Přebíjený 9mm Luger od AlsaPro
- audis
Příspěvek#46 » úte 26. lis 2024, 07:41
Kupoval jsem serie č. 11 1120 tuším 2x v roce 2022 a 2023. V tuším 07/2024 jsem kupoval v alsa Zlín a je to jiná série, zatím nestrileno.
Děkuji za rady. Udělám toto současně
1. Test jiné náboje / 2024 provedeno, Bez závad 2 výrobce á100 ks
2. Vystřílet alsa jiná série / provedu nebude hned
3. Vyjmout zapalnik, kontrola zapalniku, kontrola čistoty jeho šachty, vyčistit / do měsíce, musím asi k zbrojiri nemám vyrazeci tyčky s hmatniky správných průměrů.
4. Reklamace alsa Zlín / do týdne.
Díky jdu na to.
Děkuji za rady. Udělám toto současně
1. Test jiné náboje / 2024 provedeno, Bez závad 2 výrobce á100 ks
2. Vystřílet alsa jiná série / provedu nebude hned
3. Vyjmout zapalnik, kontrola zapalniku, kontrola čistoty jeho šachty, vyčistit / do měsíce, musím asi k zbrojiri nemám vyrazeci tyčky s hmatniky správných průměrů.
4. Reklamace alsa Zlín / do týdne.
Díky jdu na to.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1345
- Jarda.Jezek
Příspěvek#47 » úte 26. lis 2024, 16:46
Zkus proplach čističem brzd. Vyplaví špínu a všechno odmastí. Předtím proplach nějakým CLP tu špínu rozpustí, bez mechanické podpory sice jen trochu, ale aspoň něco. Jde to udělat bez rozebrání jen tlakem těch sprejů. A nestojí to skoro nic.
Když ovšem uvidíš efekt na problémových nábojích, budeš vědět hned odkud vítr fouká.
Když ovšem uvidíš efekt na problémových nábojích, budeš vědět hned odkud vítr fouká.
- fubus
Příspěvek#48 » čtv 28. lis 2024, 09:55
Mam naboje ze zariove (konkretne 26.9.) varky, na strelnici nas to pouziva vicero a sem tam se najde balicek kde je klidne i vic naboju bez prachu. V dynamicke strelbe je ta slaba rana velice podobna cvaknuti na vadnou zapalku. Tak bacha na tap & rack & kaboom!
- Sobiho
- fubus
Příspěvek#51 » ned 1. pro 2024, 21:46
Tak já byl doteď taky spokojený, ale evidentně mají nebo měli nějaký problém ve výrobě. Mně se to zatím stalo jednou a z té problematické šarže mám teď vystříleno do tisíce ran. Ale osobně jsem byl svědkem, jak šel kolega vyrážet střelu z hlavně 3x během jednoho 100ks balíčku.
Hlavně nespěchat při domnělém "selhači", fakt to jde v zápalu boje zaměnit se slabou ránou.
Hlavně nespěchat při domnělém "selhači", fakt to jde v zápalu boje zaměnit se slabou ránou.
- WALACHMOTORS
- WALACHMOTORS
Příspěvek#52 » sob 12. dub 2025, 19:46
- nesetkal se s tim ted posledni dobou nekdo? Jakoby zacali davat tvrdsi zapalky
Dnes na strelnici 10 selhacu ze 150ks .... napodruhe vsechny odpalene... minuly tyden koupene dva sacky(2x100ks)
Mam P10C se spousti a pruzinou od TOPstrely (1,6kg)
.. nikdy zadny selhac s jakymkoliv strelivem ... na zbrani nic poskozeneho nenalezeno... zbran cista jako vzdy ....
Dnes na strelnici 10 selhacu ze 150ks .... napodruhe vsechny odpalene... minuly tyden koupene dva sacky(2x100ks)
Mam P10C se spousti a pruzinou od TOPstrely (1,6kg)
.. nikdy zadny selhac s jakymkoliv strelivem ... na zbrani nic poskozeneho nenalezeno... zbran cista jako vzdy ....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- kiv61
Příspěvek#54 » sob 12. dub 2025, 21:43
Nesetkal. P-10C mi roky spolehlivě odpaluje cokoli včetně mých amatérských přebíjenek, jež rozhodně asi nebudou etalonem přesnosti OAL i navážky.
Možná to bude tím, že do tohoto primérně služebního idiotproof plastželeza jsem se nijak nikdy nehrabal, max 1 až 2x do roka mírně vypucoval a prostě s tím střílím ...
Možná to bude tím, že do tohoto primérně služebního idiotproof plastželeza jsem se nijak nikdy nehrabal, max 1 až 2x do roka mírně vypucoval a prostě s tím střílím ...

- Karlos81
Příspěvek#57 » ned 13. dub 2025, 07:59
Jarda.Jezek píše:A byl dovřený závěr? To může být jak nábojem, tak zbraní jakož i střelcem (držení / čištění / mazání).
Nejde přeci tvrdit, že zápalka je tvrdá při prvním odpalu a do druhého změkne...
Před lety byla šarže tvrdých zápalek od S&B a některé se opravdu odpalovaly až napodruhé. Oni nezměknou, ale lehce je prohneš a napodruhé už odpálí. Většinou měli problém pistole s poladěnou spouští. Otisk vypadal stejně jako u kolegy.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1345
- Jarda.Jezek
Příspěvek#58 » ned 13. dub 2025, 10:18
Právě tuhle stopu jsem nedávno viděl opakovaně při nedovřeném závěru. Žádná tvrdá zápalka. Podobnou stopu jsem viděl při zaneseném kanálu zápalníku v závěru. Opět žádná tvrdá zápalka. Když k tomu navíc možná málo bije slabou pružinou... Jasně tvrdá zápalka.
Tvrzení o čisté zbrani... Už jsem viděl údajně čisté zbraně, co byly skoro špínou zadřené. O zásobnících ani nemluvě.
Dovřený závěr je třeba zkoumat před stisknutím spouště, ne až po něm...
K tomu nedovření pomůže špína, sucho, slabé pružiny, slabá nálož, špatný úchop a tvar náboje. Stačí, když se zpomalí dřením po skluzavce a v zásobníku a je vymalováno. Když se to sejde všechno najednou, nemůže to dopadnout dobře.
Tvrzení o čisté zbrani... Už jsem viděl údajně čisté zbraně, co byly skoro špínou zadřené. O zásobnících ani nemluvě.
Dovřený závěr je třeba zkoumat před stisknutím spouště, ne až po něm...
K tomu nedovření pomůže špína, sucho, slabé pružiny, slabá nálož, špatný úchop a tvar náboje. Stačí, když se zpomalí dřením po skluzavce a v zásobníku a je vymalováno. Když se to sejde všechno najednou, nemůže to dopadnout dobře.
- Gimpel
- WALACHMOTORS
- WALACHMOTORS
Příspěvek#60 » ned 13. dub 2025, 12:12
Zbran vycistena opravdu dukladne jako vzdy( i s rozebranim uderniku... ten mam pro jistotu na soustruhu zalesteny .. bo zbrojovka ho neumi udelat hladky)
- behem strileni asi v pulce vymenena pruzina z dpm a dana fungl nova original... porad stejne
- zasobniky byly taky cistene
- nekdy se to stalo ze zacatku kdy byl zasobnik napechovany a nekdy ke konci
- napodruhe jsem je (selhace)daval na dno zasobniku jako posledni vystrel a OK
- kanalek zapalniku vytren a prostrikan .... plus kompresorem vyfokany ... behem strileni a ani pote pri cisteni jsem tam treba zadne bronzove supinky nenasel
-skluzavka je vylestena po vzoru P10F 45.AUTO co mam.
-mazano.. plus nasledne vytreno zbrojovackym CLP
.... VYMENENA PRUZINA ZA SILNEJSI OD TOPSTRELY z 1,6 na 1,8 a dnes uz OK
- behem strileni asi v pulce vymenena pruzina z dpm a dana fungl nova original... porad stejne
- zasobniky byly taky cistene
- nekdy se to stalo ze zacatku kdy byl zasobnik napechovany a nekdy ke konci
- napodruhe jsem je (selhace)daval na dno zasobniku jako posledni vystrel a OK
- kanalek zapalniku vytren a prostrikan .... plus kompresorem vyfokany ... behem strileni a ani pote pri cisteni jsem tam treba zadne bronzove supinky nenasel
-skluzavka je vylestena po vzoru P10F 45.AUTO co mam.
-mazano.. plus nasledne vytreno zbrojovackym CLP
.... VYMENENA PRUZINA ZA SILNEJSI OD TOPSTRELY z 1,6 na 1,8 a dnes uz OK
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva