AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- McFly
Příspěvek#2056 » ned 29. lis 2020, 19:00
A jaký potenciál vidíš v quadrailu? Je to jen váha navíc + nepohodlný úchop díky hranám railů a zákonitě většímu průměru predpazbí samotného. Pokud pro to máš dvě důvody jako pro to krátké predpazbí co ti teď nevyhoduje tak je ještě jednou promysli
. Predpazbí pro mě je ideální mít co nejdelší kvůli dlouhému uchopu co používám já a 90% sportovních střelců. Váhu je třeba spis řešit komplexně.. 200g tady, 100g tam a kdyz to sectes můžeš správně vybranými komponenty ušetřit okolo 500g jak nic.. Těžké predpazbí je oser v tom že arko těžký na čumák je nepohodlný.. (pokud střílís někde stacionarne/z vaků/nožiček tak tě to asi srat nebude)
Tohle je drahý?
https://www.brownells.cz/AR-15-FM-9-HAN ... -100024848
https://www.brownells.cz/SCHMEISSER-Han ... -Lok-15/cs

Tohle je drahý?
https://www.brownells.cz/AR-15-FM-9-HAN ... -100024848
https://www.brownells.cz/SCHMEISSER-Han ... -Lok-15/cs
- Machead
Příspěvek#2059 » ned 29. lis 2020, 22:52
Mlok, mam na dvoch puskach a nie je o com. Uz len zhodenim quad railu z DD a prechod na MLok od Midwest som usetril dobrych 300 g.
Tym, ze sa hmotnost rozlozi na celu dlzku hlavne z kratkej dlzky sa tiez hodne usetri na pocitovej hmotnosti a neobratnosti.
Je rozdiel mat natlacenych 400 g na malej dlzke vs 300 na celu dlzku hlavne. Osobne som na tom tak, ze ja musim stihat za puskou, nie ju doslova “tahat” niekde na terc.
Tym, ze sa hmotnost rozlozi na celu dlzku hlavne z kratkej dlzky sa tiez hodne usetri na pocitovej hmotnosti a neobratnosti.
Je rozdiel mat natlacenych 400 g na malej dlzke vs 300 na celu dlzku hlavne. Osobne som na tom tak, ze ja musim stihat za puskou, nie ju doslova “tahat” niekde na terc.
- Petzold
- Machead
Příspěvek#2061 » pon 30. lis 2020, 19:25
Petzold, urcite ano, lenze skusenosti mam take, ze snad jedine Vector Optics a este UTG robia veci z kvalitneho hlinika a s dobrovou povrchovkou, kdezto kopa predpazbi z Ali je robena tak z roztavenych plechoviek od piva a s tvrdou povrchovkou sa tiez netrapia.
Takze ano, sice robene v cine, ale podla vlastnych poziadaviek a kontroly kvality.
Ono u cinanov je to tak so vsetkym - urobia co chces v kvalite akej chces. Podla toho sa odvija cena.
Je jasne, ze kopa predpazbi ma cenu premrstenu s kurefsky velkou marzou. A nielen predpazbi. Druha vec je, ze ludia su ochotni za to zaplatit.
Takze ano, sice robene v cine, ale podla vlastnych poziadaviek a kontroly kvality.
Ono u cinanov je to tak so vsetkym - urobia co chces v kvalite akej chces. Podla toho sa odvija cena.
Je jasne, ze kopa predpazbi ma cenu premrstenu s kurefsky velkou marzou. A nielen predpazbi. Druha vec je, ze ludia su ochotni za to zaplatit.
- tst
Příspěvek#2062 » úte 1. pro 2020, 16:55
Po včerejším několikahodinnovém rešeršování internetu, recenzí, možností našich shopu, dovozu ze zemí EU, popř. USA, jsem vpodstatě nenašel, co jsem hledal:( Myšleno v souvislosti, kdy dávám na vaše rady - těžký quad rail nechci a tímto ještě jednou děkuji za nasměřování jinam. Nechci se zbytečně rozepisovat, ale jen naťuknu, abych nebyl nařčen, že mi již bylo konkrétně razeno, a tímto se omlouvám za včerejší nevhodný OT - brownells cz nepovažuji t.č. za spolehlivý zaprvé (viz vlákno, kde jsem o tom měl diskutovat), zadruhé zboží, které jsem chtěl na dobírku objednat nelze, obchod na důvod v mailu neodpověděl, telefonicky se mi nezadařilo a za třetí peníze bankovním převodem nerad posílám aji u ověřených prodejců, natož výše zmíněný. Dovoz ze sousedních zemí - také jsem nenašel nic solidního/kde by celý proces nebyl komplikovaný, ale samozřejmě to neznamená, že jsem nehledal blbě/málo. USA - co jsem pochopil, kdyžtak vyveďte z omylu/vynadejte, mimo brownells, které přesměruje na český také ne. Moje otázka je spíše obecná - smířít se s faktem, že FF za rozumnou cenu, ale vámi doporučený obecně, človek holt nyní nesežene? Finanční strop jsem schopen zvýšit oproti dříve zmiňovanému, ale ne iracionálně. Je nějaká rozumná možnost objednávky z EU? Nebo to mám vzdát, jelikož to není věc, bez které se nedá žít a počkat na lepší časy? (ale ty bych tipoval, že už byly). Moc díky za jakýkoliv tip, podnět, třeba nabídku staršího/nepotřebného kousku, nadávku apod.
a zdravím!
P.s hodně se mi zalíbili ti "Němci" - Schmeisser, na jejích webovkách mají dealery, vč. jednoho českého, ale tento nemá handguardy, tak jsem tam volal a snad se bude možné nějak individuálně domluvit:)

P.s hodně se mi zalíbili ti "Němci" - Schmeisser, na jejích webovkách mají dealery, vč. jednoho českého, ale tento nemá handguardy, tak jsem tam volal a snad se bude možné nějak individuálně domluvit:)
- MRBLUE
Příspěvek#2064 » stř 2. pro 2020, 08:32
Napriklad toto:
http://www.zbranepresov.sk/index.php?ro ... _223_10297
Vector je Cina, ale v pohode. Len Blackmarket neposiela na dobierku. Pri tom co nemaju skladom si treba zavolat, niektore veci vedia naskladnit dost rychlo.
http://www.zbranepresov.sk/index.php?ro ... _223_10297
Vector je Cina, ale v pohode. Len Blackmarket neposiela na dobierku. Pri tom co nemaju skladom si treba zavolat, niektore veci vedia naskladnit dost rychlo.
- jezekif
Příspěvek#2067 » čtv 3. pro 2020, 21:20
Příloha č. 1 k zákonu č. 119/2002 Sb.
Snadno to poznáš, podle toho, zda to jde koupit bez ZP či nikoli. (Takže když budeš koukat na eshopech třeba na hlavně uvidíš u nich poznámku o nákupu se ZP/ nákupním povolením, zatímco u závorníku jsem tu poznámku neviděl).
Vymezení zbraní a střeliva:
23. Hlavní části střelné zbraně - hlaveň, vložná hlaveň, vložná nábojová komora, rám, válec revolveru, pouzdro závěru nebo tělo a závěr.
Snadno to poznáš, podle toho, zda to jde koupit bez ZP či nikoli. (Takže když budeš koukat na eshopech třeba na hlavně uvidíš u nich poznámku o nákupu se ZP/ nákupním povolením, zatímco u závorníku jsem tu poznámku neviděl).
- Cemada
Příspěvek#2070 » pát 4. pro 2020, 07:05
Dobře, takže je to díl závěr nebo taky můžeme říct sestavy závěru.
Takže buď jsou hlavní částí zbraně všechny díly této sestavy a nebo jen některé.
A závorník je díl který uzamyká nábojovou komoru a z celé té sestavy má jako jediný zkušební značky (aspoň podle mé PAR mk3, kde jsou značky na hlavni, horním i dolním dílu rámu a závorníku).
Mě z toho pořád vychází, že bude hlavní část zbraně
Noo, stejně bude nejlepší si to zjistit na OSZBM a je klid
Takže buď jsou hlavní částí zbraně všechny díly této sestavy a nebo jen některé.
A závorník je díl který uzamyká nábojovou komoru a z celé té sestavy má jako jediný zkušební značky (aspoň podle mé PAR mk3, kde jsou značky na hlavni, horním i dolním dílu rámu a závorníku).
Mě z toho pořád vychází, že bude hlavní část zbraně

Noo, stejně bude nejlepší si to zjistit na OSZBM a je klid

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva