Beretta 70/71
Krátké zbraně .22LR
- mikymoto
Příspěvek#1741 » sob 19. srp 2017, 12:34
Vše je řešitelné, ovšem zde by to byl ekonomický nesmysl vzhledem k ceně zbraně. Bude mírně vyžvýkané usazení hlavně v rámu zbraně které je bohužel z hliníkové slitiny. Musela by se nejspíš vkládat nějaká ocelová vložka do přefrézovaného rámu, což Ti stejně nikdo chtít dělat nebude. Pokud to neznemožňuje bezpečnou střelbu, tak bych to neřešil.
Když jsem vybíral svoji, tak jsem právě svlékl ze závěru několik kousků a u všech porovnával právě vakl hlavně volně uložené v rámu. Po nalezení jedné, kde se to hýbalo minimálně jsem teprve zkoumal vše ostatní (vůle závěru, vytahovač, záchyt, zásobníky,...). Pač vše ostatní se dá většinou nějak jednoduše upravit či vyměnit - hlaveň v rámu už teď vyřešíš těžko.
Když jsem vybíral svoji, tak jsem právě svlékl ze závěru několik kousků a u všech porovnával právě vakl hlavně volně uložené v rámu. Po nalezení jedné, kde se to hýbalo minimálně jsem teprve zkoumal vše ostatní (vůle závěru, vytahovač, záchyt, zásobníky,...). Pač vše ostatní se dá většinou nějak jednoduše upravit či vyměnit - hlaveň v rámu už teď vyřešíš těžko.

- D&H
Příspěvek#1744 » ned 27. srp 2017, 20:17
Dobrý den. Potvrzuji informaci od "checkroot" z července. Zásobníky do B71 .22LR jsou k dispozici ve firmě Kerberos trade. Pouze bych opravil, že se nejedná o nové zásobníky, ale všechny jsou používané. Ty lepší za 1350Kč/ks však skutečně vypadají jako nové a ty horší za 1100Kč jsou v dobrém stavu. Vzal jsem si 2ks jeden dražší a jeden levnější - kromě estetiky nepozoruji při střelbě rozdíl, podávají bez zádržek. Všechny jsou origo Beretta s kovovou patkou. Když jsem nakupoval, tak jich zbývalo kolem 20ks. Mohl jsem si vybrat.
http://www.kerberostrade.cz/katalog/zas ... 71-r-22lr/
Pro fandy pistolí Beretta má pan Šimek z Kerberos Trade i B70 7,65Br za 2990Kč. Mají sice trochu horší povrchovkou, ale ty, které jsem měl k výběru byly mechanicky dobré. Neodolal jsem a jednu jsem si vzal.
http://www.kerberostrade.cz/katalog/ber ... 65mm-brow/
Vše již prověřeno na střelnici. Bez problémů. Spokojenost.
http://www.kerberostrade.cz/katalog/zas ... 71-r-22lr/
Pro fandy pistolí Beretta má pan Šimek z Kerberos Trade i B70 7,65Br za 2990Kč. Mají sice trochu horší povrchovkou, ale ty, které jsem měl k výběru byly mechanicky dobré. Neodolal jsem a jednu jsem si vzal.
http://www.kerberostrade.cz/katalog/ber ... 65mm-brow/
Vše již prověřeno na střelnici. Bez problémů. Spokojenost.
- kiv61
- arbo73
Příspěvek#1746 » úte 29. srp 2017, 08:23
Zdravím všechny, taky jsem si koupil asi před měsícem B71, je to opravdu pěkná zbraň a velmi zachovalá! Mám na ní dřevěné střenky od Kinského a na tak malou zbraň se drží opravdu velice dobře. Střelba z ní je naprosto luxusní a přesná. Nejsem žádný ostrostřelec, ale po měsíci občasné střelby s náboji SB standard trefuji na 25 metrů mezinárodní pistolový terč do černého. Posledně jsem zkoušel střílet do stejného terče na 50 metrů a podařilo se mi trefit terč všemi 8mi náboji! Na tak malou zbraň je to opravdu skvělé, i když se jedná pouze o malorážkovou ráži. Z pistole jsem nadšený a na skryté nošení a mou ochranu je ideální.
- hunter240
- RomanB74
Příspěvek#1748 » úte 29. srp 2017, 09:00
>kiv61: Jak se říká: "Když ji miluješ, není co řešit..." (nebo tak nějak). Mám Berettu asi tři roky a občas mívám záchvaty, že bych si ji trochu vymazlil novým brynýrem, dokoupením origo zásobníku, možná i těmi střenkami ve dřevě... Tím chci jen říci, že tyto "tuningové akce" docela chápu a určitě je neodsuzuji. Co si budeme povídat, člověk mnohdy utratí mraky peněz a času za daleko větší hovadiny a zbytečnosti s nulovou zůstatkovou hodnotou (kuřáci vědí o čem píšu).
Pokud je ta zbraň pro člověka zároveň koníčkem a udělá to člověku radost, pak to za to stojí.
Nedávno jsem dokončil "revitalizaci" zbrojního parku, staré kvéry prodal - včetně Beretty 70 (kromě designu a velikosti mne nenadchla, zejména pro mne blbá ráže). Po neuvěřitelných 20ti letech jsem si pořídil fungl nové zbraně. Jen ta Beretta 71 mi nějak přirostla k srdci a zřejmě si ji nechám dokud mi ji úřady nevytrhnou z mých mrtvých/zdravotně nezpůsobilých* rukou.
* nehodící se škrtněte
Pokud je ta zbraň pro člověka zároveň koníčkem a udělá to člověku radost, pak to za to stojí.
Nedávno jsem dokončil "revitalizaci" zbrojního parku, staré kvéry prodal - včetně Beretty 70 (kromě designu a velikosti mne nenadchla, zejména pro mne blbá ráže). Po neuvěřitelných 20ti letech jsem si pořídil fungl nové zbraně. Jen ta Beretta 71 mi nějak přirostla k srdci a zřejmě si ji nechám dokud mi ji úřady nevytrhnou z mých mrtvých/zdravotně nezpůsobilých* rukou.
* nehodící se škrtněte
- arbo73
Příspěvek#1749 » stř 30. srp 2017, 17:21
Ještě bych chtěl dodat, že na té moji B71 mám taky buffer, jelikož se to tu během celého vlákna řešilo, ale mám ho udělaný stejně jak to je na stránce 2 tohoto vlákna. Tedy dva gumové kroužky navlečené na vodící tyčince, pak je ocelová podložka a za ní se pak nasune vratná pružina, která se opírá o ocelovou podložku. Pružina se trochu předpne a při úplném natažení závěru do zadní polohy a stlačení pružiny na maximum chybí asi 2mm na to, aby se závěr dotkl rámu zbraně. Prostě se závěr rámu ani nedotkne a zastaví se o stlačenou pružinu a následně se vrací zpět dopředu. Je to podle mě lepší řešení, gumouvé kroužky vydrží "navěky"! Zatím jsem s tímto řešením nepoznal selhák, střílení přesné a nárazy závěru jsou utlumené.
- checkroot
Příspěvek#1750 » stř 30. srp 2017, 20:09
D&H: já jsem psal že ty dražší zásobníky jsou v lepším stavu, ne nové, pokud jsem někoho mystifikoval tak se omlouvám.
Co se tuningu týče, svojí Berettce jsem taky dopřál dřevěné střenky, ještě by to chtělo nový elox a přeleštit a nabrynýrovat závěr, ale to nestřílí. Po nasazení dřevěných střenek mně překvapilo o kolik je pistole subjektivně lehčí.
Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk
Co se tuningu týče, svojí Berettce jsem taky dopřál dřevěné střenky, ještě by to chtělo nový elox a přeleštit a nabrynýrovat závěr, ale to nestřílí. Po nasazení dřevěných střenek mně překvapilo o kolik je pistole subjektivně lehčí.
Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk
- D&H
Příspěvek#1751 » čtv 31. srp 2017, 19:21
kiv69: Ano, je to ujeté. Děkuji, že tak velkoryse souhlasíte s tím, že si své peníze můžu utrácet dle své libosti. Skoro jsem se leknul, že bych se Vás měl příště doptávat zda mohu nebo nemohu.
checkroot: Nemystikoval jste. Naopak, ocenil jsem tu informaci od Vás, protože před pár měsíci se po zásobnících na B71 v Česku a blízkém okolí slehla zem. Jsem rád, že jsem nyní mohl dokoupit. Dokonce jsem zjistil, když jsem u Kerberos Trade vybíral, že originální zásobníky na B71 se také liší. Některé zásobníky s kovovou patkou jsou "lehčené" a mají zadní stranu perforovanou drážkami (jestli se na tom ušetřilo pár gramů tak je to moc, ale zaujalo mne to). Co se týče dřevěných střenek, tak jsem o nich hodně uvažoval, ale nakonec jsem ty peníze raději vrazil do B72 s prodlouženou hlavní, které měl pan Šimek mezi ostatními B71 s klasickou krátkou hlavní ve svém dovozu (slovy) DVA kusy. Nevím kdo byl nebo bude ten druhý šťastlivec, který si ji pořídí(-il). Při přihlašování na Policii mi říkali že B72 je v republice cca 250ks. Sbírka Berett se mi rozrostla - ze sedmdesátkové řady mám B70 7,65Br, B71 .22LR a B72 .22LR. Jsem zvědav, jestli ty dřevěné střenky nakonec na jednu z nich dám...
Vypadají skvěle i bez nich... 
checkroot: Nemystikoval jste. Naopak, ocenil jsem tu informaci od Vás, protože před pár měsíci se po zásobnících na B71 v Česku a blízkém okolí slehla zem. Jsem rád, že jsem nyní mohl dokoupit. Dokonce jsem zjistil, když jsem u Kerberos Trade vybíral, že originální zásobníky na B71 se také liší. Některé zásobníky s kovovou patkou jsou "lehčené" a mají zadní stranu perforovanou drážkami (jestli se na tom ušetřilo pár gramů tak je to moc, ale zaujalo mne to). Co se týče dřevěných střenek, tak jsem o nich hodně uvažoval, ale nakonec jsem ty peníze raději vrazil do B72 s prodlouženou hlavní, které měl pan Šimek mezi ostatními B71 s klasickou krátkou hlavní ve svém dovozu (slovy) DVA kusy. Nevím kdo byl nebo bude ten druhý šťastlivec, který si ji pořídí(-il). Při přihlašování na Policii mi říkali že B72 je v republice cca 250ks. Sbírka Berett se mi rozrostla - ze sedmdesátkové řady mám B70 7,65Br, B71 .22LR a B72 .22LR. Jsem zvědav, jestli ty dřevěné střenky nakonec na jednu z nich dám...

- D&H
Příspěvek#1755 » pát 1. zář 2017, 20:40
checkroot: Co se týče zvýraznění mířidel diskutovalo(-je) se to třeba v tomto vláknu... http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?t=5305
Na B71 v tomto vlákně ukázal náhled mířidel na fotkách Fallen77 ve svém příspěvku viewtopic.php?f=26&t=191&start=1725#p139321
Na B71 v tomto vlákně ukázal náhled mířidel na fotkách Fallen77 ve svém příspěvku viewtopic.php?f=26&t=191&start=1725#p139321
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí