SDM M87O
- scink
Příspěvek#1 » pon 13. lis 2017, 22:08
Zdravím, tak jsem šťastným majitelem SDM M870. Má mít shodnou rozborku s Remingtonem M870. Když jsem SDM rozebral tak v zásobíku je cca 12cm plastová tyčkavložená v pružině v dolní části a v horní části je cca 3cm plastová vložka o kterou se opírá pružina. Tato vložka má po stranách drážky a po zatlačení se blokne cca 1 cm od okraje zásobníku. Na videu na YOUTUBE je v zásobníku pouze pružina. Jde o omezovač? Když sečtu délku tyčky a vložky jsem na cca 14 cm, což by snižovalo kapacitu o 2 náboje. Díky.
- Harakiri
- erteple
Příspěvek#6 » pon 8. led 2018, 17:14
Osobně zkušenosti nemám, ale předpokládám, že bude platit to, co o ní říkají ostatní - plast o něco horší než u originálu (u kterého ale kvalita zpracování začíná pokulhávat) a přesnost se u téhle zbraně tak úplně neřeší (trochu odbočím od brokovnice, ale Norico kopie M14 jsou prý dokonce přesnější než originály). No a pokud můžou brokovnice chrlit Turci, tak proč ne i Čína? Tuhle zbraň plánuji koupit, až se budu vyskytovat v ČR - abych doplnil (rozšířil) množství ráží a nebojím se toho. Až pořídím, tak s radostí porecenzuji.
OT: Ten tacticool týpek na videu má zvláštní projev i přednes. Nechci zpochybňovat jeho znalosti v oblasti zbraní a střeliva, ale to video mě fakt rve za uši. A ještě s použitím slova tacticool...
OT: Ten tacticool týpek na videu má zvláštní projev i přednes. Nechci zpochybňovat jeho znalosti v oblasti zbraní a střeliva, ale to video mě fakt rve za uši. A ještě s použitím slova tacticool...
- Pbereta
Příspěvek#7 » úte 9. led 2018, 14:58
Ahoj SDM 870 mám, cca 6 měsíců. Doplnil jsem ji o montáž kolimátoru a kolimátor, protože převážně používám domácí slugy 28 g. Na cca 50 metrů není zásadní problém trefit papír o formátu A4. ( stříleno vstoje bez opory, slug 28 k kleští LEE). Rozptyl broků jsem měřil pouze orientačně a do 20 metrů cokoliv vyletí z hlavně trefí terč velikosti průměrné postavy. Pokud bych hodnotil zpracování, tak mimo plast bych řekl, že srovnatelný s Rem 870. Plastová pažba alá Magpul je na můj vkus trochu pružná do boku, při střelbě to nevadí, ale mohla být delší. Podložky se mi prozatím nepodařilo sehnat. Funkčně nabíjení a vyhazování nábojnic bez výhrad. Mám i krátkou Balikli BSM 121 a ta SDM 870 je rozhodně lepší , jak zpracováním, tak komfortem při střelbě, protože váží cca 3,5 kg a proto méně kope, takže menší únava střelce. Zatím z toho mám vystřeleno kolem 400 ran a bez problému. Kvalitu materiálu prověří až čas.
- ren
Příspěvek#10 » úte 16. led 2018, 21:16
Ahoj, přemýšlím o své první brokovnici, zatím jsem měl v ruce jenom dvě, jedna z toho byla Remington 870 a pocitově dobrý. Vzhledem k tomu, že hlavní určení bude HD a občasné provětrání pro radost na střelnici, šel bych do toho Číňana. Nikde jsem nenašel, jestli to má v hlavni tvrdochrom. Má?
- ren
- McFly
Příspěvek#13 » stř 17. led 2018, 11:11
Chrom v hlavni nemá ani REM 870, ale jeho vlastnosti v hlavni jsou přeceňované. Hladný vývrt v brokovnici je buď chromovaný nebo obvykle jen honovaný či zabrušovaný. Pokud pominu střelbu ocelovými broky (a i ty jsou v plastovým košíku) není proč trvat na chromu.
- Petzold
Příspěvek#14 » stř 17. led 2018, 12:53
No tak bezesporu dobře udělaná chromová vrstva v dobře udělané hlavni snižuje tření, je odolnější proti znečištění, usnadňuje čištění a chrání proti korozi. Je ale fakt, že v našich podmínkách ta ochrana proti korozi není tak "akutní", jako při týdenním lovu kachen v mokřadech někde v Marylandu.
U.S. Military specs. třeba jednoznačně stanovuje požadavek na chromované vývrty hlavní u brokovnic.
Je také pravdou, že například Browning u většiny brokovnic, i dražších, pochromovává pouze komory a přechodové kužely hlavní, zbytek je leštěný.
Je taky chrom a "chrom", hodně záleží na podkladu na který se nanáší. Vyčistit hlaveň Benellky s cryem a chromem po několika slugách od SB dá evidentně méně práce, než u chromované hlavně tureckého Akkaru a o ..rva méně práce než v Browningu BPS bez chromu. Turek sice není úplně špatný, ale 2-3 násobná cena Itala je prostě i tady znát.
Ve zkratce, slušně udělaný chrom má svá pozitiva, není to ale otázka života a smrti.
Raději spolehlivou a odolnou broknu bez chromu, než nefukční křáp s "chromed barrel" na krabici, ale tak blbě připraveným podkladem povrchu vývrtu hlavně, že tam ten chrom téměř nemá smysl.

U.S. Military specs. třeba jednoznačně stanovuje požadavek na chromované vývrty hlavní u brokovnic.
Je také pravdou, že například Browning u většiny brokovnic, i dražších, pochromovává pouze komory a přechodové kužely hlavní, zbytek je leštěný.
Je taky chrom a "chrom", hodně záleží na podkladu na který se nanáší. Vyčistit hlaveň Benellky s cryem a chromem po několika slugách od SB dá evidentně méně práce, než u chromované hlavně tureckého Akkaru a o ..rva méně práce než v Browningu BPS bez chromu. Turek sice není úplně špatný, ale 2-3 násobná cena Itala je prostě i tady znát.
Ve zkratce, slušně udělaný chrom má svá pozitiva, není to ale otázka života a smrti.

Raději spolehlivou a odolnou broknu bez chromu, než nefukční křáp s "chromed barrel" na krabici, ale tak blbě připraveným podkladem povrchu vývrtu hlavně, že tam ten chrom téměř nemá smysl.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí