PERUN 15
Samonabíjecí pušky
- sokar
Příspěvek#317 » stř 11. lis 2020, 19:37
Co vím tak zájem o 16,5" je mizivý. Tam už by musela jít kvůli hlavňovině cena nahoru a u 16,5" zrovna už je konkurence víc, protože se z USA vozí převážně ty delší hlavně. Kdežto 10,5" , 12,5" a 14,5" zas tak časté nejsou a proto frčí PERUN. Za celou dobu se ptali na 16,5" dva lidi, na 14,5" většina.
- Satanáš
Příspěvek#321 » pát 4. pro 2020, 09:49
Dámy, pánové či příslušníci jiných moderních pohlaví, po delší době jsem zpět!
Za poslední rok jsme spolu spolykali zhruba dalších 1000ks střeliva, takže se dostáváme postupně ke dvěma tisícům.
Závady: dva selhače - zápalka ťuknutá ale bez výstřelu. Ovšem střelivo Barnaul, ocelák. Taky jsme utrpěli jeden spektakulární double feed, kdy se náboj jakýmsi mě nepochopitelným důvodem vzpříčil v prostoru nad závěrem a závěr samotný ho pokroutil a odmítal pustit. Naštěstí jediné poškození utrpěla povrchovka při páčení náboje ven. Rád bych to svedl na zásobník, nicméně použil jsem PMAG.
Kdo si pamatuje mou první recenzi ví, že jsme špačkoval na přiložený zásobník. Zdá se mi, že Perun má malinko užší tolerance, koupil jsem čerstvě Windham M16A3 a ten ho normálně pojme. Nic to ovšem nemění na tom, že mi zásobník každý druhý náboj nepodá.
Na Perunkovi se vystřídalo už několik lidí, několik optik, stříleli jsme s ním v dešti, v bahně, v leže, vzhůru nohama i na 100m a vždy perfektní. Chodí naprosto přesně, až na tu famózní příhodu s double feedem zcela spolehlivý a je středem pozornosti pokaždé když jdu na střelnici. Škoda situace s Covidem, poptával jsem v Perun Arms 20" variantu, avšak nedokázali mi vyhovět. Zával zakázek si však myslím, že je finálním argumentem ve prospěch zbraně.
Samozřejmě časem napíšu i recenzi na Windham M16A3. Jen mi vydržte než dostanu papíry
Za poslední rok jsme spolu spolykali zhruba dalších 1000ks střeliva, takže se dostáváme postupně ke dvěma tisícům.
Závady: dva selhače - zápalka ťuknutá ale bez výstřelu. Ovšem střelivo Barnaul, ocelák. Taky jsme utrpěli jeden spektakulární double feed, kdy se náboj jakýmsi mě nepochopitelným důvodem vzpříčil v prostoru nad závěrem a závěr samotný ho pokroutil a odmítal pustit. Naštěstí jediné poškození utrpěla povrchovka při páčení náboje ven. Rád bych to svedl na zásobník, nicméně použil jsem PMAG.
Kdo si pamatuje mou první recenzi ví, že jsme špačkoval na přiložený zásobník. Zdá se mi, že Perun má malinko užší tolerance, koupil jsem čerstvě Windham M16A3 a ten ho normálně pojme. Nic to ovšem nemění na tom, že mi zásobník každý druhý náboj nepodá.
Na Perunkovi se vystřídalo už několik lidí, několik optik, stříleli jsme s ním v dešti, v bahně, v leže, vzhůru nohama i na 100m a vždy perfektní. Chodí naprosto přesně, až na tu famózní příhodu s double feedem zcela spolehlivý a je středem pozornosti pokaždé když jdu na střelnici. Škoda situace s Covidem, poptával jsem v Perun Arms 20" variantu, avšak nedokázali mi vyhovět. Zával zakázek si však myslím, že je finálním argumentem ve prospěch zbraně.
Samozřejmě časem napíšu i recenzi na Windham M16A3. Jen mi vydržte než dostanu papíry

- Long
Příspěvek#322 » pát 25. pro 2020, 19:18
Jako dosud nevlastník dlouhé samonabíječky mám dotaz : má cenu na "takové to domácí žvýkání" (proste si občas prásknout, žádne soutěže apod.) koupit Perun 15 v ráži 7,62x39 ? (http://www.bvs.cz/kulovnice_perun_ar15_762.html) Není lepší si počkat na .223 Rem ?
- Honzajan
Příspěvek#324 » sob 26. pro 2020, 12:14
Naopak, na domaci zvykani neni nic lepsiho nez 7,62 v ar platforme. Koho by bavilo malorazkovy projev zbrane ve 223rem, na kterou zasobniky koupis na kazdem rohu, nudne ta zbran funguje, nejsou zadne duvody se v tom stourat.
Kdezto 7,62, to je cesta! Neco jako 1911 v 9mm, jen neco horsi.
Kdezto 7,62, to je cesta! Neco jako 1911 v 9mm, jen neco horsi.
- wert
- Machead
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva