Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- ren
Příspěvek#1862 » ned 14. říj 2018, 11:33
audis píše:
To si raději koupím novou, na kterou nešmatlal bůh ví kdo, do drážek a záhybů nezanesl svou špínu z rukou, potu od pasu, bůh ví kam všude ta pistole zajela při nošení a zůstalo to v těch drážkách a otvorech pro čepy. Sprchuje se ta pistole denně? ne. Podáte si ruku s někým, kdo si 2 roky nemyl ruce? A za kolik peněz byste mu tu ruku podali? To je vaše hodnota slevy z nové zbraně za použitou![]()
Teda audis, tos mě docela dostal, při vší úctě, neděláš Ty okresního hygienika? Auto máš taky vždy nové? Na sedačky sedají lidi zpocenou prdelí, vnitřek je po roce omatlaný vším možným a já například si v autě sundavám boty a jezdím bos. Na vojně se dědily kanady, hadry, spacáky, kvéry (někdy i baby) a vůbec všechno každé dva roky měnilo majitele a nepamatuji, že by na to někdo umřel. Naopak, alergie byla vzácnou nemocí a i jinak byli lidé odolnější a méně nemocní. Ono všeho moc škodí.
- Střelec
Příspěvek#1864 » ned 14. říj 2018, 15:24
Bazarových zbraní bych se taky nebál, ovšem musím být schopen odhadnout při koupi reálný stav. Je to jako se zmíněným autem, kde je lepší s sebou vzít mechanika, když si sám nejsem jistý.
Ale jak je zmíněno, celkem často jsem si v inzercích všiml, že prodejci neví co by si za jetou zbraň řekli a nezřídka stojí jen o chlup míň než nová. Ale každý má svou hlavu a snad ho napadne, kdy se koupě ještě vyplatí a kdy už je lepší rovnou koupit novou.
Ale jak je zmíněno, celkem často jsem si v inzercích všiml, že prodejci neví co by si za jetou zbraň řekli a nezřídka stojí jen o chlup míň než nová. Ale každý má svou hlavu a snad ho napadne, kdy se koupě ještě vyplatí a kdy už je lepší rovnou koupit novou.
-
kosatka444 - Příspěvky: 161
- kosatka444
Příspěvek#1865 » ned 14. říj 2018, 15:51
No já jen dodám že na bazaru je 50% hajzlíků co se snaží ZBAVIT zbraně a to z důvodu že se zbraň snaží vylepšit a nebo něco podělají a tak raději šup a rychle prodat, s pár vykuky jsem se již setkal a to hlavně na bazarhuntingu, takže na to pozor. Lidi jsou sv....ně.
jen pro příklad : chlapcovy zůstala střela v hlavní a snažil se jí vytlouct a dle drážek asi ocelovou tyčkou, když sem na něj zatlačil tak se přiznal co se stalo, pušku jsem samozřejmě nevzal.
Začátečník nebo neznalý může lehce nalítnout ..............
jen pro příklad : chlapcovy zůstala střela v hlavní a snažil se jí vytlouct a dle drážek asi ocelovou tyčkou, když sem na něj zatlačil tak se přiznal co se stalo, pušku jsem samozřejmě nevzal.
Začátečník nebo neznalý může lehce nalítnout ..............

- Střelec
- Sedmej
Příspěvek#1867 » ned 14. říj 2018, 19:15
audis: já souhlasím s tím co píše audis. Pokud pistole není alespon o 1/3 levnější nebo spíš o víc, raději novou. taky nechápu, že si někdo koupí střílenou pistoli, jen aby ušetřil třeba dvojku. vždy to jsou 2-3 návštěvy na střelnici. to bych se raději vykašlal třeba 2 měsíce chodit na střelnici, ale raději měl novou zbraň.
a bavím se teda o první.
a bavím se teda o první.
- Indian
Příspěvek#1868 » ned 14. říj 2018, 19:50
Audis+ Sedmej: to bych zfleku podepsal. Pokud není sleva 1/3 ceny nové tak nezájem. A ještě když vidím co všechno je tam vyměněné a vyladěné, tak mi v hlavě zabliká výstražná kontrolka "pozor, ladič". Potom může nováček naletět a nebo si koupit co ani nevyužije...
- juraj1
- Střelec
Příspěvek#1871 » pon 15. říj 2018, 07:10
V rychlosti jsem si projel zkusmo inzerci na HB a zde na fóru a ty přemrštěné ceny jsou všude. Někdy to i vypadá, že prodávající snad ani nechce prodat (přece si nemůže myslet, že si od nej někdo koupí použitou zbraň v ceně nové). Koukal jsem na ceny u Glocků (tam mám jasnou představu ceny nové zbraně). Když vememe v úvahu, že cena nové je 16k (jasně, záleží na modelu apod., každopádně u 9mm nejrozšířenějších modelů ty ceny zhruba sedí, mimo poslední generaci, co se ještě tak neprodává z 2. ruky), tak 1/3 ceny je zhruba 10k. Nenašel jsem jediný inzerát, kde by byla cena méně než 13k, dokonce většinou jsou za 15k. To jsou fakt ceny k smíchu a není důvod použitou v tomto případě kupovat. Rozhodně jediná rozumná volba je vzít novou.
Já kupoval vesměs lovecké zbraně, tam je trošku výhoda, že myslivci tomu moc zabrat většinou nedají a dá se koupit pěkná flinta (jednou jsem koupil kulovnici za 15k, původní cena měsíc předtím dle účtenky 25k, jediná vada na kráse bylo zapomenuté jehličí utopené v brunoxu v nábojové schránce). Jinak jako nová, zde jsem neměl důvod nevěřit prodávajícímu, že mu jen nesedla. Pistoli na nošení jsem koupil za 10k včetně zásobníků navíc (každý cca 1k), původní cena na faktuře rok před tím byla 25k. Výhodou maličkých pistolek na nošení je, že povětšinou nejsou moc střilené. V tomto případě se už bazarový kousek oplatí, jinak ne. Pro kupujícího by hlavním pravidlem mělo být pořádně si zbraň pred koupí zkontrolovat a pokud možno si nastudovat před koupí, na co si dát pozor. Jinak nekupovat. Je to zkrátka jako s autem. Nekupuju to, u čeho si nejsem jistý a cena neodpovídá mé představě za použitý kousek.
Já kupoval vesměs lovecké zbraně, tam je trošku výhoda, že myslivci tomu moc zabrat většinou nedají a dá se koupit pěkná flinta (jednou jsem koupil kulovnici za 15k, původní cena měsíc předtím dle účtenky 25k, jediná vada na kráse bylo zapomenuté jehličí utopené v brunoxu v nábojové schránce). Jinak jako nová, zde jsem neměl důvod nevěřit prodávajícímu, že mu jen nesedla. Pistoli na nošení jsem koupil za 10k včetně zásobníků navíc (každý cca 1k), původní cena na faktuře rok před tím byla 25k. Výhodou maličkých pistolek na nošení je, že povětšinou nejsou moc střilené. V tomto případě se už bazarový kousek oplatí, jinak ne. Pro kupujícího by hlavním pravidlem mělo být pořádně si zbraň pred koupí zkontrolovat a pokud možno si nastudovat před koupí, na co si dát pozor. Jinak nekupovat. Je to zkrátka jako s autem. Nekupuju to, u čeho si nejsem jistý a cena neodpovídá mé představě za použitý kousek.
- Honzajan
- Indian
- Indian
Příspěvek#1875 » pon 15. říj 2018, 18:59
Takže bych dodal - první zbraň NOVOU!!! Nebo alespoň vybranou s pomocí hooodně zkušeného kamaráda.
Pánové, má se tu řešit výběr pistole/revolveru pro začátečníka a zatím tu jen drbete o smyslu cen bazarových kusů. Když budu naprosto striktní tak téma zní "co si koupit" ne "kde a za kolik".Témat věnujících se koupi jeté zbraně je tu již několik
Pánové, má se tu řešit výběr pistole/revolveru pro začátečníka a zatím tu jen drbete o smyslu cen bazarových kusů. Když budu naprosto striktní tak téma zní "co si koupit" ne "kde a za kolik".Témat věnujících se koupi jeté zbraně je tu již několik
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí