cvičné náboje (sušilky)

iloveguns

Příspěvek#136 » pon 27. úno 2023, 14:06

Dělám mosazné sušilky na soustruhu, a na každé vždy udělám ihned zápich. Na brokových navíc udělám vroubkovacím kolečkem drsný pruh.Ten se nedá přehlédnout, a v prstech je vždy cítit. Nedá se splést s ostrým.

JYbour

Příspěvek#137 » pon 27. úno 2023, 14:14

Mám P10c, plastové sušilky jsou vpohodě, ale hliníkové lehce drhnou, nicméně bez závad. Ty stejné v novém Glocku 19 gen5 a peklo, absolutně nepoužitelné. Recept je nebát se a opravdu razantně cuknout závěrem, jako při ostré střelbě. Po pár stech výstřelech a sušení už je to bez závad, ale tu razanci to chce vždy. Příště jedině plast.

Jiri_t

Příspěvek#138 » pon 27. úno 2023, 16:48

Já jsem spokojen se sušilky od QPQ, mosazná nábojnice + 3D tisk ve výrazné barvě, takže záměna moc nehrozí. Silikonová "zápalka" která se dá kdykoliv vyměnit za novou. Celoplastová či hliníková nábojnice mě moc nebaví.

Erix

Příspěvek#139 » stř 25. zář 2024, 17:37

Ahoj, má někdo vyzkoušené i sušilky na závadu od QPQ? Lze kombinovat i s ostrými v případě pokročilého cvičení, nebo musí být vždy nahoře v zásobníku?

vidocqcz

Příspěvek#140 » stř 25. zář 2024, 19:21

Ahoj. Nepoužívám. Při tréninku na střelnici stačí trochu zmáčknout vystřelenou nábojnici (do pistole) aby měla trochu oválně hrdlo a ona zádržku vytvoří také. Při tréninku namíchat do zásobníku např. 2 cvičné náboje, 2 zmáčklé nábojnice a třeba 10 ks ostré.
Na puškové zádržky je asi nejlepší kamarád, co ti naplocho přidrží například prázdný zásobník u výhozího okénka (vyzkoušeno u AR). Ono ti to pinkne nábojnici hezky zpět a vytvoří kreativní zádržky. U pušku hlavně nemačkat nábojnici!

Erix

Příspěvek#141 » čtv 26. zář 2024, 12:21

Dík za tip, je v PCC nebo Arku opravdu nemačkat, pružina je v dynamice celkem silná, tak by byla pěkně zalisovaná v komoře. :) U vz.58 by to možná šlo přežít (lepší přístup), ale ARko opravdu zaseknout nadobro nechci. Tím to argumentoval Vosátka, když vysvětloval absenci doražeče - přijde laik a prostě to domlátí ještě víc.

Zpět na