Pumpa. Klasika nebo se zásobníkem?

Drvoštěp

Příspěvek#31 » pát 22. dub 2016, 19:27

V rozumnym dosahu mám jen tři střelnice ale mám nápad! ve Svitavách jsou tuatam nějaké akce!
Budou po mě střílet, když se tam vetřu očumovat?

Chip

Příspěvek#32 » pát 22. dub 2016, 19:41

Poloautomat s přepnutím na manuál je kupříkladu Benelli M3. Ale je to nouzovka pro použití speciální munice, např. vyrážecích nábojů VNS, nebo nesmrtících gumových projektilů. Pro běžné civilní použití, obzvláště pro sport nevidím využití... Manipulace je nemotornějsí než u běžné pumpy. Ostatně jako u všech univerzálních věcí ve srovnání se specializovanými.

Drvoštěp

Příspěvek#33 » pát 22. dub 2016, 19:44

Chip: ANO!!! Paderlíkovo druhé pravidlo "Všechno univerzální stojí za ho*no"

bat

Příspěvek#34 » pát 22. dub 2016, 19:48

Si kup zlamovaci jednušku :lol: :lol: :lol: a bude vystaráno

Drvoštěp

Příspěvek#35 » pát 22. dub 2016, 19:50

Dobrej nápad! Přidrátuju k ní baterku a můžu střílet na netopejry! :(

bat

Příspěvek#36 » pát 22. dub 2016, 19:52

Ať se ti to libí nebo ne Si to stejně nakonec budeš muset rozhodnout sám. TY s tím budeš sřílet!!!

Drvoštěp

Příspěvek#37 » pát 22. dub 2016, 19:58

Takže resetuju:
Jak jsem už psal: Měl jsem kdysi Winchester defendra 1300 ale praskla mu hliníková (nebo jaká lehkokovová) baskule.
Z toho otázka 1 Vydrží baskule ze slitiny hliníku nebo raděj ocelovou?
implikuje otázku 1.1 Jsou Hafíci (Hawk) z oceli?
implikuje otázku 1.1.1 Je výrobcem Hafíků Norinco?

Drvoštěp

Příspěvek#38 » sob 23. dub 2016, 12:06

K 1.1.1 Hafíci nejsou JEN Norinco. V Číně existuje i Hawk industries ale zdá se, že z jeho produkce se u nás nic neprodává.

Návštěvník

Příspěvek#39 » sob 23. dub 2016, 14:06

Technicka: Norinco nic nevyrabi, je to obchodne/exportni analogie Omnipolu nebo Strojexportu, akorat nechavaji vyrobky orazit logem.

K puvodni otazce - zvaz Mavericka 88, je na to hafo prislusenstvi i dilu a vzdy bude. Pokud chces Cinu/Turka, dnes je to sice zdaleka nejlepsi kauf, ale za par let s obnovou sortimentu nemusis sehnat nic.

Jinak jsi prvni (vcetne us for, ktera ctu), komu by slitinove pouzdro prasklo. Takze bud zmetek z vyroby, nebo nezdrzenlivy uzivatel :)

pelanj

Příspěvek#40 » sob 23. dub 2016, 14:09

Maverick je super. Dá se občas sehnat za slušné peníze.

Drvoštěp

Příspěvek#41 » sob 23. dub 2016, 15:19

Ha! Toť osvěžující doušek sodovky z pramene vědění!
Takže netřeba trvat na vocelovym pouzdře a rozlišovat stačí Turecko | Čína | EurAm!
Dále pokud to proberu dozadu tak jestli chci zadovádět tak buď pumpu slide action se krmenou do trubky pod hlavní nebo samonabíjecí cosi.
Pumpa je mi docela jasná: Mossberg, Maverick, Winchester! Raději něco kratšího aby de s tím mohl člověk čile votáčet, asi mi doporučíte s pažbou do ramene (sklopnou???), páč takovej dobře vykrmenej magnum vodpálit s pistolovou rukojetí mosí bejt rána jako blbec do pacek (nevyzkoušeno ale pan Newton důrazně varuje).
Pokoukám co se kde, Winchester 1300 inzerujou vokolo 11 kKč nebo ten Mossberk či Maverick nebo i Hafík, když budu lakomej. Jsem vod Mejta a Zelený sportovní Rudolf toho má v nabídce přehršel a bratři Řeháci taky.
Nic futurystickýho!
Zaujalo mě:
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2741-hawk-pd-18-short/
Má ten kompenzátor smysl???
nebo tyhle dvě?
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2299-hawk-pd-18-sg-raz-12/
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2300-hawk-pd-18sb-raz-12-76/
Čím se propána butána lišej?????
Winchestery a ty MoMa znáte, musel bych do Prahy či Liberce.
Jenže!!! Co když Samonabíječku???? JO, NE, Jakou?
Vážení děkuji za trpělivost a vodpovědi!

Drvoštěp

Příspěvek#42 » sob 23. dub 2016, 15:48

Eště něco!
Obrázek
Dávaj Řeháci takhle:
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i3032-fabarm-spass-tactical/
Stojí to za hřích?

Chip

Příspěvek#43 » sob 23. dub 2016, 20:52

Fabarm nebrat!!! Máme je v práci a tak mizerné brokovnice jsem v zivote neviděl. Pohyblivé predpažbí je s táhlem spojena čepem, což je takový stočený plíšek, který neustále praská. ( cca 10 brokovnic) 2) Zbraně jsou hodně citlivé na manipulaci, takže se stává že pri pritazeni zbrane do ramene, dojde k odemčeni nábojove komory jeste pred dopadem kladivka na úderník a vysledkem je závada. U mé vlastni brokovnice Winchester a Supernova se to nikdy nestalo. 3) Chod táhla je mizernej. Pokud to srovnám s máslovým chodem winchestera, je to bída a ubohost. Jako otvírač dveří to jde, ale jako sportovní nástroj děs běs...
Naposledy upravil(a) Chip dne sob 23. dub 2016, 20:55, celkem upraveno 1 x.

Chip

Příspěvek#44 » sob 23. dub 2016, 20:53

:-)

Poli

Příspěvek#45 » sob 23. dub 2016, 21:03

To odemykání před výstřelem znamená, že to má holka za sebou. Pokud vím, dávali na ně životnost 2500ran a to měla většina za sebou dřív, než se dostaly na základní útvary.

Zpět na