Pumpa. Klasika nebo se zásobníkem?
- Chip
Příspěvek#32 » pát 22. dub 2016, 19:41
Poloautomat s přepnutím na manuál je kupříkladu Benelli M3. Ale je to nouzovka pro použití speciální munice, např. vyrážecích nábojů VNS, nebo nesmrtících gumových projektilů. Pro běžné civilní použití, obzvláště pro sport nevidím využití... Manipulace je nemotornějsí než u běžné pumpy. Ostatně jako u všech univerzálních věcí ve srovnání se specializovanými.
- Drvoštěp
Příspěvek#37 » pát 22. dub 2016, 19:58
Takže resetuju:
Jak jsem už psal: Měl jsem kdysi Winchester defendra 1300 ale praskla mu hliníková (nebo jaká lehkokovová) baskule.
Z toho otázka 1 Vydrží baskule ze slitiny hliníku nebo raděj ocelovou?
implikuje otázku 1.1 Jsou Hafíci (Hawk) z oceli?
implikuje otázku 1.1.1 Je výrobcem Hafíků Norinco?
Jak jsem už psal: Měl jsem kdysi Winchester defendra 1300 ale praskla mu hliníková (nebo jaká lehkokovová) baskule.
Z toho otázka 1 Vydrží baskule ze slitiny hliníku nebo raděj ocelovou?
implikuje otázku 1.1 Jsou Hafíci (Hawk) z oceli?
implikuje otázku 1.1.1 Je výrobcem Hafíků Norinco?
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#39 » sob 23. dub 2016, 14:06
Technicka: Norinco nic nevyrabi, je to obchodne/exportni analogie Omnipolu nebo Strojexportu, akorat nechavaji vyrobky orazit logem.
K puvodni otazce - zvaz Mavericka 88, je na to hafo prislusenstvi i dilu a vzdy bude. Pokud chces Cinu/Turka, dnes je to sice zdaleka nejlepsi kauf, ale za par let s obnovou sortimentu nemusis sehnat nic.
Jinak jsi prvni (vcetne us for, ktera ctu), komu by slitinove pouzdro prasklo. Takze bud zmetek z vyroby, nebo nezdrzenlivy uzivatel
K puvodni otazce - zvaz Mavericka 88, je na to hafo prislusenstvi i dilu a vzdy bude. Pokud chces Cinu/Turka, dnes je to sice zdaleka nejlepsi kauf, ale za par let s obnovou sortimentu nemusis sehnat nic.
Jinak jsi prvni (vcetne us for, ktera ctu), komu by slitinove pouzdro prasklo. Takze bud zmetek z vyroby, nebo nezdrzenlivy uzivatel
- Drvoštěp
Příspěvek#41 » sob 23. dub 2016, 15:19
Ha! Toť osvěžující doušek sodovky z pramene vědění!
Takže netřeba trvat na vocelovym pouzdře a rozlišovat stačí Turecko | Čína | EurAm!
Dále pokud to proberu dozadu tak jestli chci zadovádět tak buď pumpu slide action se krmenou do trubky pod hlavní nebo samonabíjecí cosi.
Pumpa je mi docela jasná: Mossberg, Maverick, Winchester! Raději něco kratšího aby de s tím mohl člověk čile votáčet, asi mi doporučíte s pažbou do ramene (sklopnou???), páč takovej dobře vykrmenej magnum vodpálit s pistolovou rukojetí mosí bejt rána jako blbec do pacek (nevyzkoušeno ale pan Newton důrazně varuje).
Pokoukám co se kde, Winchester 1300 inzerujou vokolo 11 kKč nebo ten Mossberk či Maverick nebo i Hafík, když budu lakomej. Jsem vod Mejta a Zelený sportovní Rudolf toho má v nabídce přehršel a bratři Řeháci taky.
Nic futurystickýho!
Zaujalo mě:
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2741-hawk-pd-18-short/
Má ten kompenzátor smysl???
nebo tyhle dvě?
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2299-hawk-pd-18-sg-raz-12/
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2300-hawk-pd-18sb-raz-12-76/
Čím se propána butána lišej?????
Winchestery a ty MoMa znáte, musel bych do Prahy či Liberce.
Jenže!!! Co když Samonabíječku???? JO, NE, Jakou?
Vážení děkuji za trpělivost a vodpovědi!
Takže netřeba trvat na vocelovym pouzdře a rozlišovat stačí Turecko | Čína | EurAm!
Dále pokud to proberu dozadu tak jestli chci zadovádět tak buď pumpu slide action se krmenou do trubky pod hlavní nebo samonabíjecí cosi.
Pumpa je mi docela jasná: Mossberg, Maverick, Winchester! Raději něco kratšího aby de s tím mohl člověk čile votáčet, asi mi doporučíte s pažbou do ramene (sklopnou???), páč takovej dobře vykrmenej magnum vodpálit s pistolovou rukojetí mosí bejt rána jako blbec do pacek (nevyzkoušeno ale pan Newton důrazně varuje).
Pokoukám co se kde, Winchester 1300 inzerujou vokolo 11 kKč nebo ten Mossberk či Maverick nebo i Hafík, když budu lakomej. Jsem vod Mejta a Zelený sportovní Rudolf toho má v nabídce přehršel a bratři Řeháci taky.
Nic futurystickýho!
Zaujalo mě:
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2741-hawk-pd-18-short/
Má ten kompenzátor smysl???
nebo tyhle dvě?
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2299-hawk-pd-18-sg-raz-12/
http://www.rehak-lov.com/m28-dlouhe-zbrane/i2300-hawk-pd-18sb-raz-12-76/
Čím se propána butána lišej?????
Winchestery a ty MoMa znáte, musel bych do Prahy či Liberce.
Jenže!!! Co když Samonabíječku???? JO, NE, Jakou?
Vážení děkuji za trpělivost a vodpovědi!
- Chip
Příspěvek#43 » sob 23. dub 2016, 20:52
Fabarm nebrat!!! Máme je v práci a tak mizerné brokovnice jsem v zivote neviděl. Pohyblivé predpažbí je s táhlem spojena čepem, což je takový stočený plíšek, který neustále praská. ( cca 10 brokovnic) 2) Zbraně jsou hodně citlivé na manipulaci, takže se stává že pri pritazeni zbrane do ramene, dojde k odemčeni nábojove komory jeste pred dopadem kladivka na úderník a vysledkem je závada. U mé vlastni brokovnice Winchester a Supernova se to nikdy nestalo. 3) Chod táhla je mizernej. Pokud to srovnám s máslovým chodem winchestera, je to bída a ubohost. Jako otvírač dveří to jde, ale jako sportovní nástroj děs běs...
Naposledy upravil(a) Chip dne sob 23. dub 2016, 20:55, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí