PERUN 15

Samonabíjecí pušky

Pbereta

Příspěvek#361 » úte 29. pro 2020, 19:48

Jestli se nepletu, tak tuším, že Sokar někde psal, že u jednoho ze zákazníků má potvrzený nástřel u Peruna 15 kolem 8 tis. bez závad. Tento nástřel cca 3 násobně překračuje cenu zbraně a cca 5ti násobně cenu nové hlavně, takže není co řešit.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#362 » úte 29. pro 2020, 19:51

Budeš se divit, ale mám borce co ji mají jako druhou pušku ke svýmu JP, DD a podobně drahým zbraním, které si nechcou omlátit. Tam mají PERUNa na drily a hrubé zacházení. Jeden má už nastříleno aktuálně přes 9k barnaulem a až na povolený gaskey problémy nula.
Bere ammo odemě za lepší peníz abysmě věděli kam až ta puška může jít....

Pak je ale podstatně větší skupina zákazníků, kteří ji mají jako svou entry level AR15 a nastřílí max 1000 za rok.

Perun v 300AAC v současným tempu a nevěřím že vůbec vznikne ve 2021. Ty spoždění prostě jsou reálný a průtahy větší a větší.
Podle mě nebude kapacita táhnout 300AAC protože ta ráže ač má svý výhody jde prostě mimo hlavní proud.

Já mě v ruce desítky kusů a produkce je téměř konzistentní. Rozdíly jsou občas ve vůlích, kdy jedna jde na krev a druhá je volnější.Občas víc drhne nosič nebo závorník, ale vše si sedne a pak šlape.

Kdybych té pušce nevěřil tak jich nemám objednaných tolik. Aktuální jediná nevýhoda je ta tragická dostupnost.

CAMPari

Příspěvek#363 » úte 29. pro 2020, 20:41

už aby to pořadně rozjeli :)

antonspelec

Příspěvek#364 » úte 29. pro 2020, 21:02

Jsou nekde uvedene hmotnosti zbrane u ruznych delek hlavne?

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#365 » úte 29. pro 2020, 21:16

Nevím o tom, nebyl nikdy pořádně čas to vážit. :oops:

antonspelec

Příspěvek#366 » úte 29. pro 2020, 21:27

Ja to prave nenasel ani u vyrobce, proste nikde. Tak kdyby sis na to nekdy vzpomnel, az je budes mit skladem a prihodil fotku na vaze k produktu na eshopu, bylo by to fajn. Kolega chce objednat na blbnuti s Barnaulama...tak jsem zvedav, kdy se ji docka

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#367 » úte 29. pro 2020, 21:32

Ok, dobrej point, zvážím a dodám fotky. 8-)

wert

Příspěvek#368 » úte 29. pro 2020, 21:47

ano, taky jsem se to snažil marně dohledat, nakonec jsem napsal do tohodle vlákna a byl jsem odkázanej na video Tacticoolny, kde se říká, že 12.5 má nějakých 2700g včetně kolimátoru

mause

Příspěvek#369 » úte 29. pro 2020, 23:12

https://mausee1.rajce.idnes.cz/perun15/1473899990

víc pro tebe neudělám... nebudu to sundávat mám to nastřelený :-)

3406g - kolimátor 167g - zvětšovák 337g - mířidla cca 150g = 2752g

je to 12,5 s nenápadnou reklamou spokojeného zákazníka :-D

erteple

Příspěvek#370 » stř 30. pro 2020, 11:06

Čerstvá info ohledně 16.5 in verze; po Vánocích jsem psal přímo do Perunu ohledně něčeho delšího, než 14 a odpověděli, že "pokud nám přijde nějaká větší zakázka na tuto délku, uděláme pár kusů jako souběh pro tuzemský civilní trh". Tož tak... A já asi vezmu zavděk tou 14.5 kou...

grey.man

Příspěvek#371 » stř 30. pro 2020, 11:18

Laický dotaz, ale vrtá mi to hlavou. Víte někdo pozadí těch hrátek s délkou hlavní? Pro každou hlaveň se přeci musí celek ladit, aby chodil jak má (délka gas tube, gas block, buffer...). Teď už nabízí Perun 3 délky hlavně, erteple zmiňuje čtvrtou. Musí za tím být dost laborování a možná i různé komponenty, které budou volit pro danou délku?

jezekif

Příspěvek#372 » stř 30. pro 2020, 12:37

Poprvé při prvních pár kusech té které délky ano, ale pak už to není potřeba (pokud nezmění některý z komponentů). A je škoda kvůli tomu omezovat své potenciální zákazníky (proto taky podmínka větší zakázky, aby se to ladění zaplatilo).

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#373 » stř 30. pro 2020, 17:21

McFly píše:Stejně tak nikoho nepřesvědčí hateři co jen kritizují a pochybují a vypravují o něčem i přesto, že to ani neviděli naživo :) reálně vím že ta puška funguje a rozhodně víc jak pár zásobníků. Ne není to žádnej klenot ale slušná levná puška s dobrým poměrem cena/výkon co ve své cenové nemá aktuálně konkurenci. Srovnávat PAR Spartana proprietární a kvůli ceně ještě na nevhodných místech osekane konstrukce s Perunem kterej je klonem desítkami let proverenyho AR15 v DI systému co se drží standardu je hovadina.

Přišlo ti, že tě přesvědčuji??? Já bych se rád dozvěděl, kde se dala ušetřit +- polovina ceny, na kterých se pohybují ostatní výrobci... A clo+DPH to nebude jediný aspekt... Ostatně to je i na tom Norincu...

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#374 » stř 30. pro 2020, 17:42

Ale vždyť v USA se běžne prodávají lowend AR15 za +- 700USD, to je s VAT +- cena Peruna..
Třeba M&P15 SPORT II je v USA 800 USD tedy cca 21tis i s daní a u nás 32tis (dovoz tj logistika a licence, zkušebna a marže všech obchodníků).. A ti výrobci i prodejci na tom v USA také vydělávají takže, ke je ta polovina ceny o které hovoříš? Nevidím nikde až tak velký háček v tom tady něco postavit v lowendu za 22k.. A to, že se dělají prioritně délky jaké se dělají na ceně má taky podíl. Stačí se jen zamyslet.

mause

Příspěvek#375 » stř 30. pro 2020, 18:29

pokračovaní seriálu OT: co je vyraženo na perunovi ve vlaknu o perunovi :-D

psal jsem peruňákům na facebook co to znamená...
odpověď:

Dobrý den, na rámu je označení .223 Rem proto, že .223 Rem je ráže zavedená v CIP a musí tam být z legislativních důvodů. Na hlavni je 5,56x45, protože je to označení celé té hlavně - tj., jaká je tam udělaná komora, jakou má délku a jaké je stoupání vývrtu.
5,56x45 bohužel není zavedeno v CIP a tak nemůže být uvedeno na rámu zbraně.

takže jestli tomu rozumím dobře...puška je komorovaná 5.56x45 ale na rámu je vyraženo .223 protože ouřednický šiml???

Zpět na