Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Bohuliby
Příspěvek#437 » stř 6. lis 2013, 00:05
O ráně jistoty se tu psalo v mnoha vláknech už mnohokrát. Na vojně, na závodech je to podmínka, to už se tady taky psalo. Novým zbraním neškodí, starým zcela určitě.
Osobně já ránu nedávám, proč ? Pokud rozumím zbranim a její funkci, je to naprosto zbytečné a může to být i nebezpečné, pokud budu zkoušet vždy tímto způsobem, že zbraň je prázdná.
PS. Pouze můj názor, nikomu ho nenutím.
Osobně já ránu nedávám, proč ? Pokud rozumím zbranim a její funkci, je to naprosto zbytečné a může to být i nebezpečné, pokud budu zkoušet vždy tímto způsobem, že zbraň je prázdná.
PS. Pouze můj názor, nikomu ho nenutím.
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#438 » stř 6. lis 2013, 08:47
No já jen, že jak jsem se v tom šťoural, tak to vypadá, že systém je podobný jako u CZ75B, kde rána jistoty nevadí...tj. plovoucí úderník...ale moc tomu nerozumím. Dobrá tedy, ránu jistoty nedáváte...a jak řešíte zkoušení...školní náboj v této ráži je celkem problém, dle informací po různu sesbíraných nic nevydrží 

- fixfokus
Příspěvek#439 » stř 6. lis 2013, 09:37
Díky okrajovému zápalu může u malorážky nastat ten problém, že při cvaknutí naprázdno se úderník nezastaví o "měkký" náboj, ale o podstatně tvrdší okraj nábojové komory --> možné poškození úderníku. Podívej se, jestli má okraj komory v místě dopadu úderníku vybrání, aby nedošlo ke kontaktu. Pokud ano, občasná rána jistoty by nemusela vadit.
- Georg
Příspěvek#443 » stř 6. lis 2013, 12:52
jinda voyer píše:No já slyšel, že je po několika stisknutích spouště na odpis...tak teďka nevím...
možná to bude tím, že jsi si to četl o nějakou tu stránku zpět, neb já se o tom zmiňoval, ale také přesněji popisoval. Nevím, jestli jsi četl celé fórum o Berettě, ale vřele doporučuji číst pečlivě od začátku.
místo sušilky, kterou lze nedopatřením zaměnit s ostrou patronou bych se já osobně spíš přikláněl ke kousku gumy vložený před úderník. Stojí podstatně míň než sušilka a pak nemám problém se záměnou. Mimo jiné zajistí tu samou, ne-li lepší službu

Jak píše Bohuliby - já osobně také ránu jistotu nedávám, zvlášť u Beretty, která má okrajový zápal pokud možno nedávám, resp. se snažím jí vyhnout. Řeším to vytažením zásobníku, kontrolou komory a několikerým (cca 2-3x) opětovným natažením závěru. Ale každý má ten svůj osvědčený způsob.
jinda voyer:
"......Zbraň se mi dobře drží, není ani lehká, ani těžká...má minimální zpětný ráz...spoušť je tak akorát...."
Tak k tomu bych dodal, že Beretta je lehká. A celkem dost. Je to dáno její velikostí a použitým "hliníkovým" rámem. Ale je to subjektivní pocit, nicméně střelba z ní je fakt docela příjemná

- Matt007
-
- jinda voyer
Příspěvek#445 » stř 6. lis 2013, 14:16
Georg píše:místo sušilky, kterou lze nedopatřením zaměnit s ostrou patronou bych se já osobně spíš přikláněl ke kousku gumy vložený před úderník. Stojí podstatně míň než sušilka a pak nemám problém se záměnou. Mimo jiné zajistí tu samou, ne-li lepší službu- ale to je můj názor, se kterým se nemusí čtenáři zdejšího fóra ztotožňovat.
A jak tam ten kousek gumy přichytíš, aby "nevypadnul"? Jo a jakou tloušťku a tvar zhruba? Přemýšlím, z čeho jej vypreparovat...

- Matt007
Příspěvek#446 » stř 6. lis 2013, 15:25
jinda voyer píše:Georg píše:místo sušilky, kterou lze nedopatřením zaměnit s ostrou patronou bych se já osobně spíš přikláněl ke kousku gumy vložený před úderník. Stojí podstatně míň než sušilka a pak nemám problém se záměnou. Mimo jiné zajistí tu samou, ne-li lepší službu- ale to je můj názor, se kterým se nemusí čtenáři zdejšího fóra ztotožňovat.
A jak tam ten kousek gumy přichytíš, aby "nevypadnul"? Jo a jakou tloušťku a tvar zhruba? Přemýšlím, z čeho jej vypreparovat...
Já tam dávám gumový O-kroužek, který je o něco větší tak ho trošku zmáčkneš a napasuješ.
Jinak asi mužeš použit jakykoli kus gumy, nevim zkus si třeba koupit v papirnictví obyčejnou gumu na gumování asi by se taky dala použít. No a jak to uchytíš je jednoduchý, vyřízni si o trochu větší kousek než potřebuješ a nacpi to tam.
Kdyby si chtěl používat O-kroužky tak ty koupíš v železářství, kup si víc průměrů a vyzkoušej.
- Georg
-
- jinda voyer
Příspěvek#449 » pát 8. lis 2013, 22:28
Zatím jsem se k tomu nedostal
nicméně dnes jsem si dal druhých padesát ran na střelnici (tentokrát SB CLUB - opět bez jediného problému, ale mnohem víc zasí*ají zbraň než Lapua...čistit budu až o víkendu, nicméně už jen vizuálně po rozebrání je to jak havířská fusekle) a tahle pistole se mi líbí čím dál tím víc
i přesto, že mám pracky volšový (a s CZ75 jsem měl dneska problém se držet v terči), tak na 10-15 m většina v černém a na 25 m většina v terči, což je pro mně osobně fakt úspěch. Dokonce i jednoruč! Asi se jí za odměnu začnu koukat po nějakých pěkných dřevěných střenkách... 

-
- jinda voyer
Příspěvek#450 » ned 10. lis 2013, 00:00
Dotaz na ty, co kupovali druhý zásobník - stojí za to si připlatit za ten s hliníkovou botkou, nebo ta plastová stačí (myslím, zda to nemá tendenci praskat či to není šunt)? Jo a kde jste je brali? Nejlevnější s tou plastovou botkou vidím v Bearece za 800 peněz... 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí