Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

fallen77

Příspěvek#1726 » stř 24. kvě 2017, 19:00

Musím se také podělit o své zkušenosti s touto dnes už mojí s přehledem nejoblíbenější zbraní ,už nastřílela cca 3000 ran vším co má na sobě napsáno 22lr a žádný problém od subsonic až po hyper velocity a žádný problém jediné co se mi moc nelíbilo bila mířidla nevýrazná a s malými světýlky tak jsem přistoupil k upravě propiloval jsem hledí jehlovým pilníkem o cca 0.7 na hloubku a 0,5 na šířku a vyvrtal 2mm otvory pro barvu a míření se zlepšilo o 100 procent a když už jsem byl v úpravách vyleštil jsem ještě skluzavku  

fallen77

Příspěvek#1727 » stř 24. kvě 2017, 19:04

ber a.jpg
ber b.jpg
ber c.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Rosch

Příspěvek#1728 » stř 5. črc 2017, 22:17

Dnes se mě povedlo střílet na 9 cílů (železa) 8 nábojů v zásobníku 1 v komoře.
IMG_20170705_112822.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Morolek

Příspěvek#1729 » pon 24. črc 2017, 15:41

Přijměte nového člena do klubu, prosím. M71 jsem koupil minulé pondělí v KENTAURU v Dejvicích, 5 250.- Kč, ale stojí za tu cenu, krásná. Legislativa, další den střelnice. Na 15 m vše v rozptylu ca 3 cm - ovšem, mám 75 let a oči tomu odpovídající, haha...Zásobník zlobil. Plast, nezastaví závěr vzadu po poslední včelce, opotřebení, pružina. Dnes znovu do Kentaura, vyměnili zásobník za originál plech, a jeden jsem si dokoupil. Chodí oba náááádherně. V Kentauru jsou velmi ochotní a vstřícní, odborníci. Technicky: Prověřil jsem v Čestlicích šest druhů střeliva. Problémy (zejména SB Standard) se "šprajcy" špičky střely do horní hrany komory. Konečný výsledek: Naprosto bezproblémově chodí SB .22LR, 36 grs, 2,33 g, poměděná střela a niklovaná hilzna, cena 110.-Kč /50 ks. Jezdím na Čestlice. Nesnažím se vůbec o číselné body – tiše a trpělivě, zejména opatrně a "dozblbnutí", jako už ostatně po celých 27 roků, vsouvám do svého podvědomí: "...odhrnout košili, vytáhnout, zvednout ruku, na cestě natáhnout kohout, zhodnotit kam střelit, střelit, zvednout ústí nahoru a eventuálně opakovat ránu...". (Nosím náboj v komoře, kohout na ozubu, zajištěno, odjišťuji pojistku před počátkem cesty podivnou tmou). Proto si beru na střelnici terč stojící postavy.
Myslím, že není podstatná ani tak rychlost, jako mnemotechnika a automatika pohybů, jinými slovy, prostě jako za volantem po létech: jedu-jedu, myslím na něco jiného, najednou blbec v cestě, a já stojím, přeřazeno, zabržděno, a ani jsem si to neuvědomil. Tělo pracuje samo. Jistě jste to zažili i mnozí z vás.
K tomu se učím získat čas tím, že v noci po ulici nejdu po chodníku okolo dveří a rohů domů, ale po krajnici asfaltky, získávám tři metry - právě od těch dveří a rohů. No a samozřejmě, podmínkou je trefit se - a to mi snad po těch létech funguje.
Někdo moudrý tu správně už řekl: Není to možná ono, ale lepší něco, než nic...
ZP mám od ledna 1990. Vystřídal jsem toho hodně. Ale teprve nyní jsem v Berettce M71 našek krásnou zbraň. (www.jan-neoral.cz)

Morolek

Příspěvek#1730 » pon 24. črc 2017, 16:42

P.S.: Zapomněl jsem uvést, že u toho střeliva jde, v závěru po zkouškách střeliva, o HV. Tedy SB, 22 Long Rifle HV, Cu střela (poměděná), a Ni - niklovaná hilzna.

checkroot

Příspěvek#1731 » pon 24. črc 2017, 20:34

Pokud sháníte zásobníky do Beretty, má je skladem p. Šimek z Kerberos Trade za ceny 1350 lepší, 1100 používané. Minulý týden jsem bral dva, byla možnost si vybrat, stav perfektní.

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk

Morolek

Příspěvek#1732 » pon 24. črc 2017, 22:29

Děkuji za informaci, hodí se. Kdybych chtěl další. Já obvolal všchny obchody a shopy, nikde kromě Kentaura nic nenašel.

Havrdak

Příspěvek#1733 » úte 25. črc 2017, 07:32

Origo zasobnik za 1350 jsem kupoval pred cca 14 dny ve Zbrane Liberec.

Morolek

Příspěvek#1734 » sob 29. črc 2017, 20:05

Pánové, rád bych se vás otázal, co říkáte na můj princip nošení M71? Tedy, náboj natáhnu do komory, spustím kohout (ovšem pozor, na ozub...pro "ještězačátečníky" po natažení náboje do komory stisknu spoušť, palcem spustím kohout asi tři milimetry, uvolním spoušť, a pak popustím kohout až na doraz. Mezi kohoutem a rámem zůstane asi 2 mm mezera). Omlouvám se znalým za trottelnávod...
Pak zajistím pojistku palcem nahoru. Takže je kohout jednak na ozubu, a jednak zajištěn pojistkou. Podle vyjádření puškaře žádné nebezpečí, ani v případě pádu.
Pokud tuším, že v následujících dvaceti minutách půjdu parkem, v čase 00:23, odjistím manuální pojistku palcem dolů, a rozepnu palcem knoflík pouzdra Dasta. Při vzniku eventuální náhlé nemožnosti komunikace s příslušníkem sociálně nepřizpůsobivé menšinové etnické skupiny, týkající se mého zdraví, života či majetku, či při napadení psem, kterému jde pěna od mordy, vytáhnu z pouzdra, palcem natáhnu kohout, mezitím zvažuji, a pak mohu jednat, tedy v mezích zákona se bránit. Vidíte v tomto nějaký problém, který mi unikl? Hezký večer.

RomanB74

Příspěvek#1735 » stř 2. srp 2017, 10:30

>Morolek: B71 (nebo M71 chcete-li) také občas nosím. Jednu dobu jsem zkoušel i Vámi uvedený způsob a zřejmě tomuto způsobu nelze nic vytknout. Osobně tedy většinou nosím G19, ale pokud daná situace nevykazuje příznaky určité míry rizika, tak nemám problém sáhnout po jednoznačně pohodlnější Berettě - kterou ale nosím (když už) bez náboje v komoře. Náboj v komoře pro mne znamená evidentně vyšší požadavek na zabezpečení a tedy vhodnost použití "lepší" výzbroje.
Samozřejmě, pokud má člověk k dispozici.
Každopádně, pokud je Beretta 71 technicky v naprostém pořádku, pak funkci bezpečnostího ozubu a pojistky považuji za naprosto bezpečnou. Za sebe mohu říci, že nabití pohybem závěru je v mém případě o něco rychlejší než odjištění a natažení kohoutu, ale pravda, k prvnímu způsobu jsou potřeba dvě ruce.

Morolek

Příspěvek#1736 » čtv 3. srp 2017, 20:17

Zajímavé. Souhlasím, že Beretta je "jednoznačně pohodlnější". Pozor - já měl na mysli, že pojistku, tedy manuální pohyb palcem, nepovažuji za něco, co počítám do "tasení a použití". Řekl jsem, že když vím, že půjdu něčím tmavým, tak si odjistím, palcem. A pak už jen zbývá vytáhnout a palcem natáhnout kohout.
Jenže: Musím se přiznat, že jen tak "ze srandy" jsem zkusil několikrát udělat to, co dělají kovbojové, tedy plochou dlaně levé ruky natáhnout kohout dozadu, tedy ten efektní pohyb levé dlaně přes kohout...jakop Youl Bryner v Sedmi statečných, když vezl se Steve McQueenem rakev nahoru do kopce....a hele, ono to funguje, a je to velmi rychlé. Ti honáci krav asi věděli, co dělají, haha...
Tedy, jak říkáte, samozřejmě tehdy se to dá použít, je-li čas. A je možno použít obě ruce. Je to velmi rychlé.
Pakliže nemám druhou ruku volnou, pak jen ten palec.
Hezký večer.

JardaB

Příspěvek#1737 » čtv 3. srp 2017, 22:01

Tahle pistolka se da nabit drcnutim o stehno uplne v pohode, lip to jde s natazenym kohoutem coz se da udelat během pohybu palcem. S nabojem v komore bych to spis nenosil.

Havrdak

Příspěvek#1738 » sob 19. srp 2017, 08:45

Ahoj, prosím o posouzení, jestli je taková vůle hlavně ještě v pořádku. Děkuji.
https://www.youtube.com/watch?v=rN5EtWs ... e=youtu.be

Moje první zbraň. Jsem spokojený.
Mám 2 zásobníky. Jeden byl ke zbrani a druhý je dokoupený originál (1250,- tušim). Když oba naláduji osmi, tak jsou problémy, že se první velmi často sekne o horní hranu hlavně. U dokoupenýho je to častěji, než u toho, co byl ke zbrani.
Když nabiji sedmi, tak si nejsem uplně jistý, jestli jsou závady (to ještě budu zkoušet), ale u šesti a míň již všechno v pořádku. Vystříleno mam 1200 nábojů - SB Standart.
Naposledy upravil(a) Havrdak dne sob 19. srp 2017, 09:12, celkem upraveno 1 x.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1739 » sob 19. srp 2017, 09:04

Mě to přijde dost :/ , ale možná je to tím, že na mojí je vůle nulová..

Havrdak

Příspěvek#1740 » sob 19. srp 2017, 12:17

Předpokládám, že to je neřešitelný problém, že?

Zpět na