Antreg ARS M4s
Samonabíjecí pušky
- izerS18
Příspěvek#332 » pát 18. pro 2020, 10:30
Tady máš můj post s videem, kde je 12,5" hlaveň a sportovní píst při 960FPS. Myslím, že jde vidět, že se moc puška nehýbe...
https://webshare.cz/#/file/fSZORfjrbH/2 ... 112231-mp4
https://webshare.cz/#/file/fSZORfjrbH/2 ... 112231-mp4
- juraj1
- madbiker
- madbiker
- jjjhe
Příspěvek#337 » pát 18. pro 2020, 19:55
A dokáže tady někdo tedy srozumitelně napsat, na jakém principu funguje ten sportovní píst? Má na sobě další pružiny jako je recoil management aftermarket vodící tyčky u pistolí? Nebo se do sebe v jednom směru nějak zasouvá? Zatím se o tom mluví jako o "magii", ale nikdo to pořádně nevysvětlil, nenafotil...
Ideální by také bylo video, stejný střelec, stejná konfigurace délky a váhy hlavně a ve split videu porovnání sportovní píst a standardní píst. A pro pány, co toto berou na IPSC, jaká je tedy celková váha zbraně i s montáží a puškohledem? To bude mít 4 kg? + ještě plný zásobník? Rozumím, že čím težší, tím je klidnější, ale zase běhat s téměř pětikilovým ingotem, není to už kontraproduktivní?
Ideální by také bylo video, stejný střelec, stejná konfigurace délky a váhy hlavně a ve split videu porovnání sportovní píst a standardní píst. A pro pány, co toto berou na IPSC, jaká je tedy celková váha zbraně i s montáží a puškohledem? To bude mít 4 kg? + ještě plný zásobník? Rozumím, že čím težší, tím je klidnější, ale zase běhat s téměř pětikilovým ingotem, není to už kontraproduktivní?
- juraj1
Příspěvek#338 » sob 19. pro 2020, 00:10
Psal jsem to v jednom z dlouhych prispevku drive, popisoval jsem tam prezentaci pana Suchomela na Triggeru v Brne.
Ve zkratce: Standardni pist ma takoveho sulinka, ktery ucpava diru v regulatoru gas blocku. Tohle umoznuje natlakovani plynu a tahle spicka v tlaku lepe predava energii pistu, ktery pak tuhle vetsi energii predava dale do BCG. Defacto dojde ke kopnuti do BCG. Sportovni pist tohodle suldu nema, je tam jen mala bradavka, ktera zajistuje instantni odvod plynu z diry regulatoru gasblocku ven a na pist pouze tlaci. Zpetny raz je potom prijemnejsi, plavnejsi, neni to jako "pest do ramena", ale odstouchnuti dlani. Samozrejme zbran cykluje pomaleji, ale pokud nejsi Jerry Miculek tak to nepoznas. Zbran je taky mene spolehliva. Mam pocit, ze Izer mel s nekterymi naboji problem. Osobne pouzivam konfiguraci flashhider a normalni pist, protoze to samo o sobe nekope a je to spolehlivejsi.
Ve zkratce: Standardni pist ma takoveho sulinka, ktery ucpava diru v regulatoru gas blocku. Tohle umoznuje natlakovani plynu a tahle spicka v tlaku lepe predava energii pistu, ktery pak tuhle vetsi energii predava dale do BCG. Defacto dojde ke kopnuti do BCG. Sportovni pist tohodle suldu nema, je tam jen mala bradavka, ktera zajistuje instantni odvod plynu z diry regulatoru gasblocku ven a na pist pouze tlaci. Zpetny raz je potom prijemnejsi, plavnejsi, neni to jako "pest do ramena", ale odstouchnuti dlani. Samozrejme zbran cykluje pomaleji, ale pokud nejsi Jerry Miculek tak to nepoznas. Zbran je taky mene spolehliva. Mam pocit, ze Izer mel s nekterymi naboji problem. Osobne pouzivam konfiguraci flashhider a normalni pist, protoze to samo o sobe nekope a je to spolehlivejsi.
- izerS18
Příspěvek#339 » sob 19. pro 2020, 00:58
Souhlasim s nespolehlivosti u nektere typu streliva. Jmenovite jde o
55gr SB - nekdy se nenatahne zaver a je treba rucne natahnout a nevystavi se pohotovost po poslednim naboji. Prvni nastava tak ve 30%, druhe ve 20% pripadu.
U PMC v cca 10% nedojde k vystaveni pohotovosti.
100% mi to slape s 55gr GGG, Fiocchi,Hornady Frontier a PPU.
Je treba si to vyzkouset a pokud slape strelivo, co primarne pouzivate, neni co resit. Mne se takto krasne davaj doubles na gong ve 100m.
Po prvni rane jsem furt na gongu, tak mohu poslat druhou.
55gr SB - nekdy se nenatahne zaver a je treba rucne natahnout a nevystavi se pohotovost po poslednim naboji. Prvni nastava tak ve 30%, druhe ve 20% pripadu.
Je treba si to vyzkouset a pokud slape strelivo, co primarne pouzivate, neni co resit. Mne se takto krasne davaj doubles na gong ve 100m.
- madbiker
Příspěvek#340 » sob 19. pro 2020, 03:37
izerS18 píše:Souhlasim s nespolehlivosti u nektere typu streliva. Jmenovite jde o
Já mám tedy pušku novou, vystřeleno cca 200 ran, ale 16,5" má gasblok dál než ostatní délky hlavní. Po včerejším testu je potřeba mít regulátor na "P" tedy špinavá puška a tak funguje sportovní píst spolehlivě. Test jsem dělal asi s 10 různými zásobníky, po 1 náboji i rychlopalbu cca 5 ran za sebou. Nejpříjemnější je výstřel s GGG, SB je jakoby "pomalejší" (osobní pocit) a dělá hroznou mlhu a šílený smrad. Zajímalo by mě co je v tom za prach

- izerS18
- morho
Příspěvek#344 » čtv 31. pro 2020, 10:07
Trochu se to tady zamluvilo s poukazem na relativně drahý tovární střelivo a komplikovanost odladění, ale zaznamenal jsem v poslední době při různých setkáních zájem o ráži 300BLK, zatím sice spíš na úrovni úvah, ale i tak zajímavý. VAR je dostupná (nevím jestli zvládá všechny kombinace), PAR taky (subs bez tlumiče ne, a v materiálech pro jistotu uvádí jen supersoniky). Tak se chci pro jistotu zeptat místních insiderů - Antreg v 300BLK v nejbližším roce nebo dvou není třeba ani na papíře?
- sokar
Příspěvek#345 » čtv 31. pro 2020, 12:18
300AAC od Antregu nebude v roce 2021 určitě. Není to perspektivní ráže stran velkých prodejů a celkově zájem o tyto ARka je velmi malý - to vidím na ročních prodejích. Sice jich bylo letos násobně víc než loni, ale i tak je to jen zlomek v poměru k 223. Prostě ten náboj je drahý a hlavní proud na něj nikdy nepřejde tak aby se s tím v Antregu někdo zabýval. Teď se řeší zda dotáhnout 308Win nebo 9mm. My chceme pro civil 9mm, vojenské zakázky zase k 556(223) mají někdy v požadavku i 308Win a tím že ji Antreg nemá, nemůže se účastnit některých tendrů. A jelikož většina produkce jde na export obávám se že je neukecáme a dotáhnout dříve tu 308Win. Budu vědět po jednání v půlce Ledna.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí