Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- Kralycek
- mikymoto
Příspěvek#1202 » pát 1. dub 2016, 12:19
Záchyt závěru má fungovat (zachytit závěr) vždy právě při poslední výstřelu, jindy zasahovat nemá - takže to s automatickou chybou u střelce u posledního výstřelu moc společného nemá. Slabá ruka to způsobit může, ale není to automatika. Zjistí se to snadno - dá to do ruky někomu jinýmu.
Nejzásadnější problém bych hledal na spojení pistole-zásobník. Buď je unavená a slabá pružina zásobníku, nebo je ožužlaný vybrání v plastovém podavači zásobníku. Případně kombinace obojího.
Jako nepravděpodobné varianty bych pak viděl požkození vnitřního zubu záchytu (ten co je zachycován podavačem v zásobníku) a ohlodané spojení závěr-záchyt (horní hrana záchytu a vybrání v závěru pro záchyt). Všechny tyto části jsou ale z oceli a je tedy pravděpodobnější vyžvejkání pružiny, nebo požkození plastového podavače.
Jak psal kolega na předchozí straně. Rozebrání zásobníku je opruz (teda spíš potom honění tý pružiny dovnitř) ale mohlo by napovědět.
Nejzásadnější problém bych hledal na spojení pistole-zásobník. Buď je unavená a slabá pružina zásobníku, nebo je ožužlaný vybrání v plastovém podavači zásobníku. Případně kombinace obojího.
Jako nepravděpodobné varianty bych pak viděl požkození vnitřního zubu záchytu (ten co je zachycován podavačem v zásobníku) a ohlodané spojení závěr-záchyt (horní hrana záchytu a vybrání v závěru pro záchyt). Všechny tyto části jsou ale z oceli a je tedy pravděpodobnější vyžvejkání pružiny, nebo požkození plastového podavače.
Jak psal kolega na předchozí straně. Rozebrání zásobníku je opruz (teda spíš potom honění tý pružiny dovnitř) ale mohlo by napovědět.
- RomanB74
Příspěvek#1203 » pát 1. dub 2016, 12:46
> Milan 100: Souhlas, vnitřní spodní plíšek zásobníků lítá doslova jak vystřelenej. Z 50% rozdělávání/smontování zásobníku jej hledám právě po tom "vystřelení" všude po bytě.
Každopádně, pružina v originál zásobníku a OEM, to jsou dva naprosto odlišné díly. Origo je tak 2x silnější a tudíž bez problémů zvedne záchyt závěru.
> salamcz: Já vím, ta Dasta působí takovým mírně "sociálním" dojmem, ale je to funkční a za přijatelné peníze. Jestli to pouzdro od Dasty za řádově tři stovky vydrží 3-4 roky denního nošení, pak je poměr ceny a užitné hodnoty dobrý. Navíc vzniká po této době (morální) životnosti prostor pro omlazení novým nákupem. Kůže mi přijde pro tyhle kvéry trochu zbytečná, ale... každého věc.
Každopádně, pružina v originál zásobníku a OEM, to jsou dva naprosto odlišné díly. Origo je tak 2x silnější a tudíž bez problémů zvedne záchyt závěru.
> salamcz: Já vím, ta Dasta působí takovým mírně "sociálním" dojmem, ale je to funkční a za přijatelné peníze. Jestli to pouzdro od Dasty za řádově tři stovky vydrží 3-4 roky denního nošení, pak je poměr ceny a užitné hodnoty dobrý. Navíc vzniká po této době (morální) životnosti prostor pro omlazení novým nákupem. Kůže mi přijde pro tyhle kvéry trochu zbytečná, ale... každého věc.
- Obša
Příspěvek#1204 » pát 1. dub 2016, 17:03
RomanB74: Zásobník originál, značený PB.
I při svižnějším natáhnutí závěru rukou (bez nábojů) zůstane závěr vzadu, zásobník jsem rozdělával hned po koupi, takže ANO, také jsem po bytě hledal "něco" co cinklo o zeď, naštěstí to se mnou hledala i kočka
Pružinu jsem roztahoval (zlozvyk z cz50), špatně se to dávalo zpět dohromady. Pistoli teď nemám u sebe, ale nevšiml jsem si opotřebování podavače ani záchytu - večer napravím. Je dost pravděpodobné, že to bude z části slabým nebo jinak špatným úchopem, protože kolegovi se závěr zachytil. Kladl jsem to za vinu náhodě. Budu muset zaset vyjet na střelnici, ještě, že .22LR jsou tak levný
- Promiňte, jsem čerstý "malorážkař" a tak jsem stále uchvácen že krabička nábojů nestojí tři stovky ale sedmdesát korun 
I při svižnějším natáhnutí závěru rukou (bez nábojů) zůstane závěr vzadu, zásobník jsem rozdělával hned po koupi, takže ANO, také jsem po bytě hledal "něco" co cinklo o zeď, naštěstí to se mnou hledala i kočka
- sided
Příspěvek#1205 » pát 1. dub 2016, 19:30
Zkuste si pojmenovat příčiny proč nezachytává závěr vzadu. Seřadil jsem je podle pravděpodobnosti:
1)slabý úchop - pistole je lehká a nekope = svádí to držet ji lehce
2)slabá munice - při nedostatečném impulzu prostě závěr nedojede kam by měl, zvlášť pokud máte na vodítku vratné pružiny nacpaný Okroužek jak je zvykem
3)zásobník - slabá pružina nebo vyběhaný podavač, to je snadné zkontrolovat
4)záchyt zásobníku - taky snadná kontrola, stačí sundat závěr a nasadit prázdný zásobník
5)oběhaný závěr - asi nejmíň pravděpodobný ale možný
Postupujte podle pořadí a za 15 minut je vyřešeno, může to být samozřejmě kombinace několika možností. Zvlášť 1 a 2.
1)slabý úchop - pistole je lehká a nekope = svádí to držet ji lehce
2)slabá munice - při nedostatečném impulzu prostě závěr nedojede kam by měl, zvlášť pokud máte na vodítku vratné pružiny nacpaný Okroužek jak je zvykem
3)zásobník - slabá pružina nebo vyběhaný podavač, to je snadné zkontrolovat
4)záchyt zásobníku - taky snadná kontrola, stačí sundat závěr a nasadit prázdný zásobník
5)oběhaný závěr - asi nejmíň pravděpodobný ale možný
Postupujte podle pořadí a za 15 minut je vyřešeno, může to být samozřejmě kombinace několika možností. Zvlášť 1 a 2.
- Obša
Příspěvek#1206 » sob 2. dub 2016, 06:15
Děkuji za rady. V mém případě to vidím na bod 1) v kombinací možná 3), protože jsem používal SB Standart jako většina, O kroužek nemám, nestřílím HV. Podavač v zásobníku i záchyt jsou neopotřebované, stejně tak jako závěr. Asi z 20 sérií střelby mi možná 3x zůstal vzadu. Nicméně bych rád poprosil někoho s funkčním zásobníkem, až ho bude rozdělávat, jestli by mohl změřit délku pružiny.
Vím jaká je to drbačka, tak nechci žádat přímo
Děkuji
- scink
- mar.tan
Příspěvek#1215 » ned 3. dub 2016, 22:03
Zdravím, v tomto videu je zmíněno, že do USA se mohly importovat jen si tím nástavcem, aby splňovaly nějakou minimální délku, jinak to neprošlo přes "1968 gun control act" a nemohly být importovány.
https://www.youtube.com/watch?v=ZgGuJEGdzUg
https://www.youtube.com/watch?v=ZgGuJEGdzUg
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva