koupě +registrace zbraně

Co jinam nepatří...

revers

Příspěvek#1 » pát 17. pro 2010, 13:08

Ahoj
Chci se zeptat
Ještě mi nebyl vydán ZP ale mám vyhlídlou zbranˇ přes inzerát a rád bych jí koupil než jí koupí nikdo jiný
A tedˇ k otázce: Šlo by to udělat tak,že by jí koupil můj známí(držitelZP)
na sebe a než by uplynulu lhůta těch deset dní na registraci(ohlášení) a já měl už ZP
tak bych jí rovnou zaregistroval já na sebe?Nebo by si jí musel zaregistrovat on jako kupce a pak mi jí jako prodat?
Doufám že se v tom vyznáte :D
Dík za odpovědˇ

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pát 17. pro 2010, 13:18

Když ji koupí známý, tak ji musí i *on* sám zaregistrovat, pak zase ty. Takže zbytečné problémy a výdaje.
Spíš bych se domluvil s prodejcem, jestli počká, případně se domluvit na nějaké záloze (samozřejmě podložené smlouvou, pokud ho neznáš osobně). Obvykle to nebývá problém, pokud prodejce není v nějaké kritické finanční situaci.

revers

Příspěvek#3 » pát 17. pro 2010, 22:47

Dík za odpovědˇ.Toho jsem se obával

KamikazeCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » sob 18. pro 2010, 01:19

Proc obaval? To je prece to nejjednodussi. Aspon tady na burze je to uplne bezne, klid ;)

revers

Příspěvek#5 » sob 18. pro 2010, 09:02

Nejsem si jistej jestli by mi jí prodejce jen tak podržel a kybych mu chtěl dát zálohu tak by to znamenalo cestu tam 32km a zpátky jak by smet.
Známí je členem SSK a pokud se nemílím tak by ho registrace měla vyjít jen na 50kč(samozřejmě bych to hradil já)jsme ze stejné vesnice

jomekabi

Příspěvek#6 » sob 18. pro 2010, 18:15

Jasne, ale musi to nejdriv zaregistrovat na sebe, pak na Tebe, jak jiz bylo receno.
Zalohu prece muzes poslat z pocitace. Nebo, nemas-li internetove bankovnictvi, skocis do banky a podas prikaz, to neni tak slozite. ;)

revers

Příspěvek#7 » sob 18. pro 2010, 19:30

Vyprd jsem se na to.Dohodl jsem se s majitelem že až budu mít ZP
tak se ozvu.Budˇ jí ještě bude mít a nebo nebude.No co,jak se říká
když nejde o život tak jde o .....
Dík za rady

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » ned 19. pro 2010, 11:09

Jen jestli můžu: O jakou se jedná zbraň?

Michal.J

Příspěvek#9 » ned 19. pro 2010, 11:59

Reaguji na poplatek 50 Kč při registraci zbraně. Minulí týden jsem registroval krátkou, jsem členem ČSS a taktéž SSK, při registraci paní povídám: nebyla by nějaká slevička pro člena čss, paní na to: samozřejmě, ale pouze v případě, že ji máte výhradně na sportovní účely. V nákupce samozřejmně oboje ( sport a k ochraně), ze šrajtofle tedy do kasičky putovala dvoustovka :lol:

revers

Příspěvek#10 » ned 19. pro 2010, 20:17

Jedná se o starší malorážku ZKM 451

Zpět na