Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

peter ustinov

Příspěvek#1006 » úte 17. lis 2015, 16:13

Prinutil jsi me jit do trezuru!
Ok- napis na leve strane zaveru
Ve ctverci je AB takz 1976
Mela by byt z nove zasilky ze Zeleneho sportu
Skoda ze jsem nezkoumal,jaky rok mela ta s"americkym napisem)

tazi

Příspěvek#1007 » úte 17. lis 2015, 19:10

Mám rok 1980, nápis anglicky.
Vybíral jsem z hodně kusů a všechny starší měly nápis italský, novější anglicky. Některý rok jsem viděl obě verze a tam se to asi lámalo ve výrobě. Ale už si nepamatuju jestli to byl rok 1978 nebo plus / mínus rok.

Odesláno z BlackBerry Z10

moony666

Příspěvek#1008 » úte 17. lis 2015, 21:08

mě bylo tvrzeno, že popisky v angličtině značí to, že pistole byla vyrobena v Kanadě (licence, či pobočka???), gravíry v italštině znamenají , že byla vyrobena v I.

tom38

Příspěvek#1009 » stř 18. lis 2015, 11:41

Já mám rok 1980 - AF - a nápis disassembly. Ale uložena byla v Izraeli, na zásobníku byla polepka s nápisem v hebrejštině. Koupeno v ZS před rokem a něco.

RomanB74

Příspěvek#1010 » stř 18. lis 2015, 14:40

> tazi: Výrobní pobočka Beretty se v USA (Accokeek, MD) otevírala v roce 1977, takže první kousky z této továrny mohly reálně odcházet 1978-možná přelom 77-78. Co navíc nevylučuje, že se v Gardone nemohla mezitím vyráběr série určená pro US/CAN trh.
Jen pro představu a přirovnání, měl jsem motorku Suzuki GSX 600F Katana r.v. 1998 a bylo to právě provedení určené pro Kanadu - jak se sem dostala mohu jen odhadovat.
Snažím se průběžně dolovat obecně o Berettě co nejvíce, ale ani všemohoucí "interneti" neuvádějí všechno a alespoň v angličtině. Italsky bohužel no parlare ;)

peter ustinov

Příspěvek#1011 » sob 21. lis 2015, 06:18

Mozn uz to tady je, ale urcite ne z posledni doby...takze kdo si rad u kafe neco precte : http://www.strelci.com/?p=621
To o tom,ze je tezke je sehnat uz nastesti neplati

mir-e-czech

Příspěvek#1012 » sob 21. lis 2015, 08:44

Hezké kusy se stále špatně shánějí. Vybíral jsem z 30 kusů. Ale byly tam hrozná pekla.

peter ustinov

Příspěvek#1013 » sob 21. lis 2015, 09:19

Ja vybiral asi z 10, ale tak zle to nebylo

Marek

Příspěvek#1014 » ned 6. pro 2015, 09:43

Zdravím berettkáři :) Od včerejška jsem již také majitelem této pistole. Připlatil jsem si za výběr z těch lepších, střeva OK, povrchovka mírně horší. Registrovat mohu jít až zítra, takže všechno zatím nasucho. Zaujalo mě, že při natažení závěru někdy zůstane v zadní poloze a musím jej vypustit a někdy ne. Je to běžné? Co je však důležitější, nedaří se mi vypustit natažený kohout, jedině promáčknutím spouště. Při natahování cítím první cvaknutí = bezpečnostní ozub (lze zajistit nelze vystřelit). Po dotažení závěru do střelecké pohotovosti jej nelze vypustit dalším stlačením a jejím pomalým spouštěním palce (podobně jako u SA/DA revolveru), ale pouze promáčknutím spouště. Je to Ok? Chtěl bych nosit Berettu s nábojem v komoře a vypuštěným kohoutem bez zajištění což mi připadá jako nepohotovější a nejbezpečnější varianta. Nerad bych vypouštěl za této situace kohout s nábojem v komoře, aby nedošlo k nechtěnému odpálení. Poradíte? :P

tazi

Příspěvek#1015 » ned 6. pro 2015, 14:43

Beretta 71 je pouze SA a nemá decocker.
Z toho vyplývá za a) kohout vypustíš přes palec jako u jakékoliv jiné pistole s kohoutem a za b) nosit s kohoutem dole a zajištěno je imho ta nejhorší varianta, protože pro výstřel musíš odjistit a natáhnout kohout. To si při tasení v průšvihu a ve stresu fakt neumím představit. Osobně Berettku nosím po izraelsku.

Odesláno z BlackBerry Z10

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1016 » ned 6. pro 2015, 14:51

Condition 2 bych nedoporučoval. Natahovat kohout palcem těsně před použitím je krajně nešťastné. Condition 2 je vyhrazena pro SA/DA pistole s blokací, kdy první výstřel jde přes promáčknutí DA.

Co tedy zbývá? Jednoznačně nosit s nábojem mimo komoru. I když za jistých okolností by se dalo uvažovat i o nataženo, zajištěno.

EDIT: Tazi mě předběhl :P

Marek

Příspěvek#1017 » ned 6. pro 2015, 14:55

Díky za vysvětlenou. :) :) :) Zeptám se po "izraelsku", znamená to s nábojem v komoře, nataženým kohoutem a zajištěnou. Je to dostatečně bezpečné?

Georg

Příspěvek#1018 » ned 6. pro 2015, 15:12

Pro Marka :
ahoj a gratuluju k asi nejspolehlivější malorážkové pistolce, která je aktuálně na trhu :D
Co se týče první záležitosti:
při natažení závěru někdy zůstane v zadní poloze a musím jej vypustit a někdy ne. Je to běžné?

tak pokud nemáš ve zbrani prázdný zásobník, tak závěr nemá důvod, proč by měl zůstávat vzadu. Leda že bys nechtěně třeba palcem (nebo jiným prstem či špatným úchopem) zatlačil na záchyt závěru. Tedy pokud není ve zbrani zásobník, tak není běžné, aby po natažení závěru tento zůstal vzadu.

Pokud jde o toto:
Co je však důležitější, nedaří se mi vypustit natažený kohout, jedině promáčknutím spouště. Po dotažení závěru do střelecké pohotovosti jej nelze vypustit dalším stlačením a jejím pomalým spouštěním palce (podobně jako u SA/DA revolveru), ale pouze promáčknutím spouště. Je to Ok?

Jinak než promáčknutím spouště kohout nenásilnou formou dopředu nedostaneš. Jak napsal přede mnou tazi - pistolka je pouze v jednočinném režimu (po imperialisticky - SA - Single Action). Takže je to OK.

Nošení náboje s okrajovým zápalem v komoře a vypuštěným kohoutem konkrétně u této zbraně mě osobně příjde dost neštastné řešení. Spíš, jak napsal johnnyjak - radši nosit s prázdnou komorou. Odpor vratné pružiny je malý, takže i ve stresu by to neměl být problém natáhnout závěr. Nosit s nábojem v komoře, nataženo a zajištěno ? Tuhle variantu bych spíše doporučil někomu, kdo je zkušenější a je zvyklý nosit a používat pistole typu 1911. Třeba já osobně bych si na to netroufl, ale pokud nemáš více zkušeností, nedoporučuji ti tuto variantu.

Než jsem napsal tento příspěvek, sešly se další odpovědi. Nicméně na otázku bezpečnosti ti já za sebe napíšu, že s dobrým pouzdrem je. Nevýhoda této slabé ráže je v tomto případě výhodou, kdyby ses náhodou sám nechtěně postřelil. Přeci jen .22 je méně účinná než .45, ale to už jsme někde jinde :lol: .

Bruno

Příspěvek#1019 » ned 6. pro 2015, 15:46

Pro Marka :takhle nosí pistole Izraelci
http://archiv.aegisteam.cz/newindex.php ... esty&id=76

Bruno

Příspěvek#1020 » ned 6. pro 2015, 15:49

Zpět na