Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR
Georg

Příspěvek#526 » sob 1. bře 2014, 11:36

Já nejsem žádný mířenkář (moje první seznamování se střeleckým sportem bylo IPSC a dodnes jsem spíše pro dynamickou střelbu :D ). A ani malá Beretta se na nějakých 50 metrů už vůbec nehodí pro nějakou terčovou střelbu. Prostě jsem měl tu možnost si to na venkovní střelnici zkusit a tak jsem neodolal :lol:
Nejedná se samozřejmě o nějaký super test, ani test, jestli jde na 50 metrů někoho zabít. Jen jsem si chtěl vyzkoušet, když s takovou malou pistolkou a ráží namířím na terč na takovou vzdálenost, jak moc "to bude padat". Na fotce je jeden vstřel označen červeným kroužkem. To je tuším od .38 Sp. vedle stojícího střelce, který ji tam ke své radosti "poslal". Toho zásahu jsem si všiml v "pozorováku" předtím, než jsem začal na ten terč střílet. Nicméně zhruba o 5 cm níž pod tím kroužkem je to místo, na které jsem se snažil při střelbě mířit. Velké díry jsou od PM - 9mm Makarov (S&B), ty menší od Beretty - .22LR (Blazer).
Jestli se zadaří, pokusím se test opakovat :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Matt007

Příspěvek#527 » sob 1. bře 2014, 13:43

Pánové poradí někdo? Má Beretta má na lučíku dvakrát značení Davidovy hvězdy v kruhu. Prošla tedy Mossadem? Máte tohle značení taky na své? díky za odpovědi.

Georg

Příspěvek#528 » sob 1. bře 2014, 14:09

Já mám značení bez Davidovy hvězdy.

PaF

Příspěvek#529 » sob 1. bře 2014, 16:26

Znaceni Mossadu - na zbraních atentatniku? B 70 nebyla nikdy sluzebni zbrani ale pistoli pro atentáty. Ze by je Mossad znacil? :roll:

Matt007

Příspěvek#530 » sob 1. bře 2014, 16:34

Nevím, proto se ptám

hugofalfar

Příspěvek#531 » sob 1. bře 2014, 17:40

PaF píše:Znaceni Mossadu - na zbraních atentatniku? B 70 nebyla nikdy sluzebni zbrani ale pistoli pro atentáty. Ze by je Mossad znacil? :roll:

Pokud se nepletu, tak tyhle pistole měli jako služební zbraně izraelský letecký maršálové(a ty byli příslušníky mossadu) a minimálně ve dvou známých případech s nimi zabránili únosu letadla. Samozřejmě byly berrety 71 použity i k atentátům. Ale tvrdit, že je izraelci používali jenom k úkladným vraždám je nefér.

PaF

Příspěvek#532 » sob 1. bře 2014, 19:09

O.K., je to samozrejme mozne. A pozor na slovicka, ja psal na atentáty, ne na ukladne vrazdy ;)

Růža

Příspěvek#533 » sob 1. bře 2014, 20:25

Pánové, zapomeňte, že by někdo z nás měl pistoli, která sloužila v Mossadu.
Pakliže jsou na pistoli přejímací značky Izraelské armády, což je možné(mám je na PPK 22lr)
jsou to zbraně které byli používány armádou , ne Mossadem.Podle mých informací je měli
např i izraelský vojandy ale v civilním sektoru i třeba zaměstnanci pošt a pod.
Berettky použité k atentátům končili v prvním vodním.toku:-),museli by být blázni, kdyby si je nechali.

petr4271

Příspěvek#534 » sob 1. bře 2014, 21:00

Matt007 píše:Pánové poradí někdo? Má Beretta má na lučíku dvakrát značení Davidovy hvězdy v kruhu. Prošla tedy Mossadem? Máte tohle značení taky na své? díky za odpovědi.

zkus mrknout tady, třeba najdeš ty svoje, nějaký dvě hvězdy jsem tam viděl u Italských značek.

http://www.cuzzs.cz/file/12.pdf

Matt007

Příspěvek#535 » sob 1. bře 2014, 21:12

děkuji za odkaz, mrknu na to...

Bohuliby

Příspěvek#536 » sob 1. bře 2014, 23:31

Ano, Mosad je používal zcela určitě, ale jestli jsou to tyto zbraně mezi námi myslím nikdo nevíme.

petr4271

Příspěvek#537 » ned 2. bře 2014, 13:27

Bohuliby píše:Ano, Mosad je používal zcela určitě, ale jestli jsou to tyto zbraně mezi námi myslím nikdo nevíme.

Já teda doufám, že ta moje není. Nerad bych o ni přišel jen proto že před třiceti lety s ní jeden žid zabil druhýho. Bohatě mi jako reference na zbraň stačí, že používali stejný typ, model ale jiný "výrobní číslo"

mocima

Příspěvek#538 » pon 3. bře 2014, 06:05

Procento pravdepodobnosti, ze s ni "jeden zid zabil druhyho", je mizive.
Horsi uz je to s pravdepodobnosti, ze s ni zid "zatentatnil" nejakeho araba. Ale stejne bych se toho nebal.

petrx

Příspěvek#539 » pon 3. bře 2014, 07:48

Jen mi řekněte, jak by u těch vašich zbraní přišli na to, že s nima někoho zabili? Pokud s nima vy někoho nestřelíte a nepůjdou na balistiku.

Mám doma jiný pistole z amnestie, který si střelili do ruských vojáků a 2 pistole po sebevrazích. Dá se s tím spát.

Jste OT pánové. sided

Georg

Příspěvek#540 » pát 7. bře 2014, 09:19

Takže další minitestík proveden a tady je výsledek. Vystřelil jsem tentokrát více než 10 ran a furt mi to "lítá" nějak výš. Bylo mířeno (aspoň jsem se snažil, nejsem mířenkář :D ) zhruba na krk - na ty modré samolepky. No odnesl to víceméně "úsměv", šňupák a nějaké to očičko :D Převýšení terče vůči namířené zbrani není nijak ukrutné, víceméně v rovině. Náboje opět Blazery. Počet ran - odhadem 30, vzdálenost - opět 50 metrů, střelba vsedě obouruč s pevně podloženými "packami", spodní hrana zásobníku se opírala o pevnou podložku kvůli eliminaci rozptylu.
Měl jsem seště vedle jeden terč s modrými zálepkami na hlavě, ale když jsem viděl, že střílím nad hlavu, tak jsem jej rozstřílel vestoje obouruč na tělo jak malorážkou, tak Makarovem. Foto ukazuje jen malorážku a jak to dopadlo.
A jak jsem psal minule, jen mne zajímalo, kam to asi lítá na tak velkou vzdálenost. Beru to spíše jen jako sranda testík, ale i tak to něco málo o něčem vypovídá :D Jinak jsem osobně rád, že mám zásahovost přes 90% :lol:

P.S. petr4271: pěkný kousek, s tím je skoro škoda i střílet :D To aby sis pořídil ještě jednu, ne ? :lol:

Mimochodem byla mi nedávno řečena od jednoho prodejce zbraní informace, že by měla přijít další vlna Berett 71. Ale nevím, za jakou cenu a v jakém stavu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na