lis 2010, 20:30

muzzleloader -těší mně Tvůj zájem o mé výtvory ,dělám prakticky vše proto ,že mně to baví - pokud by jsi potřeboval nějakou dokumentaci tak rád pomůžu, případně odkážu na reference těch co mají zkušenosti s těmito věcmi. žádné novinky ale nemám - chybí inspirace tak se věnuju i jiným věcem,

muzzleloader

Příspěvek#75 » stř 17. lis 2010, 20:42

pavelkrab,diky za odpoved.Z tve produkce me zaujali hlavne dva kousky a to ten klasicky typu kozlice s pistony vedle sebe a pak ten sklopny,ale o tom mi psal Patrik,ze to nejak skoncilo ve stadiu prototypu a ze byl nejaky problem s odpalem nebo co.Rad bych si poridil jeste nejakeho mazlika,ktery je funkcni a hlavne je i koukatelny,coz ty tve rozhodne jsou.Sam se do vyroby pustit nemuzu,jednak pracuju prevazne v zahranici a kdyz jsem doma,tak jsem rad,ze jsem s rodinkou a ze se vubec dostanu na strelnici a za druhe nemam vybavenou dilnu.Kazdopadne mam mozna par napadu na zpusob volice pistonu pro bici kohout u sklopneho derringera.Ale nevim jestli bych to zvladnul nakreslit.

Zpět na