9x19 Luger
- 4mike
Příspěvek#181 » úte 4. dub 2017, 09:59
procentuální rozdíll průraznosti Ti může být ukradenej, jestli to FMJ RN prostřelí 2,6 nebo 2,7 chlapa je vcelku fuk.
o co má 124gr střelivo nižší vnímaný recoli- zpětný ráz o to má větší muzzle flip- zdvih ústí (což někomu připadá komfortnější, jiného to naopak zdržuje)
i kdybys měl nastříleno pár tisíc a náboje Ti prohážu, rozdíl nemáš šanci poznat, je to cca jako 1náboj v zásobníku navíc coby zátěž, nová vratná pružina působí citelněji.
o co má 124gr střelivo nižší vnímaný recoli- zpětný ráz o to má větší muzzle flip- zdvih ústí (což někomu připadá komfortnější, jiného to naopak zdržuje)
i kdybys měl nastříleno pár tisíc a náboje Ti prohážu, rozdíl nemáš šanci poznat, je to cca jako 1náboj v zásobníku navíc coby zátěž, nová vratná pružina působí citelněji.
- Kovis
- h.ww
- HawkCZ
- diha
Příspěvek#186 » úte 27. bře 2018, 21:04
to HawkCZ:
Minimální odběr tedy 1000ks ? + s jakým předstihem je nutné dát vědět + event. možná doba vyzvednutí?
Dá se tam někde rozumně parkovat nebo už má P-7 také modré zóny?
(omlouvám se, ale nechce se mi číst elaboráty MČ).
PS: a případné heslo bude ???
děkuju
D.
Minimální odběr tedy 1000ks ? + s jakým předstihem je nutné dát vědět + event. možná doba vyzvednutí?
Dá se tam někde rozumně parkovat nebo už má P-7 také modré zóny?
(omlouvám se, ale nechce se mi číst elaboráty MČ).
PS: a případné heslo bude ???

děkuju
D.
- HawkCZ
- audis
Příspěvek#189 » pon 18. čer 2018, 18:45
Odolnost betonu, porobeton, cihla, střelba pod úhlem, vs náboj 9 luger civil a necivil provedení.
https://www.google.com/url?q=https://is ... QwFguvhd5x
Dále je řečeno, že Fmj neprostreli pneumatiku dle policejních testů. HS však ano.
https://www.google.com/url?q=https://is ... QwFguvhd5x
Dále je řečeno, že Fmj neprostreli pneumatiku dle policejních testů. HS však ano.
- gryphon
Příspěvek#190 » pon 16. črc 2018, 14:56
audis: FMJ pneumatiku samozřejmě prostřelí. Problém je v tom, že kvůli elasticitě gumy vznikne relativně malý otovr, který se za střelou zatáhne a nesplní účel (rychlé vyfouknutí pneumatiky). U HS slouží expanzní dutina současně jako prosekávací hrana. Okraj dutiny vysekne široký kulatý otvor a pneumatika se rychle vyfoukne.
- zarozak
Příspěvek#191 » stř 22. kvě 2019, 14:43
Měl bych dotaz na úkaz,který by mě zajímal a kterého jste si taky určitě někdo všiml
Když tak někdy sedím v mezipauze u kafe na střelnici,všiml jsem si,že některým devítkářům dělají jejich pistole úplně neskutečný kravál,zajímavé je,že některým se stejnými zbraněmi ne a u sebe jsem si toho taky nikdy nevšiml i když střílím přebíjené ve standartní laboraci podobné továrním. Ten kravál je tak brutální,že je to opravdu velmi nepříjemné i přes použitá sluchátka a dokonce i jiné,třeba i silnější ráže nejsou tak hlučné. Kravál je stejně brutální z různých úhlů a to i za střelcem. Tito různí střelci určitě střílí pouze tovární střelivo,podle posbíraných hylzen většinou SB v civilním provedení, hylzny nejsou nijak nafoukané,takže nějaké +P to taky nebude. Délka hlavně to taky neovlivňuje,kravál je to stejný jak u compacta,tak u dlouhých sportovních Čezet. Velmi by mě zajímalo,zdali tento kravál dělá 115grs nebo lehčí střela nebo je v tom něco jiného a co. Já střílím 124grs a žádný extrémní kravál z pohledu střelce nevnímám. Jen mě to tak čistě ze zvědavosti zajímá,co to ovlivňuje, neptal jsem se nikoho,co střílí
Když tak někdy sedím v mezipauze u kafe na střelnici,všiml jsem si,že některým devítkářům dělají jejich pistole úplně neskutečný kravál,zajímavé je,že některým se stejnými zbraněmi ne a u sebe jsem si toho taky nikdy nevšiml i když střílím přebíjené ve standartní laboraci podobné továrním. Ten kravál je tak brutální,že je to opravdu velmi nepříjemné i přes použitá sluchátka a dokonce i jiné,třeba i silnější ráže nejsou tak hlučné. Kravál je stejně brutální z různých úhlů a to i za střelcem. Tito různí střelci určitě střílí pouze tovární střelivo,podle posbíraných hylzen většinou SB v civilním provedení, hylzny nejsou nijak nafoukané,takže nějaké +P to taky nebude. Délka hlavně to taky neovlivňuje,kravál je to stejný jak u compacta,tak u dlouhých sportovních Čezet. Velmi by mě zajímalo,zdali tento kravál dělá 115grs nebo lehčí střela nebo je v tom něco jiného a co. Já střílím 124grs a žádný extrémní kravál z pohledu střelce nevnímám. Jen mě to tak čistě ze zvědavosti zajímá,co to ovlivňuje, neptal jsem se nikoho,co střílí

- Petzold
Příspěvek#193 » stř 22. kvě 2019, 15:16
Nedělá to střela, ale "kravál" je způsoben sekundární expanzí vytékajících plynů o teplotě cca 2000°C a tlaku cca 2300 Barů a ta tvoří primární složku úrovně hladiny hluku při výstřelu. Neboli, větší objem spalných plynů pod vyšším tlakem, než náboj jiný, pro dosažení vyšší úsťové rychlosti střely. Těmito markanty je zrovna SB FMJ 115 gr velmi známý.

- zarozak
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX