Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

gunman

Příspěvek#2116 » čtv 19. pro 2024, 16:42

Dej sem fotku toho prostředku

Gimpel

Příspěvek#2117 » čtv 19. pro 2024, 18:16

Co chceš fotit na hliníkové trubičce?

Jeden konec nepatrně, říkal osoustružený, aby se vešel do Italky.

Druhý nedotčen - je do jiných laufů .22 LR

Mám ji na orientační posouzení souososti nástavců. Žádný kalibr není to.

gunman

Příspěvek#2118 » čtv 19. pro 2024, 19:09

a čím jiným než kalibrem bys chtěl měřit vývrt? Navíc kalibr z hliníkové trubičky :-) Kalibry na vývrt jsou broušené na setiny milimetru a jsou z kaleného materiálu. Takže jsi dostal od nějakého joudy nepřesně opracovaný kus trubičky na kontrolu vývrtu :-) dej fotku a jméno toho kašpara

Gimpel

Příspěvek#2119 » čtv 19. pro 2024, 20:01

Kam se to dostáváme?! :)

Trubičku mám na orientační posouzení souososti!

Na Beretty musel jeden konec ,,nepřesně opracovaný" míti. Aby se tam vešel.

Vývrt jsme neměřili, jen mi pověděl, že je těsnější oproti jiným .22 zbraním.
A skutečně je. Porovnal jsem s Ruger Mk.4 Tactical, trubičkou.

To vážně věříš, že ocelové kalibry snad nemá, že je máš výhradně ty? :)

gunman

Příspěvek#2120 » čtv 19. pro 2024, 20:11

Je mi jedno, jestli má kalibry nebo nemá, nikde jsem nepsal, že je mám já, ty tady plácáš nesmysly a nejsi schopen vyfotit trubičku na měření vývrtu :-) Nejsi nevlastní brácha Šafaříka, druhý Jára Cimrman českého střelectví ?

Gimpel

Příspěvek#2121 » pát 20. pro 2024, 06:36

Z mojí strany k tématu naposledy ;) :mrgreen: .

Nikde jsem nenapsal, že ta hliníková trubička, snad býti má kalibr na přesné měření vývrtu.

Jinak již nevím co s tím, že končím.

Ať ti slouží (alespoň) všechny koule :) :) !!

Gimpel

Příspěvek#2122 » ned 22. pro 2024, 22:03

Bílá či červená?

Aktuálně mám bílé hledí a červenou mušku.
Byly střelby a v nízké světelné hladině. S mojí milovanou vášnivou Italkou, jsme to spolu dělali čtyřistakrát. Jde však toliko o ověření jednorázové jen. Oči vypálené od kompů, tentokráte neměl jsem.

Bylo zjištěno, že proti bílému pozadí vidím vše uspokojivě. S čičinou jsme uvedené skutečnosti radostně využívali.

Proti černému pozadí (ten malý panáček vlevo nahoře) nebyla červená muška rozpoznána. Pokaždé zamířil vedle do bílé a pak si jen rychle naslepo přejel a vypálil.

Nějaká svítící červená chči žlutá barva, mne časem snad neminou. Jestli jsou laky na nehty i žluté nesvítící, rád koupím a zkusím.

Citlivosti různých očí na různé spektrální složky světla, jsou silně nad rámec příspěvku tohoto. To bych za chvíli sklouzl i do IR videa a fota, což nejsou poznatky určené k publikování, alespoň u mne ne.
Až teď mi došlo, že si zas musím vzíti Glock 43, co není rozebraný.

Georg

Příspěvek#2123 » stř 25. pro 2024, 12:34

Gimpel píše:Bílá či červená?
....
Až teď mi došlo, že si zas musím vzíti Glock 43, co není rozebraný.

A užíváš ho i vnitřně ?

Sorry, ale ta otázka se prostě nabídla sama. .. Sama ??
Bez urážky, ale fakt se k tvé poslední větě hodí :)

Gimpel

Příspěvek#2124 » pát 27. pro 2024, 08:27

To nemohu, nikam se mi nevejde :) .
(zrovna jsem se chystal do obchodu chči restaurace, že to takto napsal)

Ovšem ukrytelnost G43 + G42 je skutečně lepší než u Beretta 71.

Asi by se to otočilo u Beretta 948 co ji žel nemám.
Škoda, že ji dělali jen roky pouhé tři, že jich je málo a nevybral jsem si.

Gimpel

Příspěvek#2125 » čtv 9. led 2025, 17:32

Blokace závěru.

Copak zde vážně není nikdo kdo to má??!

Potřebuji reference.
Stále nevím, zda to mám té mojí milované Italce udělat. Ona se k věci, i přes veškerou lásku, staví s hodně silou prezervou.
Onehdy jsme to diskutovali, s panem kolegou Tlumičologem. Přes veškeré pánovy zkušenosti, toto dodnes nedělal. Jen mi pověděl, že u malorážky by ten tenkostěnný rám vydržeti měl, snad, měl by.
Zároveň nespěchám z titulu našeho aktuálního, nikterak dramaticky to výkonného tlumiče, co používá Italka.

Toto je možná snad i poslední úprava, co stále nemáme ale zvažuji.
Ještě by se moc hodily, dole tenké střenky, že také zkrátit záchyt šuplete.

Jayshot

Příspěvek#2126 » pon 20. led 2025, 13:17

Zdravím! Nedávno jsem si koupil tuhle krásnou pistolku v .22LR a když jsem do ní v místním obchodě kupoval náboje, tak mi majitel tvrdil, že cokoliv jiného než standardní náboje ji poškodí a časem zničí. Je tomu opravdu tak? Na netu jsem o tom nemohl cokoliv najít, nikdo si na to nestěžoval, takže teď nevím, jestli nejsem pod útokem nějakého "fudd lore" z místního pohraničního obchůdku, nebo jestli je to reálný problém s touhle pistolí. :D

Máte někdo s vysokorychlostními a podobnými náboji zkušenosti? Poškodily vám nějak zbraň? Já myslel, že si z toho budu moct v pohodě střílet i třeba Punch od Federalu nebo Stingery od CCI, ale teď jsem dost znejištěnej, protože podle majitele obchodu i něco jako S&B HV by mělo tu zbraň ničit. Jsem ve střílení úplný nováček a tohle je moje první malorážka, tak nevím čemu věřit.

skagerak

Příspěvek#2127 » pon 20. led 2025, 13:30

Kazdy vystrel zbran nici...

Nekdo si treba u B71 dodelava doraz.

Jayshot

Příspěvek#2128 » pon 20. led 2025, 15:16

Díky, nevěděl jsem, jak se tomu říká. Zkusím si ho možná pro jistotu udělat před tím než do toho budu rvát víc ostrý střelivo :D

RomanB74

Příspěvek#2129 » pon 20. led 2025, 16:03

> Jayshot: HV střelivo si šetři do dlouhé nebo do pistolí s neželezným závěrem. Řekl bych, že B71 nebyla konstruovaná na výkonnější střelivo. Nicméně, v původním návodu na použití není jediná zmínka o laboraci střeliva, pouze "cal .22".
Já osobně z B71 střílím jen SaB Standard a bez problémů už desátým rokem.

Gimpel

Příspěvek#2130 » ned 26. led 2025, 16:59

....... ,,střílet ... Punch od Federalu nebo Stingery od CCI .......

Jayshot : NEOPOVAŽUJ SE !!!, nebezpečný to heretiku jeden :) :idea:

Náš klenot, k jehož získání ti blahopřeji, není konstruovaný coby odpalovač těch ,,antimateriálových granátů" co uvádíš. Punch vyžaduje celoocelový revolver (třeba NAA). Přečti si to zde zpět a zjistíš, že (nejen) o krátkých bojových malorážkách ,,asi" něco věděti budu (jen včera 400 ran).

S buffer můžeš tak ještě Haute Velocity = HV.
Ani toto sám nedoporučuji však. Leda na nošení, pokud si namlouváš, že se bez nich neobejdeš. Plus samozřejmě výjimečně jich několik vystřelit, ať máš přehled jak jebou do uší, další úsťové efekty a co jejich zvýšený zpětný ráz.

Ad buffer : v každém případě doporučuji ale funkční.
Ty primeráky, co si je někteří ,,znalci to slovutní" natahují jenže NA předsuvnou pružinu, nejsou při této podivné aplikaci, ni na hovno to.
Bez buffer tam při každé ráně přiráží ocel, do dvou malých plošek rámu ,,hliníkového" to (považuji za nežádoucí a zbytečné).

Rád bych více napsal, no po včera střelbách nechcá se mi (únava).

Soudruzi jak k tomu přijdu, abych po návratu z krásné dovolenky, četbou knih naplněné, okamžitě takto pracovati musel (v lepších časech ohledy byly).

Zpět na