Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

Růža

Příspěvek#436 » úte 5. lis 2013, 22:13

Tak tedy jasná odpověď:ANO, soustavné spouštění na prázdno může pistoli poškodit.
Gumička tam být opravdu nemusí.

Bohuliby

Příspěvek#437 » stř 6. lis 2013, 00:05

O ráně jistoty se tu psalo v mnoha vláknech už mnohokrát. Na vojně, na závodech je to podmínka, to už se tady taky psalo. Novým zbraním neškodí, starým zcela určitě.
Osobně já ránu nedávám, proč ? Pokud rozumím zbranim a její funkci, je to naprosto zbytečné a může to být i nebezpečné, pokud budu zkoušet vždy tímto způsobem, že zbraň je prázdná.
PS. Pouze můj názor, nikomu ho nenutím.

jinda voyer

Příspěvek#438 » stř 6. lis 2013, 08:47

No já jen, že jak jsem se v tom šťoural, tak to vypadá, že systém je podobný jako u CZ75B, kde rána jistoty nevadí...tj. plovoucí úderník...ale moc tomu nerozumím. Dobrá tedy, ránu jistoty nedáváte...a jak řešíte zkoušení...školní náboj v této ráži je celkem problém, dle informací po různu sesbíraných nic nevydrží :roll:

fixfokus

Příspěvek#439 » stř 6. lis 2013, 09:37

Díky okrajovému zápalu může u malorážky nastat ten problém, že při cvaknutí naprázdno se úderník nezastaví o "měkký" náboj, ale o podstatně tvrdší okraj nábojové komory --> možné poškození úderníku. Podívej se, jestli má okraj komory v místě dopadu úderníku vybrání, aby nedošlo ke kontaktu. Pokud ano, občasná rána jistoty by nemusela vadit.

Matt007

Příspěvek#440 » stř 6. lis 2013, 11:16

Cvičný náboj v této ráži problém není. Objednal jsem si tři a pohoda.
http://cs.strobl.cz/cvicny-naboj-hlinikovy-22-lr/

jinda voyer

Příspěvek#441 » stř 6. lis 2013, 11:27

No já slyšel, že je po několika stisknutích spouště na odpis...tak teďka nevím...

Matt007

Příspěvek#442 » stř 6. lis 2013, 11:50

Já s nimi teda problém nemám, ten hliník něco vydrží.

Georg

Příspěvek#443 » stř 6. lis 2013, 12:52

jinda voyer píše:No já slyšel, že je po několika stisknutích spouště na odpis...tak teďka nevím...

možná to bude tím, že jsi si to četl o nějakou tu stránku zpět, neb já se o tom zmiňoval, ale také přesněji popisoval. Nevím, jestli jsi četl celé fórum o Berettě, ale vřele doporučuji číst pečlivě od začátku.

místo sušilky, kterou lze nedopatřením zaměnit s ostrou patronou bych se já osobně spíš přikláněl ke kousku gumy vložený před úderník. Stojí podstatně míň než sušilka a pak nemám problém se záměnou. Mimo jiné zajistí tu samou, ne-li lepší službu :lol: - ale to je můj názor, se kterým se nemusí čtenáři zdejšího fóra ztotožňovat.

Jak píše Bohuliby - já osobně také ránu jistotu nedávám, zvlášť u Beretty, která má okrajový zápal pokud možno nedávám, resp. se snažím jí vyhnout. Řeším to vytažením zásobníku, kontrolou komory a několikerým (cca 2-3x) opětovným natažením závěru. Ale každý má ten svůj osvědčený způsob.

jinda voyer:
"......Zbraň se mi dobře drží, není ani lehká, ani těžká...má minimální zpětný ráz...spoušť je tak akorát...."

Tak k tomu bych dodal, že Beretta je lehká. A celkem dost. Je to dáno její velikostí a použitým "hliníkovým" rámem. Ale je to subjektivní pocit, nicméně střelba z ní je fakt docela příjemná :D

Matt007

Příspěvek#444 » stř 6. lis 2013, 13:17

Ránu jistoty také nedávám. Řešim to stylem jako Georg - Vyjmout zásobník, kontrola komory a párkrát potáhnout závěr, kdyby náhodou nějaká včelka zůstala, tak tímto jí vyhodíš a pak spuštění kohoutu přes palec.

jinda voyer

Příspěvek#445 » stř 6. lis 2013, 14:16

Georg píše:místo sušilky, kterou lze nedopatřením zaměnit s ostrou patronou bych se já osobně spíš přikláněl ke kousku gumy vložený před úderník. Stojí podstatně míň než sušilka a pak nemám problém se záměnou. Mimo jiné zajistí tu samou, ne-li lepší službu :lol: - ale to je můj názor, se kterým se nemusí čtenáři zdejšího fóra ztotožňovat.

A jak tam ten kousek gumy přichytíš, aby "nevypadnul"? Jo a jakou tloušťku a tvar zhruba? Přemýšlím, z čeho jej vypreparovat... 8-)

Matt007

Příspěvek#446 » stř 6. lis 2013, 15:25

jinda voyer píše:
Georg píše:místo sušilky, kterou lze nedopatřením zaměnit s ostrou patronou bych se já osobně spíš přikláněl ke kousku gumy vložený před úderník. Stojí podstatně míň než sušilka a pak nemám problém se záměnou. Mimo jiné zajistí tu samou, ne-li lepší službu :lol: - ale to je můj názor, se kterým se nemusí čtenáři zdejšího fóra ztotožňovat.

A jak tam ten kousek gumy přichytíš, aby "nevypadnul"? Jo a jakou tloušťku a tvar zhruba? Přemýšlím, z čeho jej vypreparovat... 8-)

Já tam dávám gumový O-kroužek, který je o něco větší tak ho trošku zmáčkneš a napasuješ.
Jinak asi mužeš použit jakykoli kus gumy, nevim zkus si třeba koupit v papirnictví obyčejnou gumu na gumování asi by se taky dala použít. No a jak to uchytíš je jednoduchý, vyřízni si o trochu větší kousek než potřebuješ a nacpi to tam.
Kdyby si chtěl používat O-kroužky tak ty koupíš v železářství, kup si víc průměrů a vyzkoušej.

Georg

Příspěvek#447 » stř 6. lis 2013, 18:44

Matt007 mě předběhl :)
Ale jinak je to tak, jak píše. Navíc je ten kousek gumy asi i levnější. Včetně O-kroužku. Pokud ho budeš krájet z plného materiálu, tak v tom případě je to i o lidové tvořivosti a stylu pokus - omyl :D Jde jen o zkoušení a šikovných rukách :lol:

Bohuliby

Příspěvek#448 » čtv 7. lis 2013, 00:11

Bylo o tom v různých vláknech popsáno opravdu spoustu, já mám už dávno stejný názor jako George !

jinda voyer

Příspěvek#449 » pát 8. lis 2013, 22:28

Zatím jsem se k tomu nedostal :mrgreen: nicméně dnes jsem si dal druhých padesát ran na střelnici (tentokrát SB CLUB - opět bez jediného problému, ale mnohem víc zasí*ají zbraň než Lapua...čistit budu až o víkendu, nicméně už jen vizuálně po rozebrání je to jak havířská fusekle) a tahle pistole se mi líbí čím dál tím víc 8-) i přesto, že mám pracky volšový (a s CZ75 jsem měl dneska problém se držet v terči), tak na 10-15 m většina v černém a na 25 m většina v terči, což je pro mně osobně fakt úspěch. Dokonce i jednoruč! Asi se jí za odměnu začnu koukat po nějakých pěkných dřevěných střenkách... :twisted:

jinda voyer

Příspěvek#450 » ned 10. lis 2013, 00:00

Dotaz na ty, co kupovali druhý zásobník - stojí za to si připlatit za ten s hliníkovou botkou, nebo ta plastová stačí (myslím, zda to nemá tendenci praskat či to není šunt)? Jo a kde jste je brali? Nejlevnější s tou plastovou botkou vidím v Bearece za 800 peněz... :roll:

Zpět na