Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...

Filipes77

Příspěvek#1906 » stř 12. pro 2018, 10:49

Int1m1thy: Dobrej nápad, tuhle značku jsem při prvním výběru tak nějak minul

scorpionns.cz: Glock mi "naštěstí" vůbec nesedí v ruce :))

Indian: Mám to tak nějak stejně, ty dvě vybrané se mi prostě líbí. Určitě třeba nebudu bazírovat na tom, že za P10 dá člověk o 3 tisíce míň, z toho už jsem vyrostl, když budu mít lepší pocit z SFP9, bude SFP9.

ostatní: díky moc za rady

Indian

Příspěvek#1907 » stř 12. pro 2018, 10:53

No, rozdíl pár tisíc na ceně pistole stejně bude po roce vypadat nepodstatně, pokud za rok vystřílíš pár tisíc ran a utratíš za střelivo a střelnici pár desítek tisíc Kč. A potom si člověk uvědomí, že možná měl opravdu i zaplatit víc za něco, co se mu líbilo víc... Tak jsem to měl při výběru já.

Mac.42

Příspěvek#1908 » stř 12. pro 2018, 11:08

zaměřil bych se na úchop a ovládací prvky... třeba já bych si byl rád pořídil SFP9, ale ač mám rád vypouštění zásobníku na lučíku, zrovna tady je tak krátké, že musim změnit úchop... a stejné je to s vypouštěním záchytu závěru, který mi vychází přímo do úchopu, takže si ho zadržuju

audis

Příspěvek#1909 » stř 12. pro 2018, 11:14

Ano přesně tak. Jak jsou ovládací prvky dostupné a zda se ovládají komfortně. Já mám malou ruku a u většiny pistolí nedosahnu pohodlně, nebo vůbec. Vymyslel jsem si dokonce pravidla, že z fotky poznám, čím se ani nemám zabývat.

Sedmej

Příspěvek#1910 » stř 12. pro 2018, 12:14

Filipes77: za mě má CZ P10C nevýhodu právě v tom ovládacím prvku co se tu píše. špatně se mě bez toho, aniž bych si pistolí pohnul v ruce vypouští zásobník. ale tenhle problém mám snad u každé pistole. nejvíc patrné to je při přebíjení při soustavném míření na cíl. u G19 to pro mě bylo úplně neproveditelný.

Filipes77

Příspěvek#1911 » stř 12. pro 2018, 12:16

Indian: Jasně, těch pár tisíc není zas až tak podstatný rozdíl, abych si koupil P10 jen proto, že levnější než HK. Musím to prostě vyzkoušet, protože vzhledově (a kdo říká, že to není pro něj důležité, tak si vymýšlí) se mi líbí obě dvě (Int1m1thy mi navíc nasadil brouka s tím S&W).

Každopádně ještě jednou díky všem za rady, na co se zaměřit.

kosatka444

Příspěvek#1912 » stř 12. pro 2018, 17:12

A když už tedy zkoušel jste někdo pistoli SIG P210 super target ???? Na mířenku je dobrá a za mě super kousek v 9 lugeru a hlavně už mám z něj dobrejch 5000 vystříleno a ani jedna závada či zádržka

mikymoto

Příspěvek#1913 » stř 12. pro 2018, 17:53

Chce striker na nošení a ty doporučuješ terčovou bestii v ceně 3-4 násobku prozatím uvažovaných kousků?
Jako nezpochybňuju kvalitu tohodle konkrétního modelu (i obyč P210 je krása), ale je to jak v diskuzi o rodinným kombíku doporučovat Lamborghini ;)

kosatka444

Příspěvek#1914 » stř 12. pro 2018, 19:13

mikymoto - Ano vím četl jsem podrobně tuto diskuzi a právě na reakce některých jsem navrhl něco ze svých lepších a hlavně kvalitních kousků, na zbrani se nemá šetřit. Někdo nemá na zbraň koupí co je po ruce a pak vychvaluje jak je to perfektní zbraň - ale každý má to svoje :) :) :)

scorpions.cz

Příspěvek#1915 » stř 12. pro 2018, 20:09

K těm ovládacím prvkům, tak se opět vrátím k PPQ M2. Záchyt závěru je dost dlouhý, tak se na něj v pohodě dosáhne a díky dlouhé páce jde celkem zlehka. Co se týká vypouštění zásobníku taky v pohodě. Akorát já jsem si tam dal trochu tužší pružinku, s tou originál mi to vypouštění šlo moc zlehka.

notobi

Příspěvek#1916 » stř 12. pro 2018, 20:21

problém s vypouštěním zásobníku u P10 já osobně nemam (naopak to beru jako plus, že se musí trošku víc zabrat nehrozí že si ho vymáčkneš omylem když nechceš. nemluvě o tom, že to jde hůř jen s plným zásobníkem a vyhazuješ prázdnej) a pokud budeš kupovat novou tak ty už to maji navíc řešený stejně jinak než mají ty první verze a mělo by to jít snáz

Indian

Příspěvek#1917 » stř 12. pro 2018, 21:27

PPQ kamarád prodal kvůli spouští. Nevýrazná hrana výstřelu...

scorpions.cz

Příspěvek#1918 » stř 12. pro 2018, 21:35

Jo jo, a přesně ta spoušť mi vyhovuje. :D

Filipes77

Příspěvek#1919 » čtv 13. pro 2018, 10:09

Kosatka444: Určitě je to nádherná zbraň, ale tak trochu mimo kategorii "striker na nošení" .... ale až budu někdy jednou velkej (a žena se nebude dívat), tak bych něco z téhle kategorie (třeba Sig Sauer X-Five Classic) taky rád vlastnil. Ale to je hudba budoucnosti :))

Dragunov

Příspěvek#1920 » čtv 13. pro 2018, 19:52

XDM bych zkusil...dlaňová pojistka je na strikeru docela fajn nápad, v ruce mi sedí líp než Glock.(ale hřbety takže kdo ví). Mám menší ruce, ale na ovládací prvky dosáhnu krásně. Výstražník natáhnutí a náboje v komoře je fajn, ale ne nutnost. Kovová mířidla v základu, super jednoduchá rozborka ala Sig. Co je horší je, že rozebrat závěr není tak lehké jako u glocku. Spoušť není zlá, ale má děsně dlouhej reset.

Zpět na