Nové malorážky CZUB: CZ 457

Dlouhé zbraně .22LR

kolemjdoucí

Příspěvek#481 » pon 8. dub 2024, 12:32

Souhlasím s variantou těžká hlaveň / match komora. Proč si kazit výsledky už na začátku? Až to tazateli začne vadit, bude už pozdě. Co bych naopak začal řešit, je jakou použít pažbu.

Triplehead

Příspěvek#482 » ned 19. kvě 2024, 15:44

Ahoj, chtěl jsem se podělit o testování střeliva RWS Target Rifle se zbraní CZ 457 MTR (Varmint hlaveň, Match komora).
Střílel jsem ze sedu viz fotka (50m, malorážkový terč, téměř bezvětří). Občas to ulítne, něco můžu být já, ale ty větší ústřely přisuzuji střelivu.

Před střelbou jsem čistil hlaveň.
Řekl bych, že téhle malorážce střelivo docela chutná a za cenu 3,-/kus se jedná o velmi dobrou tréningovou variantu.
V porovnání s SK Standard 3.30,-/kus jsou výsledky téměř stejné (nemám na fotkách).

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

kolemjdoucí

Příspěvek#483 » ned 19. kvě 2024, 18:11

Mám podobnou zkušenost - při testu střeliva se stejným typem zbraně (kolegova CZ 457 MTR) vykazovalo střelivo RWS (ovšem typ Rifle Match) daleko nejlepší soustřely, dokonce i oproti dříve favorizovaným SK Standard.

Triplehead

Příspěvek#484 » ned 19. kvě 2024, 18:46

Já bych teda SK Standard oproti Rifle Match nepovažoval jako favorita. Přeci jen už je to střelivo v jiné třídě. V porovnání oproti RWS Rifle Match bych spíš zvolil od SK stejnojmenné Rifle Match, nebo obecně nějaké match střelivo.

Simier

Příspěvek#485 » stř 10. črc 2024, 21:19

Kdyby to někoho zajímalo, tak tady mám výsledky nedávného srovnání střeliva Lapua/SK, ale je to stříleno z Vostoku CM-2, optika 5-30x56 (nastaveni na 24x), bipod, zadní bag, obcaszse trochu na ploše střelnice točil vítr, tak to není asi úplně ono. Akorát SK Rifle match jsem tam zrovna neměl
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Simier

Příspěvek#486 » stř 10. črc 2024, 21:22

Za pozornost stojí zejména dodatečně střelná položka SK Standard plus v době, kdy bylo relativní bezvětří, ten nástřel úplně vlevo nahoře

JanNomalas

Příspěvek#487 » čtv 22. srp 2024, 09:53

Dobrý den,
vím, že to tady padlo už několikrát, tak se omlouvám, že se budu ptát hloupě.

Když si koupím 16” hlaveň, přidám 5” tlumič, dosáhnou tedy délky 21”?
Někde píšou že na maximální efektivitu co se rychlosti tyče stačí 16” a zbytek je spíše o dyzajnu, ale na jiných stránkách jsem četl, že pro maximální spálení střelného prachu je potřeba 19”.

Rád bych dosáhl co největší efektivnosti, takže 16” + tlumič nebo až 20” (tlumič koupím stejně).

Děkuji za odpověď.

tomas fuk

Příspěvek#488 » čtv 22. srp 2024, 18:04

O vikendu jsem se bavil s kamosem na zavodech. Srovnavali rychlosti 16" 20" 24". Jediny zasadni rozdil byl mezi 16" a 20". Mezi 20" a 24" nebyl rozdil. Respektive ne takovy, aby melo smysl kupovat 24" kvuli vyssi rychlosti. Jinak tim, ze das na 16" tlumic jen dosahnes delsi pusky. Ne vlasnosti 20" bez tlumice.

stip

Příspěvek#489 » pát 23. srp 2024, 09:32

Celé to nedává moc smysl. Když potřebuješ z .22LR dostat maximální rychlost, naco je potom ten tlumič? Pokud potřebuješ výkon, pořid si .22WMR. Pokud chceš střílet potichu s tlumičem, stejně tě omezuje hranice rychlosti zvuku a delší hlaveň ti nic nepřinese.

getsome

Příspěvek#490 » pát 23. srp 2024, 09:44

Střelba s tlumičem příjemnější i z AR15. Nemusí nutně chtít subsonic výsledek.

stip

Příspěvek#491 » pát 23. srp 2024, 11:24

getsome píše:Střelba s tlumičem příjemnější i z AR15. Nemusí nutně chtít subsonic výsledek.

No dyť, AR15 má k malorážce daleko, tam to smysl má.

matkoo

Příspěvek#492 » pát 23. srp 2024, 12:06

tlmic ty pri malorazke stiahne sustrel a je to aj lepsie pre tvoje usi ked si lenivy

stip

Příspěvek#493 » pát 23. srp 2024, 12:40

matkoo píše:tlmic ty pri malorazke stiahne sustrel ...

457 ale přece střílí jednou dírou a když jsem líný, tak především čistit...

tomas fuk

Příspěvek#494 » pát 23. srp 2024, 16:48

Je pravda, ze kdyz jsem zkusil tlumic od B&T, tak opravdu se rozptyl stahl a pritom se vubec neposunul bod zasahu. Aspon u me pusky. Dovysvetlim. Rozptyl bez tlumice je opravdu jedna dira. Treba tvarem pripominajicim siuletu hlavy Mickey Mouse. S tlumicem je to ciste kolecko. Tlumic stahne takove ty uprchliky, co chteji vykukovat z davu. Momentalne pokukuji po tlumici od JK-Nastroje. Je to temer stejny tlumic, jako B&T, ale je rozebiratelny. U B&T pisou nerozebiratelny, ale po pruzkumu pohledem, urcite rozebrat a slozit pujde.

koudynet

Příspěvek#495 » čtv 29. srp 2024, 10:09

Chlapi, můžete mi prosím poradit. Po měsících vybírání jsem se ale rozhodl pro CZ 457 LRP. Nyní bojuji s konfigurací, respektive jakou montáž vybrat pro optiku meopta 3-18x56 RD SFP
https://www.optickysvet.cz/puskohledy/meopta-meopro-optika6-3-18x56-rd-sfp/

Konfigurátor czub nabízí několik možností, viz. Obrázky.

Má smysl sklon montáže 20MOA?

Používat budu z 90% na 50 m, rád bych se účastnil časem soutěže v MaO. Počítám že střílet budu max do 150m.

Uvažovaná konfigurace:
Varmint, 20" hlaveň s match komorou, Kompenzátor 1/2x20 UNF, pažba LRP, kulička?

Moc děkuji za radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na