Perkusní derringer Great Gun
Black Powder a vše co k tomu patří
- sided
Příspěvek#392 » stř 24. zář 2014, 23:04
lubrasa: je tady toho o čištění, nabíjení, mazání a střílení GG deringerama 26 stránek + další předovková vlákna. Nejdřív si je přečti, pak zajdi na střelnici a pak se ptej na věci kterým nerozumíš. Všechno je tu probráno několikrát dokola 
Frank: kartáček v pucování na kosu je "oversize". Pucuje se sním stejně blbě 7,62 , 9mm i třeba .45.

Frank: kartáček v pucování na kosu je "oversize". Pucuje se sním stejně blbě 7,62 , 9mm i třeba .45.
- Jan Jeni
- Brooks
Příspěvek#396 » čtv 6. lis 2014, 00:57
Nejdříve bych chtěl pozdravit lidičky co tu toto vlákno zásobují dotazy a hlavně ty, co na ně reagují. Po třech dnech jsem se prokousal tímto vláknem a opět se potvrzuje co tvrdím již dávno: ,,Čím víc člověk o daném tématu ví, tím víc má otázek" Perkusy mám jako svoje tajné přání již dávno, ale nyní se to dostává do fáze realizace. Informace studuji cca. 2 hodiny denně na různých stránkách (což může být i chyba) ale snad jsem ,,teoreticky" připraven na první výstřel. Co mě ale překvapilo je, když jsem se pokoušel najít obchod kde bych do budoucna uskutečnil objedávku, že jsem nenašel nic podle mého gusta.
Prvně samozřejmě na stránky Great Gunsu, tam mě trochu překvapil shop, čekal jsem něco jako online nákup. Po proštudování jsem dospěl k názoru, že se člověk může na jejich stránkách registrovat a možná to přinese lepší výsledky. Toto jsem opravdu nečekal, až na jeden model ,,vše vyprodáno" http://www.greatgun.eshop-zdarma.cz/index.php?category_id=13
Zkrátím to, kdybych do budoucna se chystal pořídit tohoto mazlíka (zatím jen výběr .45) a k tomu potřebné věcičky (ogivální střelivo, zápalky, pistony (Vesuvit jsem většinou viděl že jen při osobním odběru)) ..... Od kaď je nejlepší objednat? Chtěl jsem napsat přímo na Great Guns, ale další registrace se mi nechtěla absolvovat. Nevíte jaká je tam doba výroby/čekání? Lze u nich sehnat komplet sortiment na střelbu?
Předem děkuji za jakoukoliv reakci
Prvně samozřejmě na stránky Great Gunsu, tam mě trochu překvapil shop, čekal jsem něco jako online nákup. Po proštudování jsem dospěl k názoru, že se člověk může na jejich stránkách registrovat a možná to přinese lepší výsledky. Toto jsem opravdu nečekal, až na jeden model ,,vše vyprodáno" http://www.greatgun.eshop-zdarma.cz/index.php?category_id=13
Zkrátím to, kdybych do budoucna se chystal pořídit tohoto mazlíka (zatím jen výběr .45) a k tomu potřebné věcičky (ogivální střelivo, zápalky, pistony (Vesuvit jsem většinou viděl že jen při osobním odběru)) ..... Od kaď je nejlepší objednat? Chtěl jsem napsat přímo na Great Guns, ale další registrace se mi nechtěla absolvovat. Nevíte jaká je tam doba výroby/čekání? Lze u nich sehnat komplet sortiment na střelbu?
Předem děkuji za jakoukoliv reakci
- MORFI
Příspěvek#399 » stř 26. lis 2014, 08:32
Zdravim všechny, chci si pořizovat GG v ráži 45 na sebeobranu. Mám na vás pár dotazů 
Nevím zda hlaven 2,5 nebo 3 palce, je velký rozdíl ve výkonu a přesnosti nebo nepatrný?
Chtel bych ze spodní hlavně střílet broky, vadí vývrt hlavně ve střílení broků nebo ne? Dá se domluvit s výrobcem aby mně do spodní hlavně vyvrt nedělali? Jaké broky a navážka prachu je vhodná pro střílení broku? A ještě jeden dotaz: nikdy jsem tuto zbran nemel v ruce, pro porovnání je Dmini o dost skladnější nez normal GG 45?
Děkuji za odpověd

Nevím zda hlaven 2,5 nebo 3 palce, je velký rozdíl ve výkonu a přesnosti nebo nepatrný?
Chtel bych ze spodní hlavně střílet broky, vadí vývrt hlavně ve střílení broků nebo ne? Dá se domluvit s výrobcem aby mně do spodní hlavně vyvrt nedělali? Jaké broky a navážka prachu je vhodná pro střílení broku? A ještě jeden dotaz: nikdy jsem tuto zbran nemel v ruce, pro porovnání je Dmini o dost skladnější nez normal GG 45?
Děkuji za odpověd

- Hungry
Příspěvek#400 » stř 26. lis 2014, 10:10
Rozdíl mezi 2,5 či 3" je dle mne minimální.
Vývrt na stílení broků vadí, rozhazuje je do kružnice. O dohodě s výrobce na hladkou hlaven pochybuju, ale za zkoušku nic nedáš. Dmini se mi nelíbí, poměr velkosti hlavní a rukověti je divný. Zhorušuje to úchop. Měl jsem je v rukou všechny, šel bych asi do klasiky v .45.
Vývrt na stílení broků vadí, rozhazuje je do kružnice. O dohodě s výrobce na hladkou hlaven pochybuju, ale za zkoušku nic nedáš. Dmini se mi nelíbí, poměr velkosti hlavní a rukověti je divný. Zhorušuje to úchop. Měl jsem je v rukou všechny, šel bych asi do klasiky v .45.
- Brooks
Příspěvek#401 » stř 26. lis 2014, 22:58
Tak koukám že Chodové nejsou moc vítáni
Chápu že je to od většiny členů fóra daleko (určitě nejvíc Morava, jako ostatně všechny pořádný spolky, skupiny, zájmové kroužky ....) Nevím proč ten Západ je tak mrtvý, asi málo vína.
Každopádně po dalším studování a pár mailech a telefonátech to vypadá, že si budu mít o Vánocích s čím hrát
Doufám že bude vše OK a nebudu otravovat problémama. S fotkou mazlíka a ,,úspěchama" se tu zas snad objevím 
Díky za pěkné forum a spousty nabitých teoretických znalostí

Každopádně po dalším studování a pár mailech a telefonátech to vypadá, že si budu mít o Vánocích s čím hrát

Díky za pěkné forum a spousty nabitých teoretických znalostí
- Artifex
Příspěvek#403 » pát 30. led 2015, 13:43
Hungry: Vývrt je tady tak mělký a hlaveň tak krátká, že se broky nestihnou roztočit, tady v tomto je to OK, spíš bych se bál nevalného výsledku, ta hlaveň je právě až moc krátká na to, aby se tam vlezla pořádná navážka broků a pořádně stihla být nakopnuta prachem. Takže jako 'snakeshot' nebo blbnutí na pomalu letící asfaltové holuby proč ne, na obranu spíš ne.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí