Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- JakubCh
- paza
Příspěvek#648 » stř 8. čer 2016, 10:13
Není třeba omotávat páskou, stačí zajít do obchodu s elektromateriálem a koupit si stahovací bužírku, mají různé průměry i různé barvy, ta bužírka se vybere s takovým průměrem, aby se do ní tyčka dala snadno zasunout, pak se vezme horkovzdušná pistole (možná stačí i fén) a pěkně postupně se to od jednoho konce ohřívá a ta bužírka se smrští a máš krásně plastem opovlakovanou tyčku.
- JakubCh
- mikymoto
Příspěvek#650 » stř 8. čer 2016, 12:49
Tak všude kde jsem byl měli jen ty skládací sady, co po sešroubování 3 kusů stačí tak akorát na pistoli a i tak je to hrůza, neb komplet to připomíná žížalu v křeči. Závity nejsou souosý a tak je to křivý jak borová větvička.
ArmyArms je supr krámek, ale pro čištění tam 140 km fakt nepojedu
Holt co je někde samozřejmostí je někde zázrakem.
ArmyArms je supr krámek, ale pro čištění tam 140 km fakt nepojedu

- ptarmigan
- Espezetka
- Rex
Příspěvek#653 » stř 8. čer 2016, 13:12
Pro mne had netřeba....
Mám základ - plast kartáček, drátěnej kartáček, CLP přípravek.
Hlaveň párkrát projedu plastovým kartáčkem, odšroubuju kartáček a samotnou tyčkou prostrkám hlavní, po jednom, pár kulatých odličovacích tamponů, poskládaných a smotaných aby byly v hlavni trochu nafest. Pokud potřebuju něco někde na závěru, tak vystačím se starým zubním kartáčkem a uchošťourama namočenýma do CLP.
Mám základ - plast kartáček, drátěnej kartáček, CLP přípravek.
Hlaveň párkrát projedu plastovým kartáčkem, odšroubuju kartáček a samotnou tyčkou prostrkám hlavní, po jednom, pár kulatých odličovacích tamponů, poskládaných a smotaných aby byly v hlavni trochu nafest. Pokud potřebuju něco někde na závěru, tak vystačím se starým zubním kartáčkem a uchošťourama namočenýma do CLP.
- Georg
Příspěvek#654 » stř 8. čer 2016, 18:54
Trošičku taky přispěju do "mlýna":
Když se měnily okna za plastové, ponechal jsem si asi 2 kovové poplastované tyčky, se kterýma se kroutilo se žaluziemi. Konce jsem ucvakl a vyřezal na nich závit na kartáčky. Sqělé na malorážky
Pak, když se někde zateplovaly fasády domů, vyprosil jsem si nějakou tu plastovou hmoždinku. Vnitřní tyčka z té hmoždinky se šroubovicí pak slouží na čištění hlavní pistolí, kdy šroubovice pomáhá držet hadřík na místě. Pro drobné úpravy tvaru čistící tyčky postačí obyčejný pilník.
Na odstarňování olova z hlavně samozřelmě používám mosazné kartáčky. Bez nich to zatím jaksi ještě nejde
Když se měnily okna za plastové, ponechal jsem si asi 2 kovové poplastované tyčky, se kterýma se kroutilo se žaluziemi. Konce jsem ucvakl a vyřezal na nich závit na kartáčky. Sqělé na malorážky

Pak, když se někde zateplovaly fasády domů, vyprosil jsem si nějakou tu plastovou hmoždinku. Vnitřní tyčka z té hmoždinky se šroubovicí pak slouží na čištění hlavní pistolí, kdy šroubovice pomáhá držet hadřík na místě. Pro drobné úpravy tvaru čistící tyčky postačí obyčejný pilník.
Na odstarňování olova z hlavně samozřelmě používám mosazné kartáčky. Bez nich to zatím jaksi ještě nejde

- malyLibor
Příspěvek#655 » stř 8. čer 2016, 21:16
Tak nevím. Buď mám mimořádně kvalitní hlaveň, mimořádně kvalitního hada nebo mimořádně kvalitní multioil, a nebo velké štěstí. Když přijdu po střelbě domů, rozeberu pistoli, hlaveň otřu papírovým ubrouskem od oleje, stříknu do ní multioil a odložím. Tím papírovým ubrouskem vytřu zevnitř závěr, kontejner v těle pistole, hlavně v místech, kde je očazený od plynů z výstřelů, a až je vše čisté, tak protáhnu hlaveň 2x hadem a je to. Stříknu do hlavně multioil, nahnu hlaveň, co z ní vytéká kápnu do krajů válečku pod hlavní a do drážek závěru, dám hlaveň do závěru a stříknu multioil na závit hlavně a na čelo komory, složím pistoli, párkrát natáhnu, aby se pěkně promázly části, co po sobě kloužou, a je to. Neřeším žádné kartáče, protahováky, hadýrky... jedna papírová utěrka a jeden had. Jo, a multioil, na ten nedám dopustit
Ale je fakt, že teprve začínám, tak třeba časem se někde objeví nějaké znečištění, co bude potřebovat vyčistit 

- Octopuss
- JakubCh
Příspěvek#657 » stř 8. čer 2016, 21:48
Když Ti kápnu do hlavně CX Pro nebo jiné čistidlo a projedu jednou kartáčkem, nebudeš věřit vlastním očím, co z ní poteče.
Prý čistá, to říkal i táta, než jsem mu přesně tohle předvedl...
Zase na rovinu, ne že by to u pistole něčemu extra vadilo, hlaveň to přežije a na přesnost to taky vliv mít nebude. Jednou za čas se ale hodí to pořádně vypucovat...
Krom toho, já řeším DLOUHOU MALORÁŽKU a tam je to hodně jiné... Hlaveň není ani zdaleka tak "tvrdá", jak na K100, střílí se olovem, čistí se jinak a nějaký vryp či poškození už může mrzet hodně, když i babrák mého ražení má na 50m soustřel 2cm a když se zadaří tak i méně (rekord asi 17mm) a chce se zlepšovat...
Octopuss: cokoliv na nářadí, takové ty plastové. Nebo přímo malý kufřík.

Krom toho, já řeším DLOUHOU MALORÁŽKU a tam je to hodně jiné... Hlaveň není ani zdaleka tak "tvrdá", jak na K100, střílí se olovem, čistí se jinak a nějaký vryp či poškození už může mrzet hodně, když i babrák mého ražení má na 50m soustřel 2cm a když se zadaří tak i méně (rekord asi 17mm) a chce se zlepšovat...
Octopuss: cokoliv na nářadí, takové ty plastové. Nebo přímo malý kufřík.
- malyLibor
Příspěvek#659 » čtv 9. čer 2016, 05:46
to JakubCh: No, to musíme někdy vyzkoušet. Podle mne to nebude tak dramatické, protože ten můj multioil zřejmě obsahuje stejné čistící složky jako to tvé CX Pro, jen navíc ještě obsahuje i olej. Aspoň jsem to tak pochopil, když jsem si studoval technické listy Gunshield CLP a Gunshield Multi Oil.
( http://redcon1.cz/produkty-gunshield/ )
( http://redcon1.cz/produkty-gunshield/ )
- ArnieX
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX