Derringery - domácí tvorba.

Black Powder a vše co k tomu patří

pavelkrab

Příspěvek#136 » pát 1. dub 2011, 20:02

nevím co je to howdach a ani po tom nepátrám, myslím ale, že by bylo dobré číst o čem se píše aby nedocházelo k mýlkám

muzzleloader

Příspěvek#137 » pát 1. dub 2011, 21:25

Howdah je tohle.
Velkorazna lovecka zalozni zbran,kterou pouzivali lovce tezke zvere v Indii.Je i kombinovana brokovo kulova,kulova nebo brokova.Cili obojetnice,dvojak a dvojka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#138 » sob 2. dub 2011, 01:17

Zůstaňme tady prosím u derringerů, na howdaha si případně založte zvlášť téma. díky! ;)

pavelkrab

Příspěvek#139 » sob 2. dub 2011, 19:06

jenomže já se zabývám jenom derringery a někdo to prostě nechápe , to tady už bylo probíráno několikrát, ale vše cokoliv tady prezentuju je vždy jednostranně kritizováno stylem "líbilo by se mi to, ale kdyby to a to bylo jinak" prostě někdo nechápe, že se jedná o můj nápad a výrobek , pokud se to někomu nelíbí je to jeho právo na svobodný názor a nikomu nic nenutím

pavelkrab

Příspěvek#140 » pát 27. kvě 2011, 06:11

mám dotaz a prosbu na ty co znají-protože počítání nesnáším potřebuju "polopaticky" vysvětlit u vývrtu na jakou délku vychází jeden závit kolik drážek a jakou hloubku mají drážky mít na př. u 45ky ráže už se to tu probíralo, ale počítání mi moc nesedí, otázka druhá , je vhodný titan jako materiál na hlavně? :roll:

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#141 » pát 27. kvě 2011, 08:30

Já teda moc nerozumím otázce, neb stoupání drážek je různé, záleží na typu a ráže zbraně, délce konkrétní hlavně...
Např. má křesadlová pistole Ardesa ,45 má stoupání 1otáčku na 16palců hlavně. Kdežto pušky od Ardesy .45 měly stoupání 1:64, 1:48, 1:32...
Co se týče hloubky, tak to nemám ted jak změřit, osobně si myslím, že pro černý prach jsou hlubší drážky lepší. Takové třeba dělala Armi San Marco...

pavelkrab

Příspěvek#142 » pát 27. kvě 2011, 11:21

a co titan jako mat .na hlavně jedná se o to , že nerezaví a pevnostně je podle mně na špici -lepší než cokoliv na nerezáky - potřebuju udělat nástroj na drážkování hl. u derr. čili krátké hl. a proto potřebuju vědět jestli stačí jeden závit na cca 10cm hlavně nebo je to moc strmý? aby se to nestrhávalo

Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#143 » pát 27. kvě 2011, 11:51

Nejsem metalurg, takže ti neporadím stran titanu.

Stoupání 1:4" (1otočka na 10cm) mi přijde moc. Myslím, že bohatě bude stačit 1otočka na 41cm (1:16"). Např. terčová pistole Pedersoli cal. .36 se 7 drážkami má stoupání 1:18", tj. 1 otočka na 46cm! S rostoucím calibrem pak stoupání klesá. Např. Kodiak .72 má stoupání 1:75", kdežto Kodiak cal. 50 má 1:24"

scorpions.cz

Příspěvek#144 » čtv 6. čer 2013, 10:12

Zdravím všechny,chystám se, vyrobit si perkusní derringer.Chtěl bych se zeptat zkušenějších, jakou musím nechat sílu stěny hlavně při ráži .45. Za info díky.

peggy
moderátor

Příspěvek#145 » čtv 6. čer 2013, 11:35

ad pavelkrab:

Titan není taky jedné kvality, dovolím si ocitovat sám sebe:
Titanové materiály jsou v principu děleny do tříd (grades), kterých je více než deset. Tyto třídy (grades) popisují jednak čistotu titanu, dále krystalickou strukturu a obsah legur.

Čistý titan se vyskytuje v šesterečné struktuře a je nazýván alfa-titan. Druhý krystalický stav je krychlová struktura, která není stabilní bez legur (nemůže se vyskytovat u čistého titanu), je ale mnohem pevnější. Tento stav se nazývá beta-titan.

Obecně platí, že čistý titan je nejodolnější chemicky, ale nejméně pevný mechanicky (a naopak).

K výše uvedeným skutečnostem se vztahuje i příslušné zařazení do tříd (grades):

třída kvality titanu / vlastnosti / poznámky
grade 1 / nejčistší alfa-titan, tažný, vhodný k lisování a tváření / desky výměníků
grade 2 / nejčastější kvalita, alfa-titan / běžné výrobky pro chemii, trubky, tvarovky atd
grade 3-4 // již "pružinová" kvalita
grade 5 / přechodová kvalita alfa-beta titan stabilizovaný vanadem / vyšší pevnost, ale horší chemická odolnost
grade 6-10 / slitiny dtto
grade >10 / beta-titan stabilizovaný legurami extrémní pevnost, chemicky málo odolné, nesvařitelné, extrémně drahé
(kosmické materiály)

Výše uvedený text se vztahu k našemu výběru pro chemická zařízení. Pokud vím, byly pokusy s hlavněmi z titanu, ale nikdy se zvlášť neosvědčily.

jirkaaa87

Příspěvek#146 » ned 8. zář 2013, 11:26

Technická dokumentece hotová v pondělí jde do výroby :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Patrik
moderátor

Příspěvek#147 » ned 8. zář 2013, 14:43

Jak velká serie? Vypadá to zajimavě. Použité materiály, ráže.

jirkaaa87

Příspěvek#148 » ned 8. zář 2013, 15:02

Zatím jeden kus nemám v plánu dělat na prodej. Material jsem zvolil 15230 a povrchovou úpravu černění.Kohoutek a spoušt dám na titannitrid. Ráže je to 36 s hladkou hlavní. postupně budu přidávat foto :)

Patrik
moderátor

Příspěvek#149 » ned 8. zář 2013, 22:19

:thumbup: Koukám, že přepínání hlavní jsi na rozdíl od předlohy vyřešil posuvným přepínačem.

Artifex

Příspěvek#150 » ned 8. zář 2013, 23:14

S delšími a drážkovanými hlavněmi by mne to docela zaujalo.

Zpět na