Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Pupak
Příspěvek#1666 » úte 21. úno 2017, 11:53
walda píše:Zdravím,vím že zásobníky nejsou a nebo jsou drahé ale kdo chce koupí, nechci dělat reklamu ale u sýkory v Dražkovicích je mají za 1490 kč a jsou original italie kovové s hliníkovou botkou, myslím že tam má ještě tak 4-5 kusů
Walda: Seš si jistej, že to jsou originály? Psal jsem tam a dostal tuto odpověď ohledně zásobníků pro Berettu M70 22LR i 7.65BR:
Dobrý den,
originály od Beretty jsou nesehnatelné, obojí je druhovýroba, ale nejsme schopni Vám říci výrobce.
S pozdravem,
Adéla Kapounová
asistentka
Ing. Eduard Sýkora-ESAKO
- Habua
Příspěvek#1670 » úte 21. úno 2017, 22:00
Dekuju za odpovedi.Po vetsi priprave a spravneho pripravku na vyrazeni cepu vyhazovace se toto konecne povedlo.Vsechno jsem radne ocistil,bici mechanismus chodi volne,zapalnik vypada jako novy.On ten problem neodpaleni naboje bude souviset asi s tim nedovrenim zaveru.I kdyz zaver neni zcela dovren,bici mechanismus presto spusi.
Jeste jsem prelestil skluz do komory.Zkusim asi sehnat teda jeste novou pruzinu a snad to bude vyreseno.Na strelnici jsem se po tech upravach jeste nedostal,dam potom vedet,jak jsem dopadl.
Dekuji za pomoc.
Lukas
Jeste jsem prelestil skluz do komory.Zkusim asi sehnat teda jeste novou pruzinu a snad to bude vyreseno.Na strelnici jsem se po tech upravach jeste nedostal,dam potom vedet,jak jsem dopadl.
Dekuji za pomoc.
Lukas
- mikymoto
- Tomka
Příspěvek#1675 » čtv 23. úno 2017, 18:38
No zkušenosti tu sice jsou, ale s neodborným zásahem..Samozřejmě nedám Beretku na elox nějakému garážníkovy za flašku Rumu, ale nějakým odborníkům..Právě mě zajímá jestli s tím někdo má zkušenosti, nemusí to být zrovna s Beretkou.. Nevíte jaké se používají způsoby k odstranění starého černění?? Právě ještě nejsem pevně rozhodnut a hledám někoho, kdo už má s tímto zásahem zkušenosti.. Jo, vím že je tu možnost jí prodat a koupit novou a pěknou, ale já jí mám rád, je to pro mě kus historie, i když si o mě někdo bude myslet že jsem blázen, ale je to tak.. Beretka střílí přesně, vím že černění nemá vliv na funkci rostlináře, ale chtěl bych jí trochu skrášlit (renovovat) do původního stavu...
- mikymoto
Příspěvek#1676 » čtv 23. úno 2017, 19:32
Jenomže to co chceš sundat dolů z rámu není černění, ale lak. A ten dolů dobrovolně nepůjde - mechanicky to půjde dolů i se značkama, chemicky to půjde, ale s otázkou co na to ten hliník.
Navíc pro eloxování budeš muset sehnat někoho kdo má i licenci (rám jako hlavní část zbraně nemůžeš nechat jen tak někde ve fabrice). Jako držím Ti pěsti a pokud se Ti to povede, tak sem pak dej info.
Navíc pro eloxování budeš muset sehnat někoho kdo má i licenci (rám jako hlavní část zbraně nemůžeš nechat jen tak někde ve fabrice). Jako držím Ti pěsti a pokud se Ti to povede, tak sem pak dej info.
- Fals
Příspěvek#1677 » čtv 23. úno 2017, 20:40
Taky přispěji svou troškou k tématu. Včera jsem si udělal radost a pořídil si taky jednu Berettu 71 od Zelený sport za 3900 Kč. Stav je následující: uvnitř pistole vypadá velmi dobře, hlaveň zrcadlo, vnitřek závěru a rám bez poškození. Zásobník vypadá jako by byl nový, je bez jedinného škrábance a s velmi tvrdou pružinou.
Naopak povrch pistole je horší, respektive rám i střenky jsou pěkné, ale závěr je dost jetý. Brynýr je sedřený (což by nevadilo), a bohužel na levé straně je závěr i trochu vyrezlý. Jde o takové jemné důlky po povrchové korozi, rez tam přímo není, zřejmě jí někdo vyčistil, ale moc se mi to nelíbí. Bohužel jsem si toho při nákupu v šeru obchodu nevšimnul.
Jinak pistolka vypadá dobře, je téměř bez vůlí a vše chodí jak má. Už jsem jí i vyzkoušel, dal jsem krabičku nábojů SB Standard a paráda, naprosto žádná závada, střelba příjemná. Přesnost bude dobrá, ale musím si ještě zvyknout, je to o dost jiné než můj Glock 17.
Poradil by mi prosím někdo jak řešit ten závěr? Určitě ho zkusím načernit, ale rád bych ho nejdřív zbavil těch důlků po korozi, nebo je alespoň trochu zamaskoval, ale nevím jak na to. Níže přidávám fotku, budu vděčný za rady.
Naopak povrch pistole je horší, respektive rám i střenky jsou pěkné, ale závěr je dost jetý. Brynýr je sedřený (což by nevadilo), a bohužel na levé straně je závěr i trochu vyrezlý. Jde o takové jemné důlky po povrchové korozi, rez tam přímo není, zřejmě jí někdo vyčistil, ale moc se mi to nelíbí. Bohužel jsem si toho při nákupu v šeru obchodu nevšimnul.
Jinak pistolka vypadá dobře, je téměř bez vůlí a vše chodí jak má. Už jsem jí i vyzkoušel, dal jsem krabičku nábojů SB Standard a paráda, naprosto žádná závada, střelba příjemná. Přesnost bude dobrá, ale musím si ještě zvyknout, je to o dost jiné než můj Glock 17.
P_20170222_200849.jpg
Poradil by mi prosím někdo jak řešit ten závěr? Určitě ho zkusím načernit, ale rád bych ho nejdřív zbavil těch důlků po korozi, nebo je alespoň trochu zamaskoval, ale nevím jak na to. Níže přidávám fotku, budu vděčný za rady.
P_20170223_202141_DF.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- mikymoto
Příspěvek#1679 » pát 24. úno 2017, 11:14
Obávám se že v tomto případě jen kartáčování nepomůže. Kolega Fals má závěr ve stavu důlkové koroze - nic neobvyklého, mám to stejně. Způsobené je to zřejmě dlouhodobým působení potu původního nositele - postižena bývá tímto hlavně levá strana. Kartáčováním ty důlky neodstraníš.
Pokud se dělává u veteránů chrom na starší nádrže, které často vypadají podobně, tak se před vlastním chromováním ta ocel pokovovala - bohužel si nepamatuju už čím. Tímto a následnou mechanickou úpravou byly důlky odstraněny a chrom byl následně nádherně hladký.
Obávám se že pod černění tento postup možný nebude, neb černění je reakce oceli a tvorba oxidů - vyplnění důlků jiným měkčím kovem by asi úplně s procesem černění nespolupracovalo.
Pokud se dělává u veteránů chrom na starší nádrže, které často vypadají podobně, tak se před vlastním chromováním ta ocel pokovovala - bohužel si nepamatuju už čím. Tímto a následnou mechanickou úpravou byly důlky odstraněny a chrom byl následně nádherně hladký.
Obávám se že pod černění tento postup možný nebude, neb černění je reakce oceli a tvorba oxidů - vyplnění důlků jiným měkčím kovem by asi úplně s procesem černění nespolupracovalo.
- Fals
Příspěvek#1680 » pát 24. úno 2017, 11:51
Díky za odpověď, já jsem si myslel, že to bude od potu při dlouhodobém nošení. Nakonec ono je důležitější, že není poškozené něco uvnitř pistole a že dobře střílí. Asi to nebudu řešit, opravovat tu korozi nějakým tmelem se mi nechce. Závěr očistím, načerním a bude to dobré.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí