AR15-obecně

Samonabíjecí pušky

mission

Příspěvek#2506 » pon 7. bře 2022, 11:09

jestli nejsi fixován na platformu AR15, tak mrkni na SIG SG551 nebo SG553. Vyrábí se i verze, která má lower na Stanag M4 šuplíky, v ČR by měla být ještě skladem.

zarozak

Příspěvek#2507 » pon 7. bře 2022, 12:24

Kubas09 píše:Zdravím :-) rád bych se tu zeptal zkušenějších. Mám AR15, kde jsem dokupoval seřiditelný gasblock od BestPatronu a vše fungovalo jak má. Teď jsem namontoval kompenzátor Miculek a od té doby mi zbraň špatně podává náboje do komory a jak kdyby zavorník šel špatně a náboj vždycky “skřípne” při podání do komory. Může to být tím kompenzátorem, že je zapotřebí seřídit gasblock na něj? Děkuju za rady :-)

1C9D06EF-88EB-4E5E-AA33-28EE4D878497.jpeg

Mel jsem uplne stejnou zkusenost, miculek proste bere protitlak. Musel jsem vic otevrit gasblock, jak tady pisou ostatni. Pokud mas carbine lenght budes muset mozna jit az na max, hodne vyrobcu dela u tehle delky dost male gasporty na spodni hranici, at to neni zbytecne preplynovane

zarozak

Příspěvek#2508 » pon 7. bře 2022, 12:28

Eagg píše:Tak uz sem se aj ja zblbnul do pusek. Ne svoji vlastni vinou ale vinou moji zlate zenusky, ze prej na obranu domova :D Ona tomu vic rozumi nez ja. Nechci uplne zachadzet do detailu myslenkovych pochodu, proc, za jakym ucelem atd. ale spis chci poradit.
Puska musi mit ovladaci prvky i pro levo strilejiciho.
Jestli pist nebo klon je mi to jedno. hlavne kvalitni puska, raze 223 ideal kdyby zrala aj 5,56 NATO naboje ktere v pripade vojnove invaze se budou valet vsude :D (paranoik co?)
Takze vyuziti.
- Primarne urcene na obranu domova
- max 16" hlaven. Nebranim se ani 10,5 libi se mi schmeisser. ale ten asi bude carbine co?
- urcite chci plynovy system Middle
- Jestli pist nebo klon je mi to jedno
Na pusku s prislusenstvym mam 100 tisic.
Dulezita poznamka.
nemuzu cekat mesice kym se mi vyroby typu antreg.
proste dneska davam nakupko a tento tyden ji chci mit doma.

Kdyz se situace uklidni bude vyuzivana na strelnici, sportovou strelbu, mozna si zablbnu na sutazich.

V podstate "paranoju" ve mne vyvolala moje Zenuska, nebo spis kazda matka je Tigrice ktera brani svoje deti. Ja sem jen sepsal nastroj na obranu do tecnickych parametru ktore by mnela puska mit.

Dik za radu, pomoc, nazor. mozna diskusi.
Zdar a cuus

Pokud na obranu domova, tak k tomu jeste pripocti i tlumic.....protoze jinak se z toho zblazni cely dum

Eagg

Příspěvek#2509 » pon 7. bře 2022, 13:00

Zarozak. Beru to jako pas v aute. Radsi ho mit a nepotrebovat nez nemit a potrebovat :-)
V kazdem pripade kdyby k necemu doslo tak deckam pustim pohadku na sluchadla a usadim je do vani do koupelny s mobilama a pohadkama.
Takze to ze se bude cely barak triast od hluku v teto situacu asi nikoho zajimat nebude

Joab

Příspěvek#2510 » pon 7. bře 2022, 13:46

Řešim víceméně to samý, akorát ideálně s menšim rozpočtem. Líbí se mi idea kratší hlavně s 300 blackout, jasně, sice se to nebude válet všude, náboje sou dražší, ale na takový to domácí střílení..:)

Eagg

Příspěvek#2511 » pon 7. bře 2022, 16:22

No jo. Sakra zmazalo se mi to :?

Joab

Příspěvek#2512 » pon 7. bře 2022, 16:27

Pěkný.. ale neni to nějaký dlouhý?:)

Eagg

Příspěvek#2513 » pon 7. bře 2022, 16:30

16" hlaven. Klasicka. Ani kratka ani dlouha.
Kdybych tam dal tlumic to by bolo dlouhe ;)

Střelec

Příspěvek#2514 » pon 7. bře 2022, 16:57

Eagg píše:nemuzu cekat mesice kym se mi vyroby typu antreg.
proste dneska davam nakupko a tento tyden ji chci mit doma.

V tom případě vem NP objeď pár obchodů a kup co je skladem, protože aktuálně si moc vybírat nemůžeš.

Eagg

Příspěvek#2515 » pon 7. bře 2022, 17:16

Uz mam kupenu , Akurat nevim proc se mi zmazal prispevek.
Pude tam na 45 stupnu vortex razor AMG 2 generace.
A hore puskohled 1-8 zoomem. (I kdyz to bude trocha techsi)... takze idealni puska na zasahy do 500 metru a niz. 8-)

Obrázek

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#2516 » pon 7. bře 2022, 17:27

Takže bydlíš na farmě, když potřebuješ na obranu domova lauf na střílení do 500m:-D Schválně, za jak dlouho tě začne štvát a budeš řešit jinou:-D

Joab

Příspěvek#2517 » pon 7. bře 2022, 17:54

To sem blázen, napsal sem příspěvek a nějak se mi to smázlo nebo nevim. Tak ještě jednou.. na takovou tu "obranu domova", s krátkou hlavní, bez tlumiče (tedy nadzvuk střelivo), proč nejít do .300 Blackout? Na střelnici nad 100m určitě chodit nebudu, reálně spíš do 50m. A střílet z toho budu taky spíš minimálně. Tady žádný moc zkušenosti s toudle ráží najít nemůžu a na zahraničních fórech píšou buďto že je to nejlepší ráže, nebo ta nejblbější:)

Eagg

Příspěvek#2518 » pon 7. bře 2022, 17:59

Ze? Nejak im to blbne ;-) aj mne se to zmazalo.

Sarkafarka.Loupeznik
Bude strilet i na dalky i na blizko. Univerzal.
:-) na vysku mam cez 2 metre. Drzel sem zrovna dneska 10.5 palce. Pro mne utrpeni.
Mnel sem v ruke i 14.5 palce okej. Ale na ukor carbine plynoveho systemu.
Takze spis 16" a MID

P.s. kdys nebudu branit domov (coz dufam nikdy nebudu muset) tak chci si pak chodit strilet i ruzne kurzy udealt i na ucinny dostrel do 500 metru. Takze to mam vsechno v jednom.
Jenom vybalit z krabice namontovat optiku a hura strilet

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#2519 » pon 7. bře 2022, 18:01

Protože aby to mělo efekt, tak ten BLK jedině s podzvukem a plechovkou. Jinak je to prda že ti uletí hlava.:-D

Joab

Příspěvek#2520 » pon 7. bře 2022, 18:03

To je taky plus, když toho domácího intrudéra netrefim, tak se aspoň lekne a dostane infarkt.. no nic:) Tak na ten podzvuk už mám dojem že si můžu vzít rovnou devítku nebo .45.

Zpět na