Krytí hlavní ZH

Valkira

Příspěvek#1 » pon 8. čer 2015, 00:39

Ahoj

už několik dní pátrám napříč internetem a hledám jaké mají krytí hlavně ZH, zatím jsem se dočetl jen dohadů a frází stylu tuším že....

Zajímá mě zejména
Krytí u loveckých hlavní X01
Krytí u trapových hlavní X03
a jen pro zajímavost krytí r16 hlavní :-) pro srovnání - to je tuším že X21 a u skeet hlavní x02
a zda se toto krytí lišilo napříč řadami (100,200,300)

Děkuji

gastly

Příspěvek#2 » pon 8. čer 2015, 09:14

Krytí - to se necucá z prstu- to se zkouší střelbou. Tady platí, že papír a internet snese všechno. ALE pouze papír pověšené 25 nebo 35 m daleko (podle metodiky, co chceš střílet) je schopné poskytnout požadovanou informaci. Zjistíš, že se to liší dle použitého náboje - skeet, trap, lovecký..... VÝROBCE.....ŠARŽE (jiná šarže, občas jiný košíček) No a až budeš něco málo o brokulách vědět, tak tě ani nepřekvapí, že se stane, že haveň bez zahrdlení, kryje líp, než ta vedle co má půlku.( A ta s půlkou je lepší, než Lojzova s plným)...... Mám pokračovat??? Jen pro zajímavost ZP 16 konec hlavní přejet autem. Porovnáno kladivem a ve svěráku spájeno švajcem mosazí. Na 35 m udržela všechny broky v kole o průměru 60 cm. Jenom pravá haveň střílela 30 cm do prava dolů. Léta páně 1996, když se přepisovalo z loveckéch lístků na zbrojáky, šla do hutí. Náboj SB junior 3,5 brok. Jo krytí to je začátek, pak je zhuštění, hrstkování....... a to už si ani nepamatuju. Pepa.

Valkira

Příspěvek#3 » pon 8. čer 2015, 09:42

No možná jsem se špatně vyjádřil, měl jsem na mysli zahrdlení :-)

Zpět na