AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- wolfdog22
- zarozak
Příspěvek#619 » pon 1. čer 2020, 03:08
Nevím sic jestli je to ještě někde aktuální,ale dost solidní "lamželezo" byl svého času prodávaný bulharský AKS 47,vypadalo to hodně poctivě,mělo to frézovaný rám a hrubou hlaveň,prostě klasická 47mička aj to v rámci možností 762 dost solidně střílelo,co jsem měl možnost vidět,zkusit. Možná ještě někde bude k mání
- Dernier
Příspěvek#623 » pon 1. čer 2020, 17:21
Norinco 56 bych nekupoval ! Ty starsi kousky asi byly dokonce kvalitnejsi, nez ted co delaji ty "nove". Mel jsem to nove v ruce po necelych 400 vystrelech na okouknuti, a cekalo velike zklamani. Uzamykaci ozuby hodne vymackane, zapalnik na konci rozklepany, jako pouzity majzlik ( ploska rozklepana ) kladivo melo viditelne i hmatatelne promackliny, v miste kontaktu. Nosic musky uplne na krivo, takze muska musela byt hodne posunuta na stranu, aby to strilelo. Platek hledi, ten se do strany hybal asi 1mm a to neprehanim. Uplna fuserina. To nemluvim ani o te pazbe, jako by to okousala veverka a natrel to Pat a Mat stetcem !
Kdo ma velice nizke naroky na zbran, tak mu to asi bude stacit. Do chvile, nez uvidi jinou lepe zpracovanou.
Kdo ma velice nizke naroky na zbran, tak mu to asi bude stacit. Do chvile, nez uvidi jinou lepe zpracovanou.
- zarozak
Příspěvek#624 » pon 1. čer 2020, 22:03
Ten bulhar co myslím je ale AKS 47,je to v podstatě čistokrevná 47 s underfolderem. Rumun je spíš AKMS s lehce atyp. sklopkou
To jsou dvě poměrně dost odlišné věci.
Nevím,co chtěl kolega doprasit za pažbu na AKS 47 frézovaný rám s underfolderem,ale takových pažeb,co by jen tak pasovaly asi moc nebude. Už samotný "střih" toho zadku je úplně odlišný a i kdyby se tam snažil nacpat třeba ten adaptér pro AKMS na AR trubku,tak by sklon pažby byl snad skoro 45 stupňů směrem dolů
To by byla halapartna jako prase
Jen mě na tom zaujalo,jak je to kvalitně provedené,betelné a přitom ne zas až tak moc těžké s úplně famozní spouští a hladkostí chodu závěru,jo a ještě jsem si všiml,že to vůbec "nedentovalo" mosazné nábojnice.......taky jsem je hned ukořistil
A ještě jedna důležitost-to,co jsem měl v ruce byla opravdická funglovka,takže možná byly funglovky všechny dovezené
Svého času to měla v nabídce třeba beareka:
http://www.beareka.cz/pusky/ak-4774-a-d ... harsko.htm
To jsou dvě poměrně dost odlišné věci.
Nevím,co chtěl kolega doprasit za pažbu na AKS 47 frézovaný rám s underfolderem,ale takových pažeb,co by jen tak pasovaly asi moc nebude. Už samotný "střih" toho zadku je úplně odlišný a i kdyby se tam snažil nacpat třeba ten adaptér pro AKMS na AR trubku,tak by sklon pažby byl snad skoro 45 stupňů směrem dolů

Jen mě na tom zaujalo,jak je to kvalitně provedené,betelné a přitom ne zas až tak moc těžké s úplně famozní spouští a hladkostí chodu závěru,jo a ještě jsem si všiml,že to vůbec "nedentovalo" mosazné nábojnice.......taky jsem je hned ukořistil

A ještě jedna důležitost-to,co jsem měl v ruce byla opravdická funglovka,takže možná byly funglovky všechny dovezené
Svého času to měla v nabídce třeba beareka:
http://www.beareka.cz/pusky/ak-4774-a-d ... harsko.htm
- hanzrr
Příspěvek#627 » čtv 4. čer 2020, 07:42
Na recenzi je ještě podle mě brzo, navíc nejsem žádný odborník
Vyprášil jsem teprve cca 100 kousků. Vše bezproblémově chodilo a bez jediné závady. Co se týče dílenského zpracování, tak nemám jedinou výtku a nevšiml jsem žádného nešvaru. Vnitřek vypadá jako nový a i na zevnějšku jde vidět, že si s tím dali pořádnou práci. Kdyby někoho zajímal vnitřek, tak také nafotím.
Menší komplikace nastala na PČR, kde nemohli najít CIP, tak ho brali z papíru. Doma jsem ho pak našel, ale je teda pořádně schované
Jinak střelba na 50m.

Menší komplikace nastala na PČR, kde nemohli najít CIP, tak ho brali z papíru. Doma jsem ho pak našel, ale je teda pořádně schované

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- zarozak
- CAMPari
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva