Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

jinda voyer

Příspěvek#406 » ned 20. říj 2013, 10:27

fejfarz píše:a z pravidla k tomu bývá i příslušenství ( pouzdra náhradní díly atd.) tohle v bazaru nenajdeš.

S tím bych si dovolil nesouhlasit...velmi často jsou komisní zbraně minimálně s jedním dalším zásobníkem a minimálně jedním či dvěma pouzdry apod. :roll:

Int1m1thy

Příspěvek#407 » ned 20. říj 2013, 11:37

kubi: pozor neni plast jako plast a kdyz mluvis o dutyne tak se mi jezi chlupy, zkus i jine plastaky (glock,S&W,Walther atd.) :twisted:

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#408 » ned 20. říj 2013, 11:40

Int1m1thy: Jestli se ježí chlupy tobě nemusí jemu :twisted: Ať si jí zkusí a pak uvidí. Já jí mám a můžu jen doporučit.

kubi

Příspěvek#409 » ned 20. říj 2013, 21:13

Tak Glocka si vyzkouset muzu a rad ale stejne vim, ze do nej asi jit nebudu moct... resp. ne ze bych nemoh ale precijen, dat hned za prvni zbran treba 13 tis je pro me asi nerozum.... Skoda, ze tu nikde nemaji K100 ani Defendera... koukal jsem v jednom topicu, ze byval nekde v akci, snad ve zbrojovce primo, za osm a pul... to by bylo super, i kdyz to vlakno uz je dost stare ale treba se zas neco objevi....

Jinak jeste by se mi asi libil nejaky klon 1911 v devitce. Videl jsem starsi kousek ale nemuzu si vybavit znacku.... vysel taky tusim do tech osmi tisic a nebylo to Norinco, kteremu proste mam problem verit tim, ze je to cinsky :( zkudim pohledat a nahodit...

Int1m1thy

Příspěvek#410 » ned 20. říj 2013, 21:35

reknu ti to takhle jestli nemas prachy tak s norincem neni problem v praci sem mel kopie naky siga a nebyl stim problem i kdyz tomu taky nikdo neveril

Bohuliby

Příspěvek#411 » ned 20. říj 2013, 23:15

Už se to tady v jiným vláknu probralo mnohokrát. Norinko je co se týče materiálu opravdu kvalitní zbraň a sami Američané tvrdili, že je lepší, než staré originály z USA. Já mám osobně pouze doladěnou spoušť a krásné dřevěné střenky a rozhodně se za ní nikde na střelnici nestydím. Pokud chceš dát za 1911 přes 20, jdi do jiné ! A 1911 za 8, pokud to není Norinco, to bych snad ani nechtěl vidět, možná to i střílí ?

Urdo von Fuj

Příspěvek#412 » pon 21. říj 2013, 07:15

@Kubi: jestli ti jde jenom o to vlastnit zbraň, pak je samozřejmě Norinco dobrá volba. Za cenu do 10 kKč dostaneš kvalitní (ale musíš vybírat) pistoli, osvědčené koncepce. Ale sežerou tě patrony, kdy .45 je zhruba 2x dražší, než 9L.

Jestli ti můžu poradit, zkus si objet místní střelecké kluby, kde občas bývají k sehnání ČZ po mířenkářích v excelentním stavu.

@Bohuliby: jako fun pistoli jsem si pořídil Tanfoglio 1911 za 6500. V porovnání s Norincem mi příde srovnatelná, jen má lepší povrchovku a část dílů v nerezu.

kubi

Příspěvek#413 » pon 21. říj 2013, 08:13

Int1m1thy: s prachama problem neni, jen mi neprijde rozumne, kdyz sam ani nevim jestli plast nebo ocel, compact nebo full-size hned na prvni zatah kupovat novou drahou pistoli... 8-) skoda jen, ze na vetsine strelnic v okoli maji co jsem zatim zjistil spis to stejne... takze clovek si nemuze bouchnout z niceho zajimaveho... :) postupne si tu prochazim ty temata, ale clovek bohuzel u toho nemuze stravit cely den :)

kubi

Příspěvek#414 » pon 21. říj 2013, 08:18

Urdo: ja myslim, ze to, na co jsem narazil ja bylo prave Tanfoglio jak to ted pises :) jinak .45 urcite prozatim ne... obcas bych chtel vzit bouchnout segru a zenu (snazim se ji navnadit aby ji to bavilo taky :D ) a todle by jim ustrelilo pracky... a me asi taky btw. :D U te Cezety se mi libi, ze se na to da sehnat spousta prislusenstvi a dilu. Pokud chapu dobre - s K-100 a Defenderem je to obdobne... co treba IMI Jericho 941??? To se mi libi velice, taky klon CZ75 ne? Jsou jeste nejake zajimave podobne klony CZ co se daji takto relativne solidne sehnat???

Urdo von Fuj

Příspěvek#415 » pon 21. říj 2013, 09:00

.45 z 1911 je mnohem příjemnější rána než třeba 9L z compactu. To, co si musíš vyřešit, je co vlastně od zbraně čekáš.

Jestli ti pomůže osobní vhled:
občas nosím - tedy plasťák, často střílím - tedy 9L, postavy velký - tedy full size

Obranná:
První zbraň (z II.ruky): Steyr M9 (ČZ mi moc nesedla/nesedne, 1911 je na nošení těžká a ládovačce jsem nedorostl)
Po 6 letech výměna za nového GLocka. Pokud se podívám zpětně, nemyslím si, že jsem šáhl vedle, ani u jedné.

a u fun-guns je to jedno ;)

Int1m1thy

Příspěvek#416 » pon 21. říj 2013, 12:25

kubi moje pritelkyne ktere je opravdu mala strili z 1911 .45 velmi slusne takze jim to nic neurve :D tak si kup neco az dyl ne kdyz nevis... proste chod strilet a chod na predvadecky a mas to a zjistis co ti sedne

Georg

Příspěvek#417 » úte 22. říj 2013, 07:33

Bez dovolení ( :) ) jsem to zkopíroval i sem:
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/66 ... 9mm-luger/
I toto je jedna z možností, jak začít. Kvalitní zbraň ve velmi dobrém stavu (resp. dle přiložených fotografií se tak aspoň jeví) za velmi pěknou cenu. Tento konkrétní kousek je jedním z ideálních tipů pro začínajícího střelce, který nepředpokládá, že bude hned nosit. Ikdyž na nosení je také v pohodě :D

jinda voyer

Příspěvek#418 » úte 22. říj 2013, 08:05

Ta vypadá solidně, podobnou jsem koupil nedávno v BVS v komisi, v podstatě za stejnou cenu.

tempest

Příspěvek#419 » úte 22. říj 2013, 08:21

Jsem jedním z vlastníku Jericha, kupované z druhé ruky za 10k, pravděpodobně upravovaný spoušťák, zvětšený bobr, trychtýř... Pro mne úchop mnohem lepší, než třeba Shadow, hned jak jsem jí dostal do ruky poprvé, odsunula všechny další konkurenty daleko za sebe. Navíc chod spouště krásnej a strašně se mi líbí ten delta tvar závěru. Musím říct, že co bych tý zbrani vytkl je vnitřní vedení závětu, takže je dost "nízkej" a pak, pokud nosím, tak je obrovská a těžká. Jakuza87 nedávno poznamenal, když to porovná se svou Kačenou (K100), tak mu to příjde strašně, strašně obrovský, na to že jsou to (až na materiál) srovnatelný full-size. Ale neseženeš univerzální zbraň, která by byla skvělá na všechno. Já věděl na co jí sháním, co od toho očekávám,(viz. obecná pravidla pro výběr zbraně :D) a že se chci odlišovat. To všechno tahle zbraň splňuje.. Pokud se někdy, někde setkáme, je samozřejmě k dispozici..
K100 je kousek, který ve mne zbořil vžitý pocit, že plasty jsou méněcenný. V ruce taky moc fajn, jen se mi nazamlouvá to rotační uzamykání, ale asi jde o zvyk. Teď se navíc dost rozmohly v různých verzích a kdybych neměl Jericho, je pravděpodobný, že by to K100 asi vyhrála.

jinda voyer

Příspěvek#420 » úte 22. říj 2013, 08:48

Jericho se mi taky moc líbí...přesně jak píšeš...ten tvar závěru a taky proto, že to není tuctovka...nicméně s tím je spojen taky problém, jak je to s případnými náhradními díly...máš zkušenosti?

Zpět na