Antreg ARS M4s

Samonabíjecí pušky
Letec 12

Příspěvek#781 » stř 20. dub 2022, 08:04

Výhodou tlumiče u .223 je že se dá střílet venku bez sluchátek a na kryté je to na pohodu, přesně jak píše Héfaistos. Subsoniky u .223 mají výkon jako malorážka (cca230J), takže v reálu nic moc.

morho

Příspěvek#782 » stř 20. dub 2022, 11:02

Letec 12 píše:Zbožné přání

M4s hotová, tlumič hotový, tak co dalšího? Nebo oni ten projekt odpískali?

Letec 12

Příspěvek#783 » stř 20. dub 2022, 11:18

Taky bych si to přál vidět, ale jsou malá firma, teď budou nějkou dobu vyrábět, aby vydělali trochu peňez a pak se pustí do PCC.. to je běh na dlouhou trať a bude to stát hodně prostředků.

Eagg

Příspěvek#784 » stř 20. dub 2022, 11:37

Ja sem se ptal hlavne proto co napsal beďa.
cituju

No se subsoniky se 99% uživatelů AR15 v 223 v životě nesetká...a hlavně je neřeší, protože jsou to ojedinělé produkty dostupné v US co ve standartní ARce stejně nepretahnou závěr...

konec citatu...

takze na zaklade toho sem reagoval. nemusite mne hned zahrabat pod zem... (zase)

A jestli tomu spravne chapu s normalnym strelivem + tlumic se zaden efekt hlukovy nekona. Nebo sa mylim?

deewy

Příspěvek#785 » stř 20. dub 2022, 11:53

To Eagg: tlumič tlumí a dělá svou práci i s běžným strelivem. Útlum se uvádí v decibelech "dB". Třeba ten můj Ase Utra Dual má rozpětí útlumu 20 - 25 dB, jsou lepší tlumiče co umí 30 dB+, ale i tak to je dost.

Plyny jsou díky tlumici smerovany dopředu.. funguje jako flashider a to je zásadní důvod proč ho používají ozbrojené složky.

No a samozřejmě přináší komfort střelci v podobě útlumu a menšího zpětného rázu.

Letec 12

Příspěvek#786 » stř 20. dub 2022, 12:04

Eagg: pokud nemůžeš osobně vyzkoušet, tak si aspoň pusť nějaká videa na YT.

Polopaticky a jen pro názornost řečeno ..tlumič sníží hluk výstřelu s nadzvukovým střelivem o 80% se subsonickým střelivem i o víc než 95%. Čísla jsou pocitová, nebrat doslovně!!!
Naposledy upravil(a) Letec 12 dne stř 20. dub 2022, 12:05, celkem upraveno 1 x.

Eagg

Příspěvek#787 » stř 20. dub 2022, 12:05

deewy, to cos napsal mne primulo k tomu se na to nejak v skratkosti podivat.
jestli tomu spravne chapu,
bezna ma strelba z pusky kolem 140 - 170 db (podle dostupne stranky co sem nasel). utlumeni o 30 db kdyz vememe zlaty stred 155 - 30 je 125 db. stale pro usi devastujici zvuk kdyz se nepouziji sluchatka. Dokazu si ale predstavit ze neco to udela. kdyz se pouzije kvalitny tlumic plus kvalitne sluchatka muzeem se dostat na uroven "prijemnou" pro usi.
Ono mi i nekdo doporucoval ze kdyz jedu strilet na strelnici (hlavne kurzy) kde se strili jeden vedle druheho tak radsi spunty a na to jeste sluchatka. a kdyz jeste + tlumic muze to byt urcite moc fajn.

Urcite se do buducna po nejakem poohlednu.
V cem je ale jiny antregacky za neskutecne prachy oproti jinym? JE to jen ten rozdil 5 db? nebo zivotnost?

Letec12 "nadzvukove" strelivo to je mysleno bezne strelivo nebo je to special jako subsonicke? To jen abych chapal terminilogii.

Letec 12

Příspěvek#788 » stř 20. dub 2022, 12:09

Na kryté střelnici používám špunty + elektronická slucháta. Pokud jsi tam sám, tak s tlumičem teoreticky sluchátka nepotřebuješ. Ale po delší době si je stejně nasadíš. Osobní zkušenost je nad všechny teorie!

Tlumič od Antregu je tak drahý zřejmě proto, že se teprve rozjíždí výroba.. nic záhadného na něm není.

Nadzvukvé je myšleno běžné střelivo

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#789 » stř 20. dub 2022, 12:28

Letec 12 píše:Eagg: pokud nemůžeš osobně vyzkoušet, tak si aspoň pusť nějaká videa na YT.

Polopaticky a jen pro názornost řečeno ..tlumič sníží hluk výstřelu s nadzvukovým střelivem o 80% se subsonickým střelivem i o víc než 95%. Čísla jsou pocitová, nebrat doslovně!!!

Tak to je ale hodně pocitově a asi ani to ne, už jen snadným porovnáním hodnot v dB samotného výstřelu bez tlumiče/s tlumičem. Pakliže je útlum udáván někde okolo 25dB, pak by podle tebe měl výstřel bez tlumiče hodnotu stále nižší, než zapnutá pračka. ;)
Je to spíš tak, že tlumič u AR 223 jen moderuje zvuk na poslouchatelnou úroveň(nikoli tichou) a speciálové na tom spíš ocení tlumení výšlehu, což je při práci v noci dost zásadní problém. A celé se to tak týká i tlumiče od Antregu, abychom nebyli kvůli jednomu zvídavému elementu bez schopnosti googlovat imrvére OT.

R4mb0

Příspěvek#790 » stř 20. dub 2022, 13:54

Eagg píše:V cem je ale jiny antregacky za neskutecne prachy oproti jinym? JE to jen ten rozdil 5 db? nebo zivotnost?

Pokud vim, tak realna cena zatim neexistuje. Ta udajne nadstrelena (Habrestem) je 29 000 Kc, realna by mohla byt o pat tisic dole, ale kdo vi.

Duvodem nelevnoty je pouzity drahy material. Mohlo by se projevit na lepsi zivotnosti.

Ten tlumic jeste neni venku, nejsou s nim zkusenosti a tak tezko nekdo neco zhodnoti.

Jestli Te muzu poprosit, nez se na neco zeptas, zkus to nejdriv najit na internetu.
Ty obecne veci, na ktere se casto ptas, jsou tam lehce dostupne.

Jestli Te muzu jeste o neco poprosit, tak svoje myslenky a nedulezite popisy udalosti (pro vsechny ostatni) si nech taky pro sebe. Bude to lepsi pro ostatni a ve vysledku i pro Tebe.

Letec 12

Příspěvek#791 » stř 20. dub 2022, 14:06

S tlumičem už zkušenosti jsou, není pravda, že by ho nikdo nevidděl ani s ním nestřílel :) . Za mě by o chloupek vyhrálo Ase Ultra. Je lehčí a nekouří do obličeje.

Eagg

Příspěvek#792 » stř 20. dub 2022, 14:40

R4mb0 o par tisic je stale drahe. Ale to si uz musi zvolit kazdy ci zato stoji, rovnako jako puska antreg. Mne akurat vadi ta vaha zeby to slo na predek bolo by to tezke. Nevim zacinam s antregem v lehke variante s kolimem ako zacatecnik. Tlumicu se urcite nebranim do buducna

A p.s. "R4mb0" neflamuj tady a jestli te muzu poprosit nepros mne o nic co mne muzes poprosit lebo ti na to... muzu rict "prosit muzes" a nedelej zbytecny offtopic prosimte jestli te o to muzu poprosit :lol:

R4mb0

Příspěvek#793 » stř 20. dub 2022, 14:51

Letec 12 píše:S tlumičem už zkušenosti jsou, není pravda, že by ho nikdo nevidděl ani s ním nestřílel :) . Za mě by o chloupek vyhrálo Ase Ultra. Je lehčí a nekouří do obličeje.

Blbe napsano, sry. Myslel jsem sirokou streleckou verejnost. Souvisi to take s tim casem, co je (neni) na trhu.
Kdo ma zkusenosti, at se podeli :-)

mijunior

Příspěvek#794 » stř 20. dub 2022, 15:01

Tlumič moc pěkný, ale za mně aktuálně nulová priorita. Budoucí úspory padnou na munici abych pušku co nejvíc dostal "do ruky". A max. na malorážkový adaptér a další kvanta munice abych využil střelnici kterou mám za humny a ještě víc dostal pušku "do ruky".

Béďa

Příspěvek#795 » stř 20. dub 2022, 17:02

Jinak k tlumiči od Antregu, pokud dobře chápu, jsou vnitřní přepážky a jejich rozmístění totožné se SF kde je přeci jen trochu potlacen zpětný tlak, ale ne na úroveň fl.th. tlumičů ale hlavně díky použití slitiny Inconel je možnost jeho na velkého tepelného namáhání při zachování vysoké životnosti v násobcích životnosti hlavně...

Zpět na