Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- LAKIM
Příspěvek#197 » čtv 2. úno 2012, 16:12
Zdravím kolegové, měl jsem 71 a prodal jsem ji. Záhy jsem zjistil že to byla nerozvážnost, a proto jsem si ji pořídil znova.Je to dobrá 22 za malý peníz. Pohodové, bezproblémové střílení. Taky v neposlední řadě-levné. Mám tu námořníckou
Na závěru označení MOD 75, v průk.z. 71/75. Na střelnici mě kolega říkal že někde četl, že se dělá na 71 dlouhá hlavenˇ. Nějaká novovýroba. Nevíte o tom něco ? Jinak pouzdro používám jako Louba, vnitřní Dastu. Doraz jsem taky řešil. Lakim
- Louba
Příspěvek#198 » ned 5. úno 2012, 16:43
Dlouhou bych taky mohl, našel jsem jednoho co to dělal, ale cena 3,5 + něco za tormentaci, atd.... tedy cca víc jak nová buchna
, výrobce dělal i s dlouhou možná najít někoho, kdo by to ofic. dovezl někde od Talošů tam by snad mohla být hlaveň k sehnání, mraky jich byly asi ve státech, ale to je na dlouhé lokty. Pokud někdo narazíte na možnost u nás dejte vědět
.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bohuliby
- nytrak
Příspěvek#200 » úte 8. kvě 2012, 14:08
Mám dotaz, pořídil jsem si na hraní Berettu 71 k mojí maximální spokojenosti.
Nicméně postupem času mi při čištění začalo vrtat hlavou jak že to vlastně dojde k odpálení při výstřelu, protože úderník ze závěru skoro nevyleze. A celkově je takovej otlučenej, skoro bych ho podezíral, že je o nějakej ten půl milimetr, možná milimetr kratší než mi přijde rozumný.
Tak mě napadlo se pídit po novým, je reálný ho někde sehnat, nebo bude potřeba ho nechat vyrobit?
Nicméně postupem času mi při čištění začalo vrtat hlavou jak že to vlastně dojde k odpálení při výstřelu, protože úderník ze závěru skoro nevyleze. A celkově je takovej otlučenej, skoro bych ho podezíral, že je o nějakej ten půl milimetr, možná milimetr kratší než mi přijde rozumný.
Tak mě napadlo se pídit po novým, je reálný ho někde sehnat, nebo bude potřeba ho nechat vyrobit?
- TREW
Příspěvek#201 » úte 8. kvě 2012, 21:17
To nytrak: zkus to vyfotit a dej sem fotku, já to porovnám, případně taky nafotím, uvidíme jestli je kratší. Kde se dá sehnat nový tak to nevím, asi by byla dostupnější výroba nového. Tak mě napadá, jestli vůbec umím u berettky úderník vyndat, teď už se mi nechce do trezoru, ale zítra se kouknu. Každopádně kdyby někde byl náhradní k mání, taky bych měl o jeden zájem, ale možná je to zbytečná obava, třeba je u okrajového zápalu možnost zlomení nižší oproti středovému. Pokud někdo ví víc, nechám se rád poučit.
- nytrak
Příspěvek#202 » stř 9. kvě 2012, 05:08
Vyndanej úderník jsem měl, zlomení bych se nebál. Ale vždycky se říkalo že u okrajovýho zápalu je riziko právě roztemování úderníku nebo poškození komory u ran naprázdno. Sice mi to přijde kravina, jak jsem studoval tvar závěru a hlavně, ale jeden nikdy neví.
Úderník vyndáš po vyražení trnu kterej drží vytahovač, neni to úplně sranda a dvě ruce jsou skoro málo. Až se dostanu a budu mít odvahu vyndavat ho znovu, udělám nějakou fotku a uvidíme.
Úderník vyndáš po vyražení trnu kterej drží vytahovač, neni to úplně sranda a dvě ruce jsou skoro málo. Až se dostanu a budu mít odvahu vyndavat ho znovu, udělám nějakou fotku a uvidíme.
- TREW
Příspěvek#203 » stř 9. kvě 2012, 09:06
Já jsem si včera říkal, že to bude spojené s demontáží vytahovače a teď na to koukám, že už se mi nechce do toho sahat, protože si představuji tu zpětnou montáž...
Nemyslel jsem fotku celého úderníku, ale pouze v jakém stavu a jak daleko Ti vyčuhuje "špička" ze závěru.
Nemyslel jsem fotku celého úderníku, ale pouze v jakém stavu a jak daleko Ti vyčuhuje "špička" ze závěru.
- nytrak
Příspěvek#205 » pát 11. kvě 2012, 16:49
Páni, já chci taky takovej foťák v mobilu.
Fotka ve stejný ostrosti je pro mě nedosažitelná, nejblíž mi foťák zaostří asi na půl metru a to zase není vidět úderník. Každopádně, když úderník ze závěru vysunu tyčkou na maximum co ho doraz pustí, je tvarově skoro stejnej a délkou lícuje s hranou závěru která dosedne na hlaveň.
Mě spíš vylekalo to, že když tlačím na úderník něčím větším, co se opře o zadní stranu závěru, že pak se úderník skoro nevysune.
Ale kohout si zjevně rady ví, posledních 50 ran naprosto v pohodě a v zápalkách zřetelná jamka. Takže jsem klidný. Nicméně až se budu příště vrtat v závěru, pro pořádek si úderník oměřím a nechám udělat, možná o pár desetin delší.
Ale narazil jsem na další problém, teda problém
. Když napáskuju 8 nábojů tak se první náboj při podávání sekne mezi závěr a hlaveň, protože je v zásobníku podle všeho už moc rovně a kulka se zarazí pod skluzavkou, až se udělá i zub. Když páskuju sedm tak to nedělá. Je problém v zásobníku? Je to druhovýroba a zdá se že docela zánovní, takže je možná moc silná pružina. Pomůže jí trochu utahat nevypáskováním, nebo mám shánět jinou?
Fotka ve stejný ostrosti je pro mě nedosažitelná, nejblíž mi foťák zaostří asi na půl metru a to zase není vidět úderník. Každopádně, když úderník ze závěru vysunu tyčkou na maximum co ho doraz pustí, je tvarově skoro stejnej a délkou lícuje s hranou závěru která dosedne na hlaveň.
Mě spíš vylekalo to, že když tlačím na úderník něčím větším, co se opře o zadní stranu závěru, že pak se úderník skoro nevysune.
Ale kohout si zjevně rady ví, posledních 50 ran naprosto v pohodě a v zápalkách zřetelná jamka. Takže jsem klidný. Nicméně až se budu příště vrtat v závěru, pro pořádek si úderník oměřím a nechám udělat, možná o pár desetin delší.
Ale narazil jsem na další problém, teda problém
- sided
Příspěvek#206 » pát 11. kvě 2012, 20:26
nytrak píše:Každopádně, když úderník ze závěru vysunu tyčkou na maximum co ho doraz pustí, je tvarově skoro stejnej a délkou lícuje s hranou závěru která dosedne na hlaveň.
To je úplně v pořádku, plovoucí úderník, odpaluje setrvačností. Díky tomu můžeš mít vypuštěný kohout s nábojem v komoře bez rizika odpálení
- nytrak
Příspěvek#208 » ned 13. kvě 2012, 12:10
Děkuji za uklidnění. A co se osmého náboje týká, chyba byla jednoznačně v zásobníku a ne ve skluzavce jak jsem si původně myslel. Rozlaboroval jsem pár nábojů a složil si sušenkový na pokusy, čímž jsem se mohl soustředit na průběh nabíjení. Na okraji zásobníku byla lehoučká hranka a osmý náboj už ležel tak rovně, že o tu hranku zachytával. Milou hranku stačilo pilníkem srazit aby vznikl náběh kterej náboj podá na skluzavku a všechno chodí naprosto parádně.
- TREW
Příspěvek#209 » ned 20. kvě 2012, 17:44
Dnes jsem se dostal s Hermexem na stometrovou střelnici, tak když už jsem tam byl, vystřelil jsem si na tu dálku i z Berettky, samozřejmě s oporou, ale výsledek mne mile překvapil 
Tak jsem to zkusil ještě na 50m a myslím, že tahle pistolka umí překvapit
Samozřejmě nehodnotím počet bodů, ale soustřel s tak krátkou hlavní na tu dálku 
Tak jsem to zkusil ještě na 50m a myslím, že tahle pistolka umí překvapit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- nytrak
Příspěvek#210 » ned 20. kvě 2012, 21:03
To je parádní výsledek. Taky jsem chtěl zkusit jak se bude chovat na dálku.
Ale hlavně teď řeším střelivo, zatím jsem spotřebovával starší SB, ale zásoby se tenčí.
Mám ve výběru Lapua nebo Eley, koukám že Blazer taky stojí za úvahu.
Ještě se mi doma válí Remington Golden Bullet, ale jsou to HV a nevím jak se bude stařenka Berettka na HV tvářit.
Ale hlavně teď řeším střelivo, zatím jsem spotřebovával starší SB, ale zásoby se tenčí.
Mám ve výběru Lapua nebo Eley, koukám že Blazer taky stojí za úvahu.
Ještě se mi doma válí Remington Golden Bullet, ale jsou to HV a nevím jak se bude stařenka Berettka na HV tvářit.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí