AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Machead
Příspěvek#932 » pon 21. led 2019, 20:39
Sig m400, 16”, 1:7 twist. 1 MOA na 100 m s vlastnym strelivom. Primarne tunena na IPSC Standard, teda len mieridla (strelivo odskusane cez puskohlad). Na 200 - 300 m nie je problem davat dole gongy (nie poppre) len s mieridlami.
DD 16”, 1:7. 1.5 MOA s kolimatorom a 2 MOA bodkou. Puskohlad som este neskusal ale submoa by to malo ist. Vlastne strelivo.
DD 16”, 1:7. 1.5 MOA s kolimatorom a 2 MOA bodkou. Puskohlad som este neskusal ale submoa by to malo ist. Vlastne strelivo.
- izerS18
Příspěvek#933 » pon 21. led 2019, 21:08
VAR, 1:8, hlaven 17,75" - nize 55gr FMJ
80% sypacky SB, na 100m ve v 100 (rozptyl do 5cm). Mirenku strilim tak 5%, zbytek je strelba na ruzne terce ala tenisak, plechovky, panvicky atd. na vzdelenost 25 az 50m.
20% GGG a to same jak se SB. Ale na 300m jsem trefil s GGG l, ze rozptyl byl 10cm max a se SB vubec.
V unoru ale bude mirenka a k tomu mam udelane 75gr Hornady a 77gr Sierry HPBT, tak uvidime:)
80% sypacky SB, na 100m ve v 100 (rozptyl do 5cm). Mirenku strilim tak 5%, zbytek je strelba na ruzne terce ala tenisak, plechovky, panvicky atd. na vzdelenost 25 az 50m.
20% GGG a to same jak se SB. Ale na 300m jsem trefil s GGG l, ze rozptyl byl 10cm max a se SB vubec.
V unoru ale bude mirenka a k tomu mam udelane 75gr Hornady a 77gr Sierry HPBT, tak uvidime:)
- jezekif
Příspěvek#934 » úte 22. led 2019, 07:37
Machead: jak se vůbec míří a střílí s 2MOA tečkou na výsledek do 1.5MOA? Vlastním střelivem do průměru 3cm (subMOA) dobré!
Izer: to máš fajn, že můžeš střílet na kde co, hned je to pestřejší a zábavnější. Jsem zvědav na výsledky z té mířenky. Podle "mám udělané" soudím, že taky vlastnoručně přebíjené.?
Izer: to máš fajn, že můžeš střílet na kde co, hned je to pestřejší a zábavnější. Jsem zvědav na výsledky z té mířenky. Podle "mám udělané" soudím, že taky vlastnoručně přebíjené.?
- Phoenix
Příspěvek#936 » úte 22. led 2019, 09:08
Tahle tabulka Bullet Weight na stránce 62 je trochu dost zavádějící ,protože u stoupání 1/9 tam je uvedena jako nejtěžší střela 62grainů a to je nesmysl....Tohle stoupání ,,utočí,, 64 popř 68grs (střela Hornady BTHP match)nebo 69grs (střela Sierra HPBT match king) naprosto v pohodě
Nějakou fotku terče bych vložil,ale nevím jak 
- McFly
- jezekif
Příspěvek#938 » úte 22. led 2019, 09:43
Tabulek je vícero (viz ta od McFly, shodnou se jen na tom, že twist 1:8 je univerzální a že s větším poměrem klesá hmotnost střely).
Fotky jdou vkládat buď zmenšené (nevím přesně na jakou velikost) nebo třeba přes službu typu postimage.com (lze změnit i velikost obrázku na přijatelnou bez potřeby softweru v PC, nechat nastaveno "neexpirování" obrázku a hlavně po jeho nahrání na server je k dispozici lišta s tlačítky, kde po volbě "zdílet" se ukáže 8 linků na jejichž konci jsou tlačítka pro zkopírování a následné vložení kam třeba. Zde doporučuji zejména pátý "náhled fóra" a to je celé. Na fóru je pak viditelný náhled, který přes proklik vede k plné velikosti.
Edit: a teď zpátky k odpovědím na můj dotaz! (Co s čím na kolik m a jak přesně...)
Fotky jdou vkládat buď zmenšené (nevím přesně na jakou velikost) nebo třeba přes službu typu postimage.com (lze změnit i velikost obrázku na přijatelnou bez potřeby softweru v PC, nechat nastaveno "neexpirování" obrázku a hlavně po jeho nahrání na server je k dispozici lišta s tlačítky, kde po volbě "zdílet" se ukáže 8 linků na jejichž konci jsou tlačítka pro zkopírování a následné vložení kam třeba. Zde doporučuji zejména pátý "náhled fóra" a to je celé. Na fóru je pak viditelný náhled, který přes proklik vede k plné velikosti.
Edit: a teď zpátky k odpovědím na můj dotaz! (Co s čím na kolik m a jak přesně...)
- Machead
Příspěvek#940 » úte 22. led 2019, 21:32
jezekif píše:Machead: jak se vůbec míří a střílí s 2MOA tečkou na výsledek do 1.5MOA? Vlastním střelivem do průměru 3cm (subMOA) dobré!
1.5 MOA je takmer 4 cm. Mieri sa sposobom “aim small, miss small”, tudiz cim mensi terc, tym mensi rozptyl
A ide to
Moje strelivo rozoberam v sekcii prebijeni puskovych naboju. Strely Frontier 55 gr., 24.5 gr. D073.4
- jezekif
Příspěvek#941 » stř 23. led 2019, 11:12
Jo to dává smysl, míříš tedy vrchním okrajem tečky kolimátoru na střed spodního okraje "terče" a střely jdou výš než je střed tečky kolimátoru, právě tak aby zasáhly cíl. (Jinak by 2MOA tečka kolimátoru cíl velikost 1.5MOA s přehledem překryla a výsledek by nestál za nic - proto jsem se taky ptal - holt dlouhý vedení
jinak mě to mohlo dojít samotnýmu)
- Machead
Příspěvek#942 » stř 23. led 2019, 14:15
V skutocnosti pri testovani presnosti streliva je to, kam to lieta absolutne nepodstatne. Dolezity je rozptyl. Tie strely vobec nemusia ist do nalepky, ale kludne aj o 10 cm mimo – to nie je v danu chvilu podstatne. Podstatny je ten rozptyl. Kam to ma lietat sa doladi uz potom nastavenim kolimatora 
Ale v jednom mas pravdu – kolimator aj mieridla nastrelujem vzdy tak, aby to lietalo o cosi vyssie, teda aby som mieril nieco pod terc a neprekryl si ho. v pripade nasich IPSC kde sa striela pod nohy s tym treba ratat a mierit vyssie, lebo na tie kratke vzdialenosti je pokles nastrelu velmi vyrazny.
Ale v jednom mas pravdu – kolimator aj mieridla nastrelujem vzdy tak, aby to lietalo o cosi vyssie, teda aby som mieril nieco pod terc a neprekryl si ho. v pripade nasich IPSC kde sa striela pod nohy s tym treba ratat a mierit vyssie, lebo na tie kratke vzdialenosti je pokles nastrelu velmi vyrazny.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí