Rána jistoty - doma
Co jinam nepatří...
- Rough boy
- dethan
Příspěvek#184 » úte 26. zář 2017, 21:35
Já nevím, že je zrovna tohle pro někoho tak žhavý téma. Všichni držitelé ZP prokázáli, že jsou dospělí a způsobilí nést za sebe zodpovědnost. Dál už je to podle mě jen na každym, jestli se bude v noci každou hodinu budit hrůzou, že má možná o dvě patra níž v trezoru náboj v komoře. Anebo naopak neusne aniž by pod (Chuck nad) polštářem nepohladil svého miláčka ve stavu C-L naládovaného sekaným olovem.
Pardon za trochu nadsázky...

Pardon za trochu nadsázky...
- Slezman
- Rough boy
Příspěvek#186 » stř 27. zář 2017, 06:39
O co jde?
EDIT: aha, asi vím na co narážíš....ech, když si někdo založí hned po banu nick, kterej po zpátku přečte i malý dítě a hned v prvním příspěvku začne zase tštít síru na moda, tak mi z toho vyplynulo, že to ggrandcz myslel v žertu a taky jsem se v tomto duchu ozval. Poněvadž pokud by opravdu stál o to tady pokračovat, tak si založí trochu jinej nick a začne trochu jinak, nemyslíš?
EDIT: aha, asi vím na co narážíš....ech, když si někdo založí hned po banu nick, kterej po zpátku přečte i malý dítě a hned v prvním příspěvku začne zase tštít síru na moda, tak mi z toho vyplynulo, že to ggrandcz myslel v žertu a taky jsem se v tomto duchu ozval. Poněvadž pokud by opravdu stál o to tady pokračovat, tak si založí trochu jinej nick a začne trochu jinak, nemyslíš?
- jhora
Příspěvek#187 » stř 27. zář 2017, 09:15
Nejde spíš o to, jestli ten "můj" způsob jak zajistit bezpečnost své zbraně dokážu opakovat i pudově?
Přijde mi, že je jedno jestli je někdo cvakač nebo ne. Problém nastává tehdy, pokud svůj bezpečný postup neudělám pokaždé stejně a vynechám některý krok. Teprve tehdy hrozí, že dojde k nechtěnému výstřelu při další manipulaci (rozebírání, ráně jistoty, atp.)
Já třeba i při sušení a rozebírání hlídám, aby mi hlaveň nikdy nemířila do místnosti nebo na "papírovou" zeď, za kterou někdo může zrovna být. Čistě pro případ, že jsem udělal chybu a prázdná komora ve skutečnosti není prázdná.
Přijde mi, že je jedno jestli je někdo cvakač nebo ne. Problém nastává tehdy, pokud svůj bezpečný postup neudělám pokaždé stejně a vynechám některý krok. Teprve tehdy hrozí, že dojde k nechtěnému výstřelu při další manipulaci (rozebírání, ráně jistoty, atp.)
Já třeba i při sušení a rozebírání hlídám, aby mi hlaveň nikdy nemířila do místnosti nebo na "papírovou" zeď, za kterou někdo může zrovna být. Čistě pro případ, že jsem udělal chybu a prázdná komora ve skutečnosti není prázdná.
- chrobák
Příspěvek#188 » stř 27. zář 2017, 11:23
jhora píše:... Problém nastává tehdy, pokud svůj bezpečný postup neudělám pokaždé stejně a vynechám některý krok. Teprve tehdy hrozí, že dojde k nechtěnému výstřelu při další manipulaci (rozebírání, ráně jistoty, atp.) ...
Přímo k tomuto nahrává kombinace - nosit v komoře a vybíjet RJ. Pak to má 50/50 zda má jen vypustit, nebo dát RJ.
- Honzajan
- P.V.
Příspěvek#191 » pát 29. zář 2017, 08:52
K tomu postihu: Pokud by se mělo jednat o přestupek (tj. "střílení tam, kde se nesmí"), tak bych se trochu hádal ohledně zavinění...
Pro odpovědnost za přestupek se vyžaduje úmysl, pokud není stanoveno, že stačí nedbalost (viz. zákon 250/2016Sb.). Pokud mám v § 76a ZoZ "střílí ze zbraně v rozporu...", tak by byl potřeba úmysl... Teď by byla otázka zda ten, kdo si bouchnul doma, věděl, že to udělá bum a byl s tím srozuměn (tj. věděl, že svým jednáním může porušit nebo ohrozit zájem chráněný zákonem, a pro případ, že jej poruší nebo ohrozí, s tím byl srozuměn - úmysl nepřímý) nebo věděl, že to může udělat bum a bezdůvodně spolehal, že to neudělá (tj. věděl, že svým jednáním může porušit nebo ohrozit zájem chráněný zákonem, ale bez přiměřených důvodů spoléhal na to, že tento zájem neporuší nebo neohrozí - nedbalost vědomá). V případě nedbalosti se přestupek nekoná = žádný postih...
Pokud jde o hlášení použití zbraně PČR,tak ta se vztahuje k hlášení použití v rámci KN/NO,ne?

Pokud jde o hlášení použití zbraně PČR,tak ta se vztahuje k hlášení použití v rámci KN/NO,ne?

- papros
Příspěvek#192 » pát 6. říj 2017, 18:53
Etymologycká...
Proč se ten úkon vůbec jmenuje "rána jistoty"?
V dobách, kdy jsem ještě neměl ZP a o střílení věděl jen z doslechu jsem si myslel, že rána jistoty je ta druhá, nebo třetí, "jistící", která definitivně terminuje útočníka
Ale proč se tomu říká "rána"
, když žádná rána nikdy nevyjde - teda v ideálním případě 
Proč se ten úkon vůbec jmenuje "rána jistoty"?
V dobách, kdy jsem ještě neměl ZP a o střílení věděl jen z doslechu jsem si myslel, že rána jistoty je ta druhá, nebo třetí, "jistící", která definitivně terminuje útočníka

Ale proč se tomu říká "rána"

- chrobák
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva