Skryté nošení v pracovním oděvu

Co jinam nepatří...

jkos

Příspěvek#1 » stř 15. led 2025, 08:02

Zdravím,
chtěl bych se vás zkušenějších zeptat, jestli nemáte zkušenosti s nošením pistole v striktně určeném pracovním oděvu.

Budu konkrétní. V nové práci máme předepsáno, že můžeme nosit černé kalhoty nebo džiny. K nim fasujeme bílé košile s logem firmy, přičemž košile jsou nám šité na míru (upnutý střih). Máme pouze možnost vybírat mezi krátkým a dlouhým rukávem. Košili musíme mít povinně zastrčenou v kalhotech.

Vůbec mě nenapadá, jak v tomto oblečení skrytě nosit zbraň. Neměl by někdo tip, jak si s touto situací poradit?

Předem děkuji. :)

Jarda K

Příspěvek#2 » stř 15. led 2025, 08:08

"Nosím svůj revolver proklatě nízko" pravil Žlutý Robert, a vytáhl revolver z polobotky. :-)
A vážně. Nějaký cvrček v kotníkovém pouzdru.

vgj

Příspěvek#3 » stř 15. led 2025, 08:19

Pod pojmem pracovní oděv jsem si tedy představil montérky (modré límečky).
Ale pokud jde o causal (oblečení bílých límečků), pak je otázka, zda můžete mít sako. Nebo musí mít všichni jen košili.
U saka je pak možné mít klasické podpažní pouzdro, nebo vnitřní pouzdro. Skryté nošení pod košilí je také možné, ale jen u relativně volnější košile. Oproti kolegům potom budou ale dost vyčnívat poutka.
Nošení nějaké mini pistole na kotníku by také šlo (pokud si kalhoty vybíráte sami).
Případně pokud se zdaří mít trošku volnější košili, tak by šel nějaký elastický pás pod košilí.

Další varianta je mít malou pistoli a kapesní pouzdro. To znamená mít v oblasti kapes volnější kalhoty a dovycpat kapsu u zbraně i opačnou stranu papírovými kapesníčky, aby se narušil profil zbraně. Tj. tahat sebou 3 plná balení kapesníčků..

Osobně jsem v podobných situacích nosil CZ45/CZ92, v kapesním pouzdře a profil kapes vylepšil rozmístěním kapesníků. Lepší prcek v kapse než mít najednou blbý pocit.

jkos

Příspěvek#4 » stř 15. led 2025, 08:44

Pánové, děkuji za superrychlé odpovědi. :)

Zima, léto, udržuje se tu konstantních 21 stupňů. Jediné, co můžeme, je rozhodnout o délce rukávu. Sako ne.

S kotníkovými pouzdry nemám žádnou zkušenost. A hádám, že si to bude žádat i nákup nové zbraně.

Sud

Příspěvek#5 » stř 15. led 2025, 09:02

Něco malého, třeba Hellcata v IWB pouzdru s ulticlipem

Murphy

Příspěvek#6 » stř 15. led 2025, 09:03

Nosim stridave NAA mini revolver a Kevina ve vlastnorucnich kapesnich pouzdrech.
Cokoliv jineho neskryju tak, abych mel pocit, ze jsem skryl.
Rozdil ve skrytelnosti ve prospech NAA vyrazny.
Podle porovnani pres hradla maji pri vhodne volbe WMR naboju obe zbrane stejnou energii strely (145 J).
O kotniku jsem uvazoval, ale pri pokusech doma jsem zjistil, ze na kotniku musim mit stejne malou zbran, aby se vesla. A navic se z kapsy vyrazne lepe taha, nez od kotniku.

vgj

Příspěvek#7 » stř 15. led 2025, 09:08

Kotníkové pouzdroje strašně nepraktické. (zkoušeno a vzdáno)
Proto jsem se spokojil s kapesním pouzdrem a mini pistolkou. Kapesní pouzdro mám jen pro cz45/92, ale dovedu si představit nosit třeba i Bersa Thunder 9mm Browning (k té ale nemám kapesní pouzdro)
Dual stack CZ P10c nebo Glock 26 do kapsy kvuli sirce fakt neschováš (ve slušných causal kalhotech)
Ta malá Bersa se dá nosit na 3 hodině i v IWB s košilí v kalhotech, ale nemuze být na tělo (což u mě vzhledem k 30kg nadváhy nad ideál nehrozí - u mladých a hubených se tam ve vypasované košili prostě neschová).

JirkaCV

Příspěvek#8 » stř 15. led 2025, 09:16

Murphy

Příspěvek#9 » stř 15. led 2025, 09:20

Kdyz jen stoji, tak vice mene OK, ale cely den byt s kolegy a pohybovat se pred nimi, tak tohle za par dni nekdo zpozorovat muze.

dan

Příspěvek#10 » stř 15. led 2025, 10:08

Zatim byla rec jen o povinnem pracovnim obleceni. Ne, ze je na pracoviste zakazano vnaset zbrane. Jiste, z taktickeho hlediska je vhodnejsi pokud o zbrani nikdo nevi, ale tady je od pocatku rec o kompromisu, a ten, ktery pripousti, ze noseni neni pred vsemi zcela utajene mi pripada prijatelny.

Pokud je ke kalhotam pripustny pasek a na nem muze byt neco jako dokladovka, pak muze byt resenim neco jako tohle.Obrázek

Ne, ze bych komukoliv Kevina na noseni doporucil, ale v tomhle specifickem pripade to reseni byt muze.

Dalsi moznosti je mala zbran "volne" v kapse zabezpecena triggerguardem.

Jeste, ze "moje" banka je liberalni. Striktni dresscode, a jeste k tomu vylucujici noseni zbrane, bych vydejchaval tezko ;-)

audis

Příspěvek#11 » stř 15. led 2025, 11:35

Jkos: iwb pouzdro s tuckable sponou. Mám, funguje to. Zbraň velikost g43 malá boule na 3. hodině visualne není nápadná. Není vidět. Za 4 až 8 hodin nosení se košile z půlky vykasá (pořád žádný problém) , na záchodě se upravím opět k dokonalé úpravě mých šatů.

skagerak

Příspěvek#12 » stř 15. led 2025, 11:43

V podobne situaci bych sahl po kevinovi (a dnes uz asi je moznost necho jineho).

Pak v ramci moznosti vybrat kalhoty kde se to bude nosit v kapse.
Blize nerozebiram, nevim jake kalhoty jsou v nabidce, a jaka je postava atd.

Pak taky existuje ten dle vyrobce "zazrak zarzaku" "enigma" ale relane jsem ho nevidel, sem se myslim nedovazi a na "pokus omyl" je to trochu drahe (ale pro zajimavost pogoogli si to)

Petr z Braníka

Příspěvek#13 » stř 15. led 2025, 11:52

Já to v létě s ČZ P10-c zvládám i v košili, a to i s trochu užší než tady na foto. Nevím, jak moc ji máš upnutou, zkusil jsi to vzít na sebe?
20230610_161837.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Blacky

Příspěvek#14 » stř 15. led 2025, 12:17

Kotníkovku bych bral jako uplne nejposlednejsi moznost. I mala pistolka neco váží a nohu to zatezuje. Navic jen jednu a mit protizavazi na druhe je naprd. Navic pouzdro bud utáhnete ze drzi, ale odkrvuje, nebo date pohodlně a nebude poradne drzet. Po cca týdnu me to sralo tak, ze sem to prestal nosit. Max vyjimecne.

Tj. tady holt vnitri pouzdro do kalhot se sponou, která dovoli do toho zastrcit kosili. A nebo to kapesni no.
Naposledy upravil(a) Blacky dne stř 15. led 2025, 12:27, celkem upraveno 1 x.

vidocqcz

Příspěvek#15 » stř 15. led 2025, 12:26

Zpět na