Brokovnice na střelbu holubů
- gewarosse
- novottom
Příspěvek#18 » stř 9. úno 2011, 11:16
Dobrý den,
před chtěl bych se zeptat, rádi by jsme vyrazili na střelnici na střelbu holubů. Kamarád si pořídil brokovnici viz zde: Brokovnice. Používá ji jen na občasnou střelbu na klasické střelnici. Je tento druh brokovnice na střelbu holubů vhodný nebo budeme rádi, že vůbec něco třefíme? Pokud by jste mohli doporučit i nějaký vhodný model na tento druh střelby, byl bych moc rád. Díky
před chtěl bych se zeptat, rádi by jsme vyrazili na střelnici na střelbu holubů. Kamarád si pořídil brokovnici viz zde: Brokovnice. Používá ji jen na občasnou střelbu na klasické střelnici. Je tento druh brokovnice na střelbu holubů vhodný nebo budeme rádi, že vůbec něco třefíme? Pokud by jste mohli doporučit i nějaký vhodný model na tento druh střelby, byl bych moc rád. Díky
- jhora
Příspěvek#19 » stř 9. úno 2011, 11:42
Odkaz bohužel nefunguje, takže ti nikdo nepoví, jak si kamaarád vybral. Co se týká vhodných modelů, tak se docela dobrá diskuse nachází tady:
Trap - brokovnice
EDIT: Z nefunkčního odkazu jsem vypreparoval aspoň něco: norinco-model-winchester-1897-trench-gun-raze-12-70 - snad z toho někdo něco pozná a poví ti víc.
Trap - brokovnice
EDIT: Z nefunkčního odkazu jsem vypreparoval aspoň něco: norinco-model-winchester-1897-trench-gun-raze-12-70 - snad z toho někdo něco pozná a poví ti víc.
- Poradce02
Příspěvek#21 » stř 9. úno 2011, 15:08
No nevím ale s pumpou jít střílet na asfaltové holuby?? To vás hned vyženou ze střelnice.Jedině broková kozlice, nebo automat a ten ne všude.Pokud se nejedná o soukromé akce, kde si roztáhnete vrhačku a střílíte každý z toho co má.Brokovnice na sport, takový přehled je třeba i zde na www.brokovnice.sk
- gewarosse
Příspěvek#23 » stř 9. úno 2011, 19:13
Pumpa je na holuby super,rok jsem s ní střílel.
Vyhodí tě pouze na parkuru a CS,ale jenom někde,hlavně na velkých závodech.
Přesně s tímhle modelem chodí na závody jeden westernový střelec,mám pocit,že se jmenuje Nebeský.
Na parkuru a LK si nás dost dává.Výsledky na LK průměrně přes 18/20.
Vyhodí tě pouze na parkuru a CS,ale jenom někde,hlavně na velkých závodech.
Přesně s tímhle modelem chodí na závody jeden westernový střelec,mám pocit,že se jmenuje Nebeský.
Na parkuru a LK si nás dost dává.Výsledky na LK průměrně přes 18/20.
- novottom
- Marvvin
Příspěvek#25 » stř 30. led 2013, 21:06
http://www.zbrane-streliva.cz/brokovnic ... 47990.html
Todle už bude asi velkej krám, za ty peníze, že?
Řeším podobný problém, nevím jestli u broků zůstanu, chci něco jen na začátek, než do toho pustím nějakých 40 000,- za pořádnou zbraň, a přemýšlím, jestli radši starou iž27, která už asi bude mít dost vůle, nebo jestli radši něco takhle novýho za půldarma s tim, že se to za rok dva hold pošle dál nebo do šrotu? Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji
Todle už bude asi velkej krám, za ty peníze, že?
Řeším podobný problém, nevím jestli u broků zůstanu, chci něco jen na začátek, než do toho pustím nějakých 40 000,- za pořádnou zbraň, a přemýšlím, jestli radši starou iž27, která už asi bude mít dost vůle, nebo jestli radši něco takhle novýho za půldarma s tim, že se to za rok dva hold pošle dál nebo do šrotu? Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji
- cuba
Příspěvek#26 » sob 9. bře 2013, 12:59
Zdrvíčko, prosím o radu jelikož jsem v této oblasti začátečník. Chtěl bych si pořídit brokovnici na rekreačně-sportovní střelbu, tj. 1 měsíčne 100 nábojů, na asfaltové terče. Nechci a ani nemohu pro začátek investovat deseti-tisíce.
Mám možnost koupit :
Baikal IŽ 12 16/70
nebo
Baikal IŽ 27 16/70 v provedení s vyhazováky
chci se zeptat jestli je nějaký rozdíl mezi 12 a 27, jestli jsou vyhazováky užitečné.A dále asinejzásadnější otázka: obě zbraně jsou dvou-spoušť, je to praktické s dvou-spouští střílet na asfalťáky?
Děkuji Vám za odpoveď...
Mám možnost koupit :
Baikal IŽ 12 16/70
nebo
Baikal IŽ 27 16/70 v provedení s vyhazováky
chci se zeptat jestli je nějaký rozdíl mezi 12 a 27, jestli jsou vyhazováky užitečné.A dále asinejzásadnější otázka: obě zbraně jsou dvou-spoušť, je to praktické s dvou-spouští střílet na asfalťáky?
Děkuji Vám za odpoveď...
- Poradce02
Příspěvek#27 » sob 9. bře 2013, 13:56
Dvojitá spoušť nevadí ale na holuby není moc vhodná, raději vyberte jednospoušť s přepínání. Rovněž hodně zvažte i tu R16, je to dražší střelivo, raději si pořiďte R12, ta je více rozšířená.
Jinak Bajkal je levný ale v tom se odráží i kvalita a poruchovost. Těch vašich 100 ran za měsíc ovšem přežije a pokud ne je tam 2 roky záruka.
Jinak Bajkal je levný ale v tom se odráží i kvalita a poruchovost. Těch vašich 100 ran za měsíc ovšem přežije a pokud ne je tam 2 roky záruka.
- Fugo
Příspěvek#28 » sob 9. bře 2013, 14:07
začínal jsem taky s 16 ale ono to pak třeba bavit víc a pak ty náboje lezou do peněz a když člověk vezme s sebou málo nebo zapomene tak mu nikdo neprodá protože všichni maj 12. Takže ZH jsem prodal a koupil jsem Baikala iž27. Vyhazováky až tak nepotřebuješ pokud tedy nechceš sbírat hilzny po zemi, u mě jsem hned přepnul na vytahováky. Takže koukni na hunting do bazaru a něco tam určitě najdeš, chodí s náma člověk s loveckým ZH 221 a střílí úplně parádně a i když to je dvouspoušť tak mačká jen zadní a nejprve odpálí jeden lauf a při druhém zmáčknutí druhej tzn. nemusí přehmatávat. Dokonce jezdí i člověk s nějakým turkem a dává nám pěkně na prdel. Co se týče poruchovosti Baikala nemohu sloužit, zatím bez problému když pominu to, že vyhazováky občas vyhodili i nevystřelený náboj ale to se dá jednodušše vyřešit.
- cuba
Příspěvek#29 » sob 9. bře 2013, 14:29
Děkuji za odpovědi..
koukal jsme že rozdíl mezi náboji R12 a R16 je cca 2-3kč,- a je pravda že na většině střelnic se prodávají jen r12..ale borokovnic r12 mi přijde že je v nabídce mín než r16
je pravda že ty vyhazováky jsou asi zbytečné, stejně se pro to člověk musí ohnout na zem..
koukal jsme že rozdíl mezi náboji R12 a R16 je cca 2-3kč,- a je pravda že na většině střelnic se prodávají jen r12..ale borokovnic r12 mi přijde že je v nabídce mín než r16
je pravda že ty vyhazováky jsou asi zbytečné, stejně se pro to člověk musí ohnout na zem..
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí